BookBeat

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Bookbeat
  Vårt toppval

  45 dagars gratis användning
  • Stort utbud av ljudböcker och e-böcker
  • Väldigt bra app
  • Bra e-boksläsare
  • Ingen bindningstid
  Basic:
  99 kr/mån
  Premium:
  169 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk

Prova Bookbeat gratis i 45 dagar

Bookbeat är en av Sveriges mest populära ljudbokstjänster med ett stort utbud av ljudböcker och har i våra jämförelser utsetts till den bästa ljudbokstjänsten på marknaden.

I denna recensionen kan du läsa mer om BookBeat för att ta reda på om det är rätt tjänst för dig.

Du får även möjlighet att prova Bookbeat gratis i en 45 dagar utan bindningstid med vår exklusiva rabattkod ”allaljudbocker”

Om Bookbeat

Bookbeat är en av Sveriges största ljudbokstjänster med flexibla abonnemang beroende på hur mycket användaren vill kunna lyssna. Företaget grundades 2015 vilket gör det till en av de yngsta ljudbokstjänsterna på marknaden. Tjänsten ägs av bokförlaget Bonnier Books som är ett av Europas ledande förlag vilket märks tydligt då appen snabbt lockat till sig många användare med det kända varumärket i ryggen. ”Hitta tillfällen för bra böcker” är Bookbeats löfte till sina användare och detta vill de uppnå genom att alltid kunna erbjuda bra historier ett knapptryck bort.

Det märks tydligt att Bonnier har satsat hårt på sin ljudboksapplikation då den har ett av de bredaste utbudet av ljudböcker och en riktigt bra layout vilket ger en bra användarupplevelse. Bookbeat har börjat pratas och skrivas om mer och mer då de marknadsför tjänsten i flera olika kanaler och slutit samarbeten med flera stora profiler.

För dig som vill ha ett brett utbud av ljud- och e-böcker samt en lättanvänd app till ett bra pris är Bookbeat ett utmärkt val. Just nu får du dessutom prova på tjänsten helt gratis i 45 dagar utan någon bindningstid.

Webbadress: www.bookbeat.se
Kompatibla operativsystem för mobil: Android, IOS
Övriga plattformar: Nej
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: 45 dagar.
Månadskostnad och streaming:

 • Basic: 99 kr/mån och 20 timmar/mån (49 kr per extra användare i samtliga abonnemang)
 • Premium: 169 kr/mån och 100 timmar/mån (69 kr per extra användare i samtliga abonnemang)

Kontakt: för kundtjänstärenden fyller man i detta formulär / för andra frågor, info@bookbeat.com

Bookbeat rabattkod 2024

Med vår exklusiva rabattkod ”allaljudbocker” kan du förlänga din fria testperiod på BookBeat från 30 till 45 dagar utan någon extra kostnad. Du kan när som helst avbryta tjänsten utan att några pengar dras från ditt konto. Det enda du behöver göra för att aktivera Bookbeats kampanjkod är att klicka dig vidare till sajten här eller på knappen nedan, skriva in rabattkoden och skapa ett konto. Vid registreringen kommer du behöva ange dina kortuppgifter men om du inte vill behålla tjänsten kan du när som helst avbryta utan att några pengar dras inom 45 dagar.

Under din fria testperiod får du tillgång till Bookbeats Basicabonnemang (20 timmar/mån) och eftersom rabattkoden sträcker sig över 45 dagar så får du totalt 30 timmars streaming gratis. Om du vill fortsätta med tjänsten låter du dina kortuppgifter ligga kvar så övergår den fria perioden till ett betalt abonnemang.

Så här aktiverar du Bookbeats rabattkoder

Det händer att vi på Allaljudbocker.se ibland tilldelas rabattkoder som kan förlänga din fria testperiod ännu längre än 45 dagar. I dessa fall kommer rabattkoden nästan alltid att vara förifylld men om du vill aktivera den manuellt kan du följa stegen nedan:

Metod 1

Steg 1: Klicka dig in på Bookbeats startsida och tryck på knappen ”Lyssna fritt i två veckor”.

Påbörja aktivering av rabattkod (nytt fönster)

Registrera Bookbeats rabattkod steg ett

Steg 2: Klicka på ”Jag har en rabattkod”.

Bookbeat aktivera kampanjkod

Steg 3: Skapa ditt Bookbeat-konto genom att fylla i dina personuppgifter och ange din rabattkod.

Bookbeat rabattkod uppgifter

Steg 4: Fyll i dina kortuppgifter. Notera att inga pengar kommer dras från ditt konto om du säger upp din test-period innan de fria dagarna löpt ut.

Bookbeat rabattkod registrering steg 3

Steg 5: Lyssna på Bookbeats alla ljudböcker gratis så länge rabattkoden varar!

Bookbeats välkomstmeddelande vid lyckad registrering av kampanjkod

Bookbeat
Bookbeat har ett brett utbud av ljudböcker och en användarvänlig app. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 45 dagar med vår rabattkod!
Från 99 kr/mån

Metod 2

Steg 1: Klicka dig in på Bookbeats rabattkodsida; https://www.bookbeat.se/rabattkod

Påbörja aktivering av rabattkod (nytt fönster)

Bookbeat rabattkod registrering steg 1

Steg 2: Skapa ditt Bookbeat-konto genom att fylla i dina personuppgifter, tänk på att välja ett säkert lösenord.

Steg 3: Fyll i dina kortuppgifter. Notera att inga pengar kommer dras från ditt konto om du säger upp din test-period innan dina fria dagar löpt ut.

Bookbeat rabattkod registrering steg 3

Steg 4: Lyssna på Bookbeats alla ljudböcker gratis så länge rabattkoden varar!

Bookbeats välkomstmeddelande vid lyckad registrering av kampanjkod

Bookbeat
Bookbeat har ett brett utbud av ljudböcker och en användarvänlig app. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 45 dagar med vår rabattkod!
Från 99 kr/mån

Bookbeats abonnemang

Bookbeat har två olika abonnemang med olika månadskostnader och olika mycket streaming som ingår:

 • Basic – kostar 99 kr/mån och ger användare 20 timmars streaming varje månad. Basic är ett bra val för den som inte lyssnar så mycket varje månad då det har en låg månadskostnad och låter användare streama cirka 2.5 snittlånga ljudböcker varje månad.
 • Premium – kostar 149 kr/mån och ger användare 100 timmars streaming varje månad.

Det som är gemensamt för båda abonnemangen är att alla böcker är tillgängliga, du kan avsluta när du vill, och att du kan lägga till upp till 4 extra profiler (totalt 5) för 49 respektive 69 kr extra per profil.

Det råder som skrivet ingen bindningstid i abonnemangen vilket innebär att du kan säga upp dem när du vill utan att behöva betala några extra avgifter eller vänta på att det ska sägas upp. Bookbeat ger dig dessutom chansen att prova deras premiumabonnemang helt gratis i 45 dagar (reklamlänk) för att du ska kunna avgöra om du vill fortsätta använda deras tjänst. För att få tillgång till gratisperioden måste du ange ditt kontokort men inga pengar dras innan din fria period är slut (om du väljer att behålla abonnemanget).

En viktig sak att nämna är att du inte kan påbörja testperioden och direkt avbryta abonnemanget och fortsätta lyssna, efter att abonnemanget sagts upp har du inte längre tillgång till ljudböcker även om du har gratis tid kvar. Däremot kan du lyssna gratis i upp till 45 dagar och sedan ta bort ditt kontokort utan att behöva betala något.

För att få tillgång till dina 45 gratisdagar är det bara att klicka på länken nedan och skapa ett konto. Efter det laddar du helt enkelt ner appen, antingen i Appstore eller i Google play och loggar sedan in med uppgifterna du angav vid registreringen.

Bookbeats app

BookBeats app har många små funktioner som tillsammans skapar ett bra helhetsintryck. Innan du väljer att lyssna eller läsa en bok kan du se dess betyg, uppspelningstid och hur många sidor den består av. En väldigt smart funktion som varit efterlängtad av många är även möjligheten att betygsätta inläsaren som har en essentiell roll i hur bra en ljudbok blir.

Du kan självklart även se författare, uppläsare, språk, tillgängliga format, utgivningsdatum och bokens kategori.

Alla som tidigare lyssnat på ljudböcker vet hur viktig roll uppläsaren har och därför kan du i Bookbeats app sortera böcker efter både författare och uppläsare. Om du hittar en uppläsare du gillar kan du på så sätt snabbt se vilka andra böcker hen talat in och lyssna vidare.

En förbättringspunkt för appen är att det bland ens sparade böcker inte går att sortera bland genrer. För den som har en lång lista av böcker att lyssna på skulle detta vara en bra funktion som gör det enklare att hitta de böcker man sparat om man till exempel är sugen på en deckare och vet att man har sparat en del för framtiden.

För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeats app ett fantastiskt val då de tillsammans med Nextory har satsat hårt på att erbjuda en väldigt anpassbar e-boksläsare. Inne i e-böckerna kan justera ljusstyrka, bakgrundsfärg (vit, sepia, mörk) och till och med hur sidorna bläddras för att ge en mer autentisk läsupplevelse. Textstorleken är också högst anpassningsbar och kan bli väldigt liten för den som vill få med hela boksidan i sin smartphone eller väldigt stor för den som kanske har lite sämre syn. Du kan också bläddra mellan olika kapitel i boken enkelt och smidigt. 

Menyn består av fem flikar; hemfliken där du hittar den boken du lyssnar på eller läser för tillfället samt andra böcker du börjat Bookbeat applyssna på och sparat. Du ser även hur långt du har kommit igenom böckerna procentuellt där 100 % är en färdiglyssnad bok. I den andra fliken med namnet ”inspiration” kan du hitta trendande titlar och populära nyheter inom alla olika segment. Den tredje fliken innehåller de olika kategorierna. En unik funktion för Bookbeat är att de även delar in böcker i underkategorier för att göra det ännu enklare för dig att hitta den genren du är ute efter. Ett exempel är ”Spänning” kategorin som har underkategorierna; Thrillers, Psykologiska thrillers, Deckare, Klassiska deckare, Mysdeckare och True crime. Den fjärde fliken är dedikerad helt för att söka på böcker och det går att söka efter många olika saker som till exempel titel, författare, uppläsare, serie och så vidare med väldigt bra precision. Den sista fliken är din profil där du finner all din kontoinformation så som hur många timmar du har kvar att lyssna om du valt Basic eller Standardabonnemangen. Under din profil kan du även skräddarsy vissa inställningar i ljudspelaren och hantera nedladdade böcker för att till exempel kunna ta bort de som du lyssnat färdigt på för att frigöra utrymme på telefonen.

Bookbeats utbud

Det märks tydligt att Bookbeat backas av storförlaget Bonnier då de har ett väldigt brett utbud med många böcker i alla olika genrer. Som abonnent hos Bookbeat får du även snabbt tillgång till de senaste titlarna precis när de släpps och i många fall – om boken släpps av Bonnier – först av alla.

Kategorier & underkategorier

 • Romaner
 • Spänning
 • Fantasy
 • Science fiction
 • Romance
 • Humor & Underhållning
 • Personlig utveckling
 • Biografier
 • Fakta
 • Ekonomi & näringsliv
 • Klassiker, poesi & noveller
 • Barn
 • Ungdom

Inom varje kategori går det även klicka vidare sig till underkategorier för att du ännu enklare ska kunna hitta det du söker, varje huvudkategori har cirka 5-6 underkategorier. I BookBeats finns även ljudböcker på Tyska, Italienska, Spanska, Danska, och Polska.

Bookbeats presentkort – en bra gåva

Bookbeats presentkort är en fantastisk present till någon som gillar att läsa och lyssna på böcker. Appens enkla layout gör den till ett bra val för de lite mindre teknologivana användarna men funkar även utmärkt till den erfarne ljudbokslyssnaren. Efter du köpt ett presentkort kan du antingen skriva ut det och ge till mottagaren eller skicka det via mailen. Mottagaren löser sedan in koden som finns på presentkortet direkt på Bookbeats hemsida. Om mottagaren inte har något Bookbeat konto är det inga problem, konton kan skapas med bara presentkort utan att kontokort behöver anges.

Presentkorten köps enklast direkt från Bookbeats hemsida och det finns tre olika presentkort att välja mellan, ett för varje abonnemang. Alla presentkort kan köpas för 1, 3 eller 6 månaders användning.

Basic – 99 kr/mån

Premium – fr. 169 kr/mån

Avsluta Bookbeat

För dig som vill säga upp ditt Bookbeat abonnemang tar det inte längre än ett par minuter. Det enda du behöver göra är att logga in på ditt konto på deras hemsida och därifrån klicka på ”Avsluta abonnemang”. Eftersom Bookbeat inte har någon bindningstid kommer inga pengar dras från och med uppsägningen.

Helhetsintryck

Efter att ha använt BookBeat ett tag och provat på de många smarta funktionerna så har ordet ”proffsigt” satt sig i huvudet. BookBeat är en riktigt bra tjänst, med en riktigt bra app, och abonnemang som passar allas behov. Att kunna lyssna 20 timmar för 99 kr/mån är en fantastiskt bra deal för de allra flesta, och med tanke på utbudet så är prisvärdheten riktigt bra.

OmrådeVårt omdöme
Prisvärdhet
Appkvalitet
Användarvänlighet
Utbud
Helhetsintryck

Slutgiltigt omdöme

Vanliga frågor och svar om Bookbeat

Vad är Bookbeats pris?

AbonnemangPrisStreaming/månGratis testperiodPris per extra användare
Basic99kr/mån20 timmar45 dagar49 kr/mån
Premium169 kr/mån100 timmar45 dagar69 kr/mån

Bookbeats pris är 99-169 kronor i månaden med möjlighet att lägga till upp till 4 extra användare för 49 kr per extra användare.

Detta gör Bookbeat till den billigaste ljudbokstjänsten efter Bokus Plays basabonnemang.

Kan jag använda Bookbeat i min dator?

Det går i dagsläget inte att lyssna på Bookbeats ljudböcker i datorn. De enda ljudbokstjänsterna som det går att göra detta på är Nextory och Bokus Play där du kan provlyssna på ljudböcker direkt i din webbläsare, du kan dock inte lyssna på hela böcker.

4 Kommentarer
 1. Är väldigt nöjd med tjänsten! Tack för rabattkoden! 🙂

 2. Superlätt att använda, sjukt snygg design och grymt utbud!

 3. Kanonbra app! Använder den varje dag till jobbet, rekommenderar verkligen 🙂

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo