Ljudböcker på engelska

Engelska ljudböcker är mer lättillgängliga än någonsin, i och med att de stora amerikanska ljudbokstjänsterna Audible och Audiobooks.com är tillgänliga i Sverige har du hundratusentals ljudböcker på engelska bara ett klick bort.

Ljudboksappar med engelskt utbud

Följande ljudbokstjänster rekommenderas för dig som vill lyssna på engelska ljudböcker. Som ny användare får du 30 dagars fri lyssning på alla dessa (Hos Bookbeat behöver du aktivera vår rabattkod).

Bästa engelska


  • Gratis tjänst
  • Kostnadsfri tjänst
    Låter dig tala in ljudböcker
    Bra app
  • 169 kronor/mån

I våra tester har Audible utsetts till den bästa appen för engelska ljudböcker på grund av sitt enorma utbud och finslipade app.

Både Audiobooks.com och Audible är baserade i USA och majoriteten av deras utbud är därför engelskt. Dessa två tjänster skiljer sig ganska stort i abonnemangsformen jämfört med svenska ljudbokstjänster som till exempel Bookbeat och Nextory. Svenska ljudbokstjänster erbjuder oftast sina kunder obegränsad streaming till en fast månadskostnad. Detta innebär att det kostar lika mycket för en kund som lyssnar på 1 ljudbok som för den som lyssnar på 10 ljudböcker.

Hos både Audiobooks.com och Audible får användare 1 credit i månaden för $14.95 som de kan köpa en ljudok för. Vill en användare lyssna på fler ljudböcker under en månad får denne  köpa till extra credits för samma pris ($14.95 per credit). Däremot får användare behålla sina ljudböcker efter att de köpt dem för sin credit. De läggs till i biblioteket och kommer finnas kvar där även efter abonnemanget är uppsagt, vilket inte är fallet hos svenska ljudbokstjänster som bara låter dig streama ljudböckerna så länge du har ett aktivt abonnemang.

Av just denna anledningen är de engelska ljudbokstjänsterna ett bra alternativ för dig som vill behålla dina ljudböcker och inte alltid ha en fast månadskostnad. Om du lyssnar på fler ljudböcker än 1 i månden så erbjuder Audible flera olika abonnemangsformer med olika antal credits.

Audible
Audible är den bästa ljudbokstjänsten för dig som är ute efter engelska ljudböcker. Tjänsten har ingen obegränsad lyssning men varje månad får du 1 ljudbok som du dessutom får behålla till en låg månadskostnad.
£7.99/mån

Populära engelska ljudböcker

Nedan kan ni se några av de bästa ljudböckerna vi recenserat som finns tillgängliga på engelska. I recensionerna kan ni dessutom se var ljudböckerna finns att lyssna på med engelskt tal.

Engelska ljudböcker gratis

Det finns flera sätt att ta del av ljudböcker på engelska gratis än de fria testperioderna. Den mest populära tjänsten för detta är Librivox som är en gratistjänst som drivs och underhålls av frivilliga medlemmar.

Vem som helst kan registrera sig och läsa in en ljudbok på Librivox och vem som helst kan därefter ladda ner ljudboken gratis. Eftersom att det är en ideell tjänst är utbudet betydligt mindre än hos de större ljudboksaktörerna och kvaliten på inläsarna varierar.

ljudbok på iphone
Top
Ljudböcker
Logo