Bra lyssning!

Sapiens – En kort historik över mänskligheten – ljudbok

Henning Mankell beskrev den som den bästa boken om mänsklighetens historia och vi är beredda att hålla med. I ’Sapiens – En kort historik över mänskligheten’ backas bandet tillbaka 70 000 år när jorden var befolkad av sex olika mänskliga arter. Endast en art finns kvar idag och vi får följa med på en magnifik skildring av människans härkomst, från de första stegen av Homo Sapiens till idag där människan står som världens självklara dominant.

Sapiens har översatts till närmare 30 språk och sålts i över 100 000 exemplar. Författaren och historieprofessorn Yuval Noah Harari tar oss med på en hisnande resa över den korta tid som människan ur ett historiskt perspektiv funnits på jorden.

Är du sugen på att streama Sapiens – En kort historik över mänskligheten kan du göra det idag helt gratis hos Bokus Play i 45 dagar med vår unika bonuskod: Alltomljud30

Sapiens finns också hos Bookbeat och Nextory. Nya medlemmar hos dessa tjänster kan lyssna på ljudboken utan kostnad i 30 dagar – utan rabattkod

Här kan du streama Sapiens som ljudbok gratis i upp till 30 dagar

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Bokus Play

  45 dagars rabattkod
  • 30 dagars testperiod med vår rabattkod
  • Brett utbud av ljudböcker
  • Billigt basabonnemang
  Från 79 kronor/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 2Bookbeat
  Vårt toppval

  45 dagars gratis användning
  • Stort utbud av ljudböcker och e-böcker
  • Väldigt bra app
  • Bra e-boksläsare
  • Ingen bindningstid
  Från 99 kronor/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 3Nextory

  30 dagars gratis användning
  • Brett utbud av både ljudböcker och e-böcker
  • Tydlig och bra design
  • Bokutmaningar för roligare användning
  • Flera olika abonnemangsformer
  Från 139 kronor/mån
  Prova gratis i 30 dagarreklamlänk

Om boken

Sapiens ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2017-06-10

Författare: Yuval Noah Harari

Uppläst av: Rolf Wrangnert

Längd: 20 h 22 m

Språk: Svenska

Kategori: Historia

Förlag: Natur & Kultur (för både ljudbok och e-bok)

Bokens Handling

Sapiens är den fenomenala berättelsen om mänsklighetens historiens som berör ursprung, nutid och framtid. Professorn och historikern Yuval Noah Harari slår fast att människan är djuret med störst framgång och förklarar varför. För 70 000 år sedan fanns det sex olika människoarter men endast en överlevde, varför?

Det känns fräscht med en berättelse som till viss del bryter trenden om att människans resa varit en konstant framgångssaga. Istället behandlar Harari bland annat hur tuff övergången från jägare till jordbruk var för 10 000 år sedan när infektionssjukdomar, stress, överbefolkning och klasskamp behandlas.

Yuval Noah Harari skildrar på ett skickligt sätt de olika processerna i den mänskliga historien och hur samhällsordningar bildats. Den israeliska professorn anser att historien har en riktning av tre anledningar; pengar, imperier och religion. Detta är några av ståndpunkterna i Sapiens, en internationell bästsäljare som skapat debatt om såväl historien som den mänskliga rasens framtid.

Harari är intresserad av hur Homo Sapiens nådde sitt nuvarande tillstånd och hur framtiden kommer att se ut. Hans forskning fokuserar på olika frågor som till exempel förhållandet mellan historia och biologi, den väsentliga skillnaden mellan människor och djur samt om det finns någon rättvisa i historien eller om den har någon riktning.


Andra gillade också

Om författaren Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari är en Israelisk historiker, professor och författare på det hebreiska universitetet i Jerusalem. ’Sapiens – En kort historik över mänskligheten’ var hans stora genombrott och därefter har han släppt ytterligare två böcker. Sapiens blev en bästsäljare på originalspråket hebreiska och har därefter översatts på nästan 30 språk. Hararis skrivande behandlar fri vilja, medvetande, intelligens och lycka. Utöver böckerna har hans texter publicerats i flera tidskrifter.

För sina prestationer har Yuval Noah Harari vunnit priser som Handelsblatt’s German Ecomonic Book Award. Sapiens låg också på plats 1-3 på New York Times topplista 96 veckor i rad. Den israeliske professorn har dessutom nått enorm succé genom sina filmade föreläsningar om historien på YouTube.

9 Betyg
En lysande berättelse om mänsklighetens historia

Om fler läroböcker i skolan hade informerat eleverna på samma intressanta sätt som Sapiens gör hade förmodligen färre elever tyckt skolan är tråkig. Sapiens lyckas fånga hela mänsklighetens historia på ett både intressant, informativt och underhållande sätt. Under lite drygt 20 timmar får vi följa med på en resa genom hela mänskligheten och uppläsaren Rolf Wrangnert förmedlar berättelsen exemplariskt.

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo