Bra lyssning!

Utvandrarna – Ljudbok

Vilhelm Moberg var en av Sveriges största författare och han blev väldigt känd för sin så kallade Utvandrare-serie, där Utvandrarna är del ett. Han växte upp i Småland och det är även där Utvandrarna har sin början. Den handlar om svenska bönder som säljer sina småländska gårdar och utvandrar från fattigdom och nöd till Nordamerika på 1800-talet. Boken gavs ut 1949 och är första delen i en tetralogi, en serie med fyra verk. Det är en mycket älskad och omtyckt bok som många har läst.

Uppläsare av ljudboken är Per Sjöstrand, en omtyckt skådespelare, regissör och manusförfattare. Med hans röst blir Utvandrarna en levande berättelse och en fröjd för örat. När du lyssnar på Utvandrarna kan du förvänta dig en historia olikt något annat. Du kan förvänta dig en historia som beskriver hur svenskar utvandrade till landet i väster som utlovade så mycket. Boken har även filmatiserats. Du för följa människorna genom sista tiden i Sverige och sedan på deras resa från Sverige och fram till USA där de ska börja sitt nya liv.

Vill du streama Utvandrarna som ljudbok kan du göra det gratis hos Bookbeat i 30 dagar med vår unika rabattkod: Allaljudbocker

Ljudboken finns även tillgänglig hos Bokus Play som också ger nya användare 30 dagars gratis lyssning.

Den finns även hos Nextory och Storytel. Som ny medlem hos dessa två tjänster kan du lyssna på ljudboken gratis i 14 dagar – helt utan rabattkod.

Här kan du streama Utvandrarna av Villhelm Moberg som ljudbok gratis i upp till 30 dagar

Bäst i test


 • 30 dagars rabattkod: "Allaljudbocker"
 • Bäst i test av alla ljudbokstjänster
  30 dagars fri lyssning med rabattkoden: "Allaljudbocker"
  Störst utbud av ljudböcker
  Ingen bindningstid
 • Från 149 kronor/mån


 • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
 • 30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
  Två olika abonnemang
  Abonnemang kan pausas
  Ingen bindningstid
 • Från 79 kronor/mån


 • 14 dagars fri lyssning
 • Brett utbud av ljud- och e-böcker
  Flera olika abonnemangsformer
  Ingen bindningstid
 • Från 139 kronor/mån

Om boken

Utvandrarna ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2012-07-12

Författare: Vilhelm Moberg

Uppläst av: Per Sjöstrand

Längd: 9h 51min

Språk: Svenska

Kategori: Roman, Svenska Klassiker

Förlag: Bonnier Audio

Tillgängliga format: Ljudbok, E-bok

Bokens Handling

Utvandrarna handlar om några smålänningar som säljer sina gårdar och emigrerar till Amerika. Den börjar alltså i Småland i Sverige och du får följa huvudpersonerna på deras resa till landet i väster som alla pratar om. Huvudpersonerna är bland annat Karl-Oskar Nilsson och hans fru Kristina. Utvandrarna utspelar sig från 1850 och framåt och handlar om människor som gör uppror mot nöden och fattigdomen som härbärgerar i Sverige. Du får berättat både om landet som lämnades och landet de begav sig till i denna roman.

I Utvandrarna får du lära känna flera olika människor, både gifta par, religiösa par och ogifta kvinnor. Handlingen handlar främst om livet i Sverige och resan till det nya lovande landet i väst. I nästkommande bok i serien, Invandrarna, får du läsa vidare om livet i deras nya land. Handlingen i boken berör en emigrering som ägde rum på riktigt och det är en roman som på samma gång som den är bra är mycket lärorik. Det är en klassiker som inte borde missas av någon.


För dig som vill lyssna på Utvandrarna på ljudbok kan du göra det gratis i 30 dagar hos Bookbeat med vår exklusiva rabattkod: Allaljudbocker

Ljudboken finns även tillgänglig hos Bokus Play som ger användare 30 dagars fri lyssning samt Nextory och Storytel som båda ger nya användare 14 dagars fri användning.

Bookbeat
Bookbeat har det bredaste utbudet av ljudböcker och den mest användarvänliga appen på marknaden. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 30 dagar med rabattkoden Allaljudbocker!
149 kr/mån

Bokus Play
Bokus Play är nätbokhandeln Bokus egna ljudbokstjänst som erbjuder ett enormt utbud av ljudböcker till det billigaste priset av samtliga ljudbokstjänster. Tjänsten har utöver sitt stora utbud, flera smarta funktioner och en smidig och användarvänlig app. Som ny användare får du prova på Bokus Play gratis i 30 dagar utan bindningstid med vår exklusiva rabattkod alltomljud30!!
79 kr/mån

Nextory
Nextory är en prisvärd och väldigt flexibel ljudbokstjänst. På Nextory hittar du tusentals titlar till en låg månadskostnad och appen fungerar suveränt. Nya användare har möjlighet att prova tjänsten gratis i 14 dagar utan bidningstid. Ingen rabattkod behövs!
Från 139 kr/mån

 


Andra gillade också

Om författaren Vilhelm Moberg

Vilhelm Moberg föddes 1898 i Småland och var författare, journalist och dramatiker. Han har satt fotspår i litteratur-Sverige med inte bara Utvandrar-serien utan med många andra romaner också. Moberg älskade att läsa från ung ålder och redan som 13-åring fick han en novell publicerad via en novelltävling som han kom på 18:e plats i. Moberg studerade bland annat vid folkhögskola och arbetade bland annat som skogsarbetare en tid. Han har även jobbat som volontär på tidning och utöver det även varit redaktör på några tidningar.

Vilhelm Mobergs första roman hette Raskens och den fick en hel del kritik, i början blev han mer omtyckt för sin dramatik. Dock var det ändå Raskens som gav honom genombrottet som romanförfattare. Han har skrivit historiska romaner som utspelar sig i Småland, men även romaner som utspelar sig i Stockholm. Vilhelm Moberg hade svårt att skriva i slutet av livet och han fick en depression som ledde till att han dränkte sig år 1973. Det finns ett Vilhelm Moberg-sällskap som vill bidra till att Moberg förblir en levande författare i Sverige.

9.5 Betyg
En klassiker som borde läsas av alla

Utvandrarna är en bok som borde läsas av alla. Det är en roman som beskriver dels hur det kunde se ut för bönder i Sverige på 1800-talet och hur det gick till när man emigrerade till USA. Vilhelm Moberg skrev på ett mycket bra sätt och hela bokserien borde läsas av alla som gillar svenska klassiker. Jag satt som klistrad när jag lyssnade på boken och tiden bara flög iväg. Jag rekommenderar denna bok till alla andra som älskar att läsa romaner om svenskar. Tummen upp från mig!

Lägg till recension
Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker