Tips på bra ljudböcker 2024

Här hittar du våra bästa tips på bra ljudböcker, särskilt utvalda av vår redaktion.

Varje månad lyssnar vi på Allaljudbocker.se tillsammans på ett dussintal böcker och här listar vi de ljudböcker vi tycker skiljer sig från resten. I varje boktips har vi inte bara recenserat boken och betygsatt den, vi berättar även var du kan lyssna på boken gratis!

Vad anser vi vara en bra ljudbok?

Vad som gör en bra ljudbok skiljer sig ofta kraftigt mellan olika genrer. En deckare ska vara spännande och oförutsägbar men för en faktabok kan det vara viktigare att författaren har både anseende inom sitt område och att boken inte lämnar en med massa frågetecken utan att den täcker ämnet i fråga väl.

Det finns dock aspekter som är viktiga för att en ljudbok ska vara tillfredsställande, oavsett genre. Hur pass välskriven boken är rent litterärt och hur gripande den är – bra ljudböcker vill man helt enkelt inte sluta lyssna på.

Det finns även en annan person utöver författaren som spelar en huvudroll i en ljudboks upplevelse – intalaren. En bra intalare är ett måste för att vi ska rekommendera en ljudbok. Oavsett hur bra en bok må vara så kommer författarens hårda arbete att tillintetgöras om personen som läser upp den inte gör det väl.

Vilka typer av ljudböcker tipsar vi om?

På Allaljudbocker.se vill förse våra läsare med tips på bra ljudböcker i alla genrer, och även på engelska. Att begränsa våra rekommendationer till en viss typ av ljudböcker med en viss jargong är inget vi kommer göra utan vårt mål är att ge våra läsare tips om ljudböcker som handlar om allt från geografi i Asien till kanadensisk skönlitteratur.

Top
Ljudböcker
Logo