Bookbeat

Bookbeat logotyp
Bookbeat

Bookbeat har den mest användarvänliga appen på marknaden och har ett brett utbud av ljudböcker. För dig som gillar att läsa e-böcker är den det självklara valet på grund av dess fantastiska e-boksläsare. Nu får du dessutom prova på deras app gratis i 14 dagar!

169:-

Om Bookbeat

Bookbeat är en av Sveriges största tjänster för ljudboksprenumerationer och låter dig som kund lyssna på obegränsat med ljudböcker till ett fast pris på 169 kronor/mån. Bookbeat skapades 2015 vilket gör det till den yngsta ljudboksappen på marknaden. Tjänsten ägs av förlaget Bonnier Books som är ett av Europas ledande förlag vilket märks tydligt då appen snabbt lockat till sig många användare med det kända varumärket i ryggen. ”Hitta tillfällen för bra böcker” är Bookbeats löfte till sina användare och detta vill de uppnå genom att alltid kunna erbjuda bra historier ett knapptryck bort.

Det märks tydligt att Bonnier har satsat hårt på sin ljudboksapplikation då den har ett brett utbud av ljudböcker och en riktigt bra layout vilket ger en bra användarupplevelse. Bookbeat har börjat pratas och skrivas om mer och mer då de marknadsför tjänsten i flera olika kanaler och tidigare i år slöt de även ett samarbete med podcastduon Alex & Sigge för att locka ännu fler användare.

För dig som vill ha ett brett utbud av ljud- och e-böcker samt en lättanvänd app är Bookbeat ett utmärkt val. Just nu får du dessutom prova på tjänsten helt gratis 14 dagar utan någon bindningstid.

Webbadress: www.bookbeat.se
Kompatibla operativsystem för mobil: Android, IOS
Övriga plattformar: Nej
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: 14 dagar
Månadskostnad: 169 kr/månad

Kontakt: för kundtjänstärenden fyller man i detta formulär / för andra frågor, [email protected]

Bookbeat abonnemang

Bookbeat har bara en abonnemangsform och det är till en månadskostnad av 169 krono/mån. I abonnemanget ingår obegränsad lyssning och läsning och du kan även synka ned obegränsat med böcker för offlinelyssning så du slipper slösa surf när du är på resande fot.

Det är ingen bindningstid i abonnemanget vilket innebär att du kan säga upp det när du vill utan att behöva betala några extra avgifter eller vänta på att det ska sägas upp. Bookbeat ger dig även chansen att prova deras tjänst helt gratis i 14 dagar för att du ska kunna avgöra om du vill fortsätta använda deras app. För att få tillgång till gratisperioden måste du ange ditt kontokort men inga pengar dras fören efter 2 veckor om du väljer att behålla abonnemanget. En viktig sak att nämna är att du inte kan påbörja testperioden och direkt avbryta abonnemanget och fortsätta lyssna. Däremot kan du lyssna gratis i upp till 14 dagar och sedan ta bort ditt kontokort utan att behöva betala något.

För att få tillgång till dina 14 gratis dagar är det bara att klicka på länken ovan och skapa ett konto. Efter det laddar du helt enkelt ner appen, antingen i appstore eller i Googe play och loggar sedan in med uppgifterna du angav vid registereringen.

Bookbeat app

Bookbeats app har sen dess release utvecklats enormt till att nu vara välfungerande och lättnavigerad. Appen har många små funktioner som tillsammans skapar ett bra helhetsintryck. Innan du väljer att lyssna eller läsa en bok kan du se dess genomsnittsbetyg, uppspelningstid och hur många sidor den består av. Du kan även se författare, uppläsare, språk, tillgängliga format, utgivningsdatum och bokens kategori. Alla som tidigare lyssnat på ljudböcker vet hur viktig roll uppläsaren har och därför kan du i Bookbeats app inte bara sortera böcker efter författare, utan och uppläsare. Så hittar du en uppläsare du gillar kan du snabbt se vilka andra böcker hen talat in och lyssna vidare.

För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeats app ett fantastiskt val då de tillsammans med Nextory har satsat hårt på att erbjuda en väldigt anpassbar e-boksläsare. Inne i e-böckerna kan justera ljusstyrka, bakgrundsfärg (vit, sepia, mörk) och till och med hur sidorna bläddras för att ge en mer autentisk läsupplevelse. Textstorleken är också högst anpassningsbar och kan bli väldigt liten för den som vill få med hela boksidan i sin smartphone eller väldigt stor för den som kanske har lite sämre syn. Du kan också bläddra mellan de olika kapitlena.

Menyn består av fem flikar; hemfliken där du hittar den boken du lyssnar på eller läser för tillfället samt andra böcker du börjat Bookbeat applyssna på och sparat. Du ser även hur långt du har kommit igenom böckerna procentuellt där 100 % är en färdiglyssnad bok. I den andra fliken finns Bookbeats topplista över ljudböcker och andra populära titlar, olika teman som till exempel engelska ljudböcker eller böcker som är bra för första lyssningen och även speciellt utvalda titlar av Bookbeat själva. Den tredje fliken innehåller de olika kategorierna. En unik funktion för Bookbeat är att de även delar in böcker i underkategorier för att göra det ännu enklare för dig att hitta den genren du är ute efter. Ett exempel är ”Spänning” kategorin som har underkategorierna; Deckare, Mysdeckare, Klassiker, Kriminalkomedier, Spionromaner och Thrillers. Den fjärde fliken är dedikerad helt för att söka på böcker och det går att söka efter många olika saker som till exempel titel, författare, uppläsare, serie och så vidare med väldigt bra precision. Den sista fliken är för inställningar och där kan du bland annat hantera språkval, ljudboksinställningar och offlineböcker för att du enkelt ska kunna se vilka böcker du synkat för offlinelyssning och kunna ta bort de som du lyssnat färdigt på för att frigöra utrymme på telefonen.

Bookbeats app levererar överlag en väldigt bra användarupplevelse och tar inte mer än 5 minuter att lära sig. Av alla appar som testats så är Bookbeats den som anses vara bäst, mycket tack vare användarvänligheten och e-boksläsaren.

Bookbeat utbud

Det märks tydligt att Bookbeat backas av storförlaget Bonnier då de har ett väldigt brett utbud med många olika genrer. Som abonnent hos Bookbeat får du även snabbt tillgång till de senaste titlarna precis när de släpps och i många fall – om boken släpps av Bonnier – först av alla. Den enda ljudbokstjänsten som har ett liknande, och till och med lite större utbud, än Bookbeat är Storytel.

Bookbeat vs Storytel

I frågan vilken ljudbokstjänst som är bäst av Bookbeat och Storytel skiljer sig svaret från person till person. De olika apparna är väldigt lika men har små skillnader som egentligen inte gör den ena bättre än den andra, utan bara lite annorlunda från varandra. Storytels styrka är att de har det bredaste utbudet av ljudböcker och den snabbaste appen med snyggast design. Bookbeat har marknadens mest användarvänliga app som är extremt enkel att navigera och en mer anpassningsbar e-boksläsare än Storytel.

Så i frågan om Bookbeat eller Storytel så rekommenderar vi  dig att välja Bookbeat om du vill ha användarvänlighet och en riktigt bra e-boksläsare. Om du i stället vill ha det bredaste utbudet av ljudböcker bör du välja Storytel.

Kategorier & underkategorier

 • Romaner
 • Spänning
 • Klassiker
 • Fakta
 • Biografier
 • Fantasy / Sci-fi
 • Noveller
 • Personlig utveckling
 • Barn
 • Ungdom / YA
 • Poesi
 • Bookbeat favoriter

Inom varje kategori går det även klicka vidare sig till underkategorier för att du ännu enklare ska kunna hitta det du söker, varje huvudkategori har cirka 5-6 underkategorier.

Bookbeat presentkort

Bookbeats presentkort är en fantastisk present till någon som gillar att läsa och lyssna på böcker. Appens enkla layout gör den till ett bra val för de lite mindre teknologivana användarna men funkar även utmärkt till den erfarne ljudbokslyssnaren. Efter du köpt ett presentkort kan du antingen skriva ut det och ge till mottagaren eller skicka det via mailen. Mottagaren löser sedan in koden som finns på presentkortet direkt på Bookbeats hemsida. Om mottagaren inte har något Bookbeat konto är det inga problem, konton kan skapas med bara presentkort utan att kontokort behöver anges. Oavsett om du betalar för Bookbeats tjänst med kontokort eller presentkort så får du obegränsat med lyssning och läsning i appen.

Presentkorten köps enklast direkt från Bookbeats hemsida och det finns tre olika presentkort att välja mellan:

1 månad – 169 kronor

3 månader – 449 kronor

6 månader – 849 kronor

För att köpa Bookbeat presentkort, klicka här.

Avsluta Bookbeat

För dig som vill säga upp ditt Bookbeat abonnemang tar det inte längre än ett par minuter. Det enda du behöver göra är att logga in på ditt konto på deras hemsida och därifrån klicka på ”Avsluta abonnemang”. Eftersom Bookbeat inte har någon bindningstid kommer inga pengar dras från och med uppsägningen.

Bookbeat

Bookbeat har den mest användarvänliga appen på marknaden och har ett brett utbud av ljudböcker. För dig som gillar att läsa e-böcker är den det självklara valet på grund av dess fantastiska e-boksläsare. Nu får du dessutom prova på deras app gratis i 14 dagar!

169:-


8 Betyg
Riktigt bra app i lyxförpackning

Bookbeats app har snabbt blivit en av de bättre och är ett kanonbra val för den som vill ha en lättanvänd ljudboksapp med bra gränssnitt och användarvänlighet. Den är också extra bra för de som gillar att läsa e-böcker med sin skarpa e-boksläsare.

8Vårat betyg
Utbud
8.5
Appkvalitet
9
Prisvärdhet
8
Användarvänlighet
9.5
8.7Läsares betyg
Utbud
8
Appkvalitet
10
Prisvärdhet
8
Användarvänlighet
9
Fördelar
 • Stort utbud av ljudböcker
 • Väldigt bra e-boksläsare
 • Fantastisk mobilapp
 • Ingen bindningstid
CONS
 • Lite mindre utbud än Storytel
Lägg till recension  |  Läs andra läsares recensioner och kommentarer
1 kommentar
 1. Svara
  Annika Ros 2017-09-03 at 16:27
  4.35
  Utbud
  80
  Appkvalitet
  100
  Prisvärdhet
  80
  Användarvänlighet
  90

  Kanonbra app! Använder den varje dag till jobbet, rekommenderar verkligen 🙂

Lämna ett svar

Ditt betyg

Top