Bra lyssning!

Jag är Zlatan Ibrahimović – ljudboken

Jag är Zlatan Ibrahimović – en gripande ljudbok

2011 släppte vårt lands största fotbollsstjärna genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic, sin självbiografi. Boken skrevs tillsammans med författaren David Lagercrantz och blev en enorm hit. Bara första månaden sålde boken cirka 415 000 exemplar och sedan dess har den släppts i över 20 länder och sålt över 1 miljon kopior. Jag är Zlatan Ibrahimovic släpptes samma år på ljudbok, intalad av Jonas Malmsjö, och finns tillgänglig att lyssna på hos samtliga av de stora ljudboksapparna.

För dig som vill lyssna på ljudboken har du nu chansen att göra det gratis i 45 dagar hos BookBeat med vår exklusiva rabattkod allaljudbocker (mer än vad som behövs för att lyssna klart på den 12 timmar och 23 minuter långa ljudboken).

Här kan du lyssna på Zlatans ljudbok gratis i upp till 45 dagar

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Bookbeat
  Vårt toppval

  45 dagars gratis användning
  • Stort utbud av ljudböcker och e-böcker
  • Väldigt bra app
  • Bra e-boksläsare
  • Ingen bindningstid
  Basic:
  99 kr/mån
  Premium:
  169 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 2Bokus Play

  45 dagars gratis användning
  • Inspirerande tips från våra bokspecialister varje vecka
  • Brett utbud av ljudböcker
  • Billigt basabonnemang
  • 45 dagars fri provperiod med vår rabattkod allaljudbocker_45
  Bas:
  79 kr/mån
  Premium:
  149 kr/mån
  Familj:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 3Nextory

  45 dagars gratis användning
  • Brett utbud av både ljudböcker och e-böcker
  • Tydlig och bra design
  • Bokutmaningar för roligare användning
  • Flera olika abonnemangsformer
  Basic:
  139 kr/mån
  Unlimited:
  189 kr/mån
  Unlimited 2-4:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 4Audible logo

  30 dagars gratis användning
  • Stort utbud av engelska ljudböcker
  • Stort utbud av podcasts
  • Ljudböcker får behållas efter uppsägning
  £7,99/mån
  Prova gratis i 30 dagarreklamlänk

Om boken

Zlatan ljudbok

Titel: Jag är Zlatan Ibrahimović

Utgivningsår: 2011-11-07

Författare: David Lagerkrantz & Zlatan Ibrahimović

Uppläsare: Jonas Malmsjö

Speltid: 12h 23min

Språk: Svenska

Förlag: Albert Bonniers förlag

Format: E-bok och ljudbok

Handling

I boken får vi ta del av Zlatans resa, från att vara en liten pojke med stora aspirationer, tricksandes på gården i Malmöförorten Rosengård, till att ta hem fyra raka Scudettos i Italien och krönas skytteligasegrare. Zlatan berättar öppenhjärtigt om relationer, både till spelare, tränare, agenter och vänner – kärlek, både till fotbollen och sin familj – och hur han kom att förakta media.
Berättelsen börjar dock inte i Malmö. Det första kapitlet kastar dig som lyssnare in i den enormt omtalade och spända situationen som rådde under Zlatans år i Barcelona, och äntligen ges svaren på vad som hände mellan Zlatan och hans dåvarande tränare – Pep Guardiola. Vad som till synes för många var en oförklarlig dip i Zlatans karriär förklaras och det hålls inte tillbaka på detaljer, något som genomsyrar ljudboken överlag, det hålls inte tillbaka. Zlatan som så de senaste åren varit så enormt återhållsam med intervjuer och uttalanden i media delar nu med sig ingående om detaljer från de innersta fotbollskretsarna.

Ett ord som återkommer i ljudboken var Zlatan än är i sin karriär är konflikt. I Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona och Milan råder det alltid någon form av konflikt, antingen med tränare, agenter eller spelare. Utöver Pep Guardiola berättar även Zlatan om hur konflikterna med sin gamla tränare i Malmö, Roland Nilsson, Rafael van der Vaart, Leo Messi, Patrick Viera, och hela Juventus tränarstab.

Men det berättas inte bara om konflikter. Zlatan kastar även en hel del beröm till de människor som hjälpt honom genom sin karriär som till exempel Fabio Capello, Jose Mourinho, Mino Railoa, för att nämna några.

Jag är Zlatan Ibrahimovic är boken som ger svar på frågan nästan alla någon gång undrat över i sitt liv – hur det är att vara ett fotbollsproffs. Det är minst sagt en fantastisk karriär vår forne landslagskapten har haft och den är skickligt skriven av David Lagercrantz.

Det enda negativa som finns att säga om boken men som ändå är förståeligt är språket. Zlatan är helt enkelt skickligare med en fotboll än han är med ord, och det är just Zlatans ord du får lyssna på, något som i längden kan bli enformigt. Redan efter tre timmars lyssnande blir det tydligt hur glad Zlatan är i fraserna, ”men kom igen”, ”ärligt talat”, och ”helt ärligt”. Trots att det ger en mer autentisk känsla att det är just Zlatans egna ord så skulle lite mer variation och instick från Lagercrantz själv inte skada.

Alla som lyssnat på ljudböcker vet hur viktig roll uppläsaren har. Ljudboken om Zlatan är intalad av Jonas Malmsjö och han gör det väldigt bra. Jonas försöker inte imitera Zlatan men lyckas ändå på ett skickligt sätt berätta berättelsen ungefär som vi tänker att Zlatan skulle göra. Han är tydligt i sitt språk och resultatet blir behaglig, och gripande lyssning.

9.5 Betyg
Grym berättelse med en Zlatan som du aldrig träffat tidigare!

Zlatans självbiografi är inte bara riktigt underhållande och rolig, den är även grymt ärlig! Zlatan håller inte tillbaka och det känns i alla fall som att man får en bra inblick i hur det ser ut bland fotbollseliten och vad som händer bakom de stängda portarna.

2 Kommentarer
 1. Bra recension, tack för hjälpen också 🙂

 2. Grymt bra självbiografi!! Bra inläst också! 9/10!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo