Audible

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Audible logo

  30 dagars gratis användning
  +
  1 gratis ljudbok
  • Stort utbud av engelska ljudböcker
  • Stort utbud av podcasts
  • Ljudböcker får behållas efter uppsägning
  • 1 gratis ljudbok varje månad
  £7,99/mån
  Prova gratis i 30 dagar

Prova Audible gratis i 30 dagar!

Audible är Amazons egna ljudbokstjänst med ett enormt utbud av engelska ljudböcker och ett stadigt ökande utbud av ljudböcker på svenska.

Till skillnad från många andra ljudbokstjänster låter Audible dig behålla dina ljudböcker, även den du lyssnar på under din fria testperiod.

Just nu har du chansen att prova på Audible gratis i 30 dagar, ingen rabattkod behövs!

Om Audible

Audible är den amerikanske internetjätten Amazons egna ljudbokstjänst och har varit det sedan 2008 då företaget köpte upp ljudbokstjänsten. Sedan dess har Audible vuxit till att bli USAs överlägset största tjänst för ljudböcker. Till en fast månadskostnad får abonnenter lyssna på en ljudbok varje månad vilket gör att tjänsten skiljer sig från ljudbokstjänsterna i Sverige som erbjuder obegränsad streaming, men med Audible får du behålla dina ljudböcker.

Trots att svenskar alltid kunnat ha ett abonnemang hos Audible så har de inte haft en svensk webbplats tidigare. Men i oktober 2019 lanserade Audible officiellt i Sverige med en svenskanpassad webbplats (som dock är skriven på engelska); Audible.se.

Webbsida: www.audible.se
Kompatibla operativsystem för mobil: Android, Windows phone & IOS
Stöd för datorlyssning: Genom extra mjukvara
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Nej
Gratis testperiod: 30 dagar
Månadskostnad: £7.99 (~98 kr) /månad

 Audibles abonnemang

Audibles abonnemangsform fungerar annorlunda jämfört med andra ljudboksappar som till exempel Bookbeat och Storytel där du får lyssna på obegränsat med ljudböcker varje månad till en fast månadskostnad. I stället får Audibles prenumeranter en credit varje månad som kan bytas in mot valfri ljudbok (oavsett ljudbokens kostnad). För den som vill lyssna på mer än 1 ljudbok varje månad kan extra ljudböcker köpas till och som Audibleprenumerant får du rabatterat pris på dessa. Audible har dessutom ett enormt urval av podcasts som prenumeranter kan lyssna på obegränsat.

En stor fördel med Audible gentemot andra ljudbokstjänster är att du får behålla de ljudböcker du köpt, oavsett om du köpt dem med pengar eller credits. Även om du skulle säga upp tjänsten kommer alltså ljudböckerna du köpt att ligga kvar i ditt bibliotek och du kan lyssna på dem igen eller låta dina vänner lyssna på dem.

Skulle du inte vara nöjd med en ljudbok du valt har Audible en så kallad ”Great Listen Guarantee” (Bra lyssningsgaranti) vilket innebär att du får lämna tillbaka ljudböcker du inte är nöjd med. Har du köpt ljudboken med pengar får du tillbaka pengarna, och har du köpt den med en credit får du tillbaka din credit. Det finns ingen gräns för hur många ljudböcker du får byta tillbaka och det brukar sällan vara några problem så länge Audible inte misstänker att du missbrukar tjänsten. Om du inte använder din credit en månad kommer den att överföras till nästa månad för att inte gå till spillo.

 Audible kampanjkod & rabatt

I stället för kampanjkoder eller rabatter erbjuder Audible nya användare en 30 dagars gratis test-period vilket är cirka 2 veckor längre än de svenska  ljudboksapparna vanligtvis erbjuder. En stor skillnad är dock att under Audibles gratisperiod får du bara 1 credit lyssna på böcker med. Detta betyder att du bara kan lyssna på en bok, såvida du inte vill köpa ytterligare böcker (vilket vi inte anser att man ska behöva göra när man prenumererar på en tjänst).

För att prova Audible behöver du skapa ett konto och ange ett betalkort. Efter 30 dagar dras pengar från ditt konto men skulle du inte vilja fortsätta använda tjänsten kan du säga upp den när du vill utan att några pengar dras.

Audible
Audible är den bästa ljudbokstjänsten för dig som är ute efter engelska ljudböcker. Tjänsten har ingen obegränsad lyssning men varje månad får du 1 ljudbok som du dessutom får behålla till en låg månadskostnad.
£7.99/mån

Audibles app

Audible appen är gratis att ladda ner från både App Store och Google play och är av hög kvalitet. Den är väldigt enkel att använda med ett lättförståeligt gränssnitt och bra fontval. Precis som hos alla andra ljudboksappar på marknaden har du möjlighet att ställa en sömntimer för att appen ska stänga av sig själv efter en viss tid och du kan även justera hastigheten som böckerna talas upp i. Det märks tydligt att appen ägs av nätshoppingjätten Amazon när sökfältet används, de förstår att det är en viktig funktion för att användare ska kunna hitta vad de söker och de har lyckats med funktionen även i Audible appen.

En frustrerande begränsning är att ljudböcker och e-böcker ses som skilda entiteter på Audible. På till exempel Nextory kan du sömlöst skifta mellan ljudbok och e-bok beroende på om du vill läsa eller lyssna på en bok. Trots att denna funktion även finns i Audibles app så måste du köpa både ljudboken och e-boken då den ena inte ingår tillsammans med den andra.

Audible i Sverige?

Eftersom att Audible främst riktar sig till användare i Nordamerika finns appen än så länge bara på engelska, huruvida den kommer översättas till svenska har Audible ännu inte uttalat sig om.

Audibles utbud av ljudböcker på svenska uppgår i skrivande stund bara till runt 2000 vilket är betydligt färre än vad de svenska ljudbokstjänsterna erbjuder. Det totala utbudet består dock av över 300 000 ljudböcker vilket är det bredaste på marknaden globalt och utbudet av svenska ljudböcker kommer bara att fortsätta öka.

Hur du säger upp Audible

Att säga upp Audible tar bara ett par minuter. Det enda du behöver göra är att logga in på ditt Audible konto och scrolla ner till knappen ”Cancel Subscription”. Efter att du sagt upp ditt abonnemang kommer inga mer pengar dras och som tidigare nämnt får du behålla de ljudböcker du köpt men du får alltså inga nya poletter att köpa ljudböcker med.

Betalningsalternativ

Audible accepterar de flesta kontokort, däribland både VISA och Mastercard. Det går även att ge bort tjänsten till någon du tycker borde prova på Audible genom ett presentkort. De presentkort som finns tillgängliga är för 3, 6 och 12 månader.

Audible
Audible är den bästa ljudbokstjänsten för dig som är ute efter engelska ljudböcker. Tjänsten har ingen obegränsad lyssning men varje månad får du 1 ljudbok som du dessutom får behålla till en låg månadskostnad.
£7.99/mån

8 Betyg
Bra tjänst för dig som vill ha engelska ljudböcker!

Audible är en bra ljudbokstjänst för de som inte lyssnar många ljudböcker varje månad och som främst är ute efter engelska ljudböcker. Till skillnad från många andra tjänster får du hos Audible behålla dina ljudböcker även efter du sagt upp abonnemanget och du får tillgång till en enorm mängd podcasts.

8Vårt betyg
Utbud
8.5
Appkvalitet
7.5
Prisvärdhet
8
Användarvänlighet
7.5
7.8Läsares betyg
Utbud
8.7
Appkvalitet
7.3
Prisvärdhet
8
Användarvänlighet
7
Fördelar
 • Enormt utbud av engelska ljudböcker
 • Billigt abonnemang
 • Du får behålla dina ljudböcker
 • Lång test-period
Nackdelar
 • Begränsad lyssning
 • Få svenska ljudböcker
 • Inga e-böcker
Lägg till recension  |  Läs recensioner och kommentarer
2 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lägg till recension
 1. 2.9
  Utbud
  60
  Appkvalitet
  60
  Prisvärdhet
  60
  Användarvänlighet
  50

  Engelska är inte heller någon garanti. Populära böcker som spelats in på många språk kan du kanske ej köpa på engelska utan istället bara på danska. Det går ej att välja mellan de språk boken har spelats in på. Du får leva med det språk som är tillgängligt i din region vilket ofta är danska istället för engelska. Kan tyckas vara knasigt då Sverige troligtvis är ett mer engelskt-talande/förstående land än dansk-talande/förstående land.

  + PROS: Störst utbud av ljudböcker.
  - CONS: Otroligt korkad regionslåsning. Om ljudböcker finns på engelska och danska så kan du bara köpa dem på danska i Sverige.
  Hjälpsam(18) Ohjälpsam(0)You have already voted this
 2. Svara
  Alex Friberg 2018-02-27 kl 19:42
  4.35
  Utbud
  100
  Appkvalitet
  80
  Prisvärdhet
  90
  Användarvänlighet
  80

  Grymt bra utbud och billig! 🙂

  Hjälpsam(4) Ohjälpsam(8)You have already voted this

Lämna ett svar

Ditt betyg

Top
Ljudböcker
Logo