Audible

Bästa engelska

Prova Audible gratis i 30 dagar!

Audible är Amazons egna ljudbokstjänst med ett enormt utbud av engelska ljudböcker.

Till skillnad från många andra ljudbokstjänster låter Audible dig behålla dina ljudböcker, även de du lyssnar på under din fria testperiod.

Just nu har du chansen att prova på Audible gratis i 30 dagar, ingen bonuskod behövs!

Om Audible

Audible är den amerikanske internetjätten Amazons egna ljudbokstjänst och har varit det sedan 2008 då företaget köpte upp ljudbokstjänsten. Sedan dess har Audible vuxit till att bli USAs överlägset största tjänst för ljudböcker. Till en fast månadskostnad får abonnenter lyssna på en begränsad mängd ljudböcker vilket gör att tjänsten skiljer sig från ljudbokstjänsterna i Sverige som erbjuder obegränsad lyssning, exempelvis Storytel, men med Audible får du behålla dina ljudböcker.

Trots att tjänsten främst är riktad mot konsumenter i Nordamerika så går det utmärkt att skapa ett konto och börja lyssna på böcker från Audible i Sverige, förutsatt att du har ett Amazon konto (Amazon Prime behövs inte).

Webbsida: www.audible.com
Kompatibla operativsystem för mobil: Android & IOS
Stöd för datorlyssning: Genom extra mjukvara
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: 30 dagar (kontokort krävs)
Månadskostnad: $14.95 (~125 kr) /månad

Kontakt: https://www.audible.com/mt/contactus

 Audibles abonnemang

Audibles abonnemangsform fungerar annorlunda jämfört med andra ljudboksappar som till exempel Bookbeat och Storytel där du får lyssna på obegränsat med ljudböcker varje månad till en fast månadskostnad. I stället får Audibles prenumeranter poletter varje månad som kan bytas in mot valfri ljudbok (oavsett ljudbokens kostnad). Ljudböcker kostar alltid 1 polett och antalet poletter du som prenumerant får beror på vilket abonnemang du valt. Utöver den fria ljudboken varje månad får Audible-prenumeranter även 2 Audible originals som är Audibles egenproducerade ljudböcker varje månad. Detta betyder att alla prenumeranter får minst 3 gratis ljudböcker varje månad oavsett vilket abonnemang de väljer.

En stor fördel med Audible gentemot andra ljudbokstjänster är att du får behålla de ljudböcker du köpt, oavsett om du köpt dem med pengar eller poletter. Även om du skulle säga upp tjänsten kommer alltså ljudböckerna du köpt att ligga kvar i ditt bibliotek och du kan lyssna på dem igen eller låta dina vänner lyssna på dem.

Skulle du inte vara nöjd med en ljudbok du valt har Audible en så kallad ”Great Listen Guarantee” (Bra lyssningsgaranti) vilket innebär att du får lämna tillbaka ljudböcker du inte är nöjd med. Har du köpt ljudboken med pengar får du tillbaka pengarna, och har du köpt den med en polett får du tillbaka poletten. Det finns ingen gräns för hur många ljudböcker du får byta tillbaka och det brukar sällan vara några problem så länge Audible inte misstänker att du missbrukar tjänsten.

Totalt har Audible 4 abonnemang:

Abonnemang Gold Monthly Gold Annual Platinum Monthly Platinum Annual
Kostnad $14.95 (~125kr)/månad $149.50 (~1250kr)/år $22.95 (~190kr)/månad $229.50 (~1900kr)/år
Antal poletter 1/månad 12/år 2/månad 24/år
Kvarstående poletter 5 per månad 10 per år 6 per månad 12 per år
30% rea på ljudböcker Ja Ja Ja Ja
Möjlighet att byta ut ljudböcker Ja Ja Ja Ja
Tillgång till 2 gratis Audible Originals varje månad Ja Ja Ja Ja
Tillgång till podcasts Ja Ja Ja Ja

 Audible kampanjkod & rabatt

I stället för kampanjkoder eller rabatter erbjuder Audible nya användare en 30 dagars gratis test-period vilket är cirka 2 veckor längre än de svenska ljudboksapparna erbjuder. En stor skillnad är dock att under Audibles gratisperiod får du bara 1 polett för att lyssna på böcker. Detta betyder att du bara kan lyssna på en bok, såvida du inte vill köpa ytterligare böcker (vilket vi inte anser att man ska behöva göra när man prenumererar på en tjänst).

För att kunna prova Audible behöver du skapa ett Amazonkonto och ange ett betalkort. Efter 30 dagar dras pengar från ditt konto men skulle du inte vilja fortsätta använda tjänsten kan du säga upp den när du vill utan att några pengar dras.

Audible
Audible är den bästa ljudbokstjänsten för dig som är ute efter engelska ljudböcker. Tjänsten har ingen obegränsad lyssning men varje månad får du 1 polett som kan bytas in mot en valfri ljudbok och 2 Audible originals som du sedan får behålla.
$14,95/mån

Audibles app

Audible appen är gratis att ladda ner från både App Store och Google play och är av hög kvalitet. Den är väldigt enkel att använda med ett lättförståeligt gränssnitt och bra fontval. Precis som på alla andra ljudboksappar på marknaden har du möjlighet att ställa en sömntimer för att appen ska stänga av sig själv efter en viss tid och du kan även justera hastigheten som böckerna talas upp i. Det märks tydligt att appen ägs av nätshoppingjätten Amazon när sökfältet används, de förstår att det är en viktig funktion för att kunder ska kunna hitta vad de söker och de har lyckats med funktionen även i Audible appen.

I och med att användare måste ha ett Amazon konto så blir det lite svårare att dela med sig av de ljudböcker du köpt än vad det är med andra appar och antalet användare per abonnemang är begränsat till 3 personer.

En annan frustrerande begränsning är att ljudböcker och e-böcker ses som skilda entiteter på Audible. På till exempel Nextory kan du sömlöst skifta mellan ljudbok och e-bok beroende på om du vill läsa eller lyssna på en bok. Trots att denna funktion även finns i Audibles app så måste du köpa både ljudboken och e-boken då den ena inte ingår tillsammans med den andra.

Audible i Sverige?

Eftersom att Audible främst riktar sig till användare i Nordamerika så finns appen bara på engelska och detsamma gäller även ljudböckerna på Audible som nästan uteslutande är engelska ljudböcker. Det finns ett mindre utval av spanska, ryska, tyska, franska, italienska och portugisiska ljudböcker men inga svenska.

Är du ute efter svenska ljudböcker rekommenderar vi att du väljer en annan ljudbokstjänst som riktar sig till svenska användare.

Audible vs Storytel

I frågan vilken av ljudbokstjänsterna som är bäst mellan Audible och Storytel så är svaret Storytel. I och med att Storytel har betydligt fler titlar på svenska, obegränsad lyssning varje månad och en något enklare app så anser vi den vara bättre än Audible.

För dig som bara lyssnar på 1 ljudbok i månaden så kan det argumenteras för att Audible är mer passande, men vi anser att friheten mellan att fritt kunna byta mellan ljudböcker utan att behöva genomgå processen att byta in ljudböcker och vänta på att få tillbaka sina pengar är värd mycket. Du kan även dela ett Storytel abonnemang tillsammans med vänner och eftersom att det inte finns några begränsningar på hur många ljudböcker ni lyssnar på varje månad kan alla lyssna på vad dem vill i stället för att alla ska behöva lyssna på samma bok.

Storytel
Storytel är en av Sveriges största ljudboksaktörer med ett brett utbud av ljudböcker. Storytels standardabonnemang inkluderar 1 konto som kan lyssna på hela utbudet och 1 barnkonto som kan lyssna på barnböcker. Tjänsten kostar 169 kronor i månaden men nya användare får 2 veckors fri användning.
169 kr/mån

Vill du läsa våra recensioner över samtliga ljudboksappar och rekommenderar vi att du klickar dig vidare till vår bäst i test lista för ljudboksappar.

Kategorier & navigation

De huvudkategorier som Audible delat in sina ljudböcker i är:

 • Arts and Entertainment
 • Bios & Memoirs
 • Business
 • Classics
 • Comedy
 • Radio & TV
 • Religion & Spirituality
 • Drama & Poetry
 • Eroitca & Sexuality
 • Fiction
 • Health & Fitness
 • History
 • Romance
 • Science & Technology
 • Kids
 • Language Instruction
 • Live Events
 • Mysteries & Thrillers
 • Newspapers & Magazines
 • Nonfiction
 • Sports
 • Teens
 • Travel & Adventure
 • Science Fiction & Fantasy
 • Self Development
 • Nostalgia Radio

Hur du säger upp Audible

Att säga upp Audible tar bara ett par minuter. Det enda du behöver göra är att logga in på ditt Audible konto och scrolla ner till knappen ”Cancel Subscription”. Efter att du sagt upp ditt abonnemang kommer inga mer pengar dras och som tidigare nämnt får du behålla de ljudböcker du köpt men du får alltså inga nya poletter att köpa ljudböcker med.

Betalningsalternativ

Audible accepterar de flesta kontokort, däribland både VISA och Mastercard. Det går även att ge bort tjänsten till någon du tycker borde prova på Audible genom ett presentkort. De presentkort som finns tillgängliga är för 3, 6 och 12 månader.

Audible
Audible är den bästa ljudbokstjänsten för dig som är ute efter engelska ljudböcker. Tjänsten har ingen obegränsad lyssning men varje månad får du 1 polett som kan bytas in mot en valfri ljudbok och 2 Audible originals som du sedan får behålla.
$14,95/mån

7 Betyg
Bra tjänst för dig som vill ha engelska ljudböcker!

Audible är en relativt bra ljudbokstjänst för de som inte lyssnar mycket på ljudböcker och som bara är ute efter engelska ljudböcker. Den billigaste abonnemangsformen ger dig 1 ljudbok i månaden för cirka 125:- vilket är lägre än många andra. Vi rekommenderar dock att du väljer någon av de svenska ljudbokstjänsterna där du får obegränsad lyssning till en väldigt liknande månadskostnad (Nextory kostar till och med mindre, 119:-).

7Vårt betyg
Utbud
8
Appkvalitet
7.5
Prisvärdhet
6
Användarvänlighet
8
7.8Läsares betyg
Utbud
8.7
Appkvalitet
7.3
Prisvärdhet
8
Användarvänlighet
7
Fördelar
 • Enormt utbud av engelska ljudböcker
 • Billigt instegsabonnemang
 • Lång test-period
Nackdelar
 • Begränsad lyssning
 • Inga svenska ljudböcker
 • Ljudböcker och e-böcker köps separat
Lägg till recension  |  Läs recensioner och kommentarer
2 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lägg till recension
 1. 2.9
  Utbud
  60
  Appkvalitet
  60
  Prisvärdhet
  60
  Användarvänlighet
  50

  Engelska är inte heller någon garanti. Populära böcker som spelats in på många språk kan du kanske ej köpa på engelska utan istället bara på danska. Det går ej att välja mellan de språk boken har spelats in på. Du får leva med det språk som är tillgängligt i din region vilket ofta är danska istället för engelska. Kan tyckas vara knasigt då Sverige troligtvis är ett mer engelskt-talande/förstående land än dansk-talande/förstående land.

  + PROS: Störst utbud av ljudböcker.
  - CONS: Otroligt korkad regionslåsning. Om ljudböcker finns på engelska och danska så kan du bara köpa dem på danska i Sverige.
  Hjälpsam(4) Ohjälpsam(0)You have already voted this
 2. Svara
  Alex Friberg 2018-02-27 kl 19:42
  4.35
  Utbud
  100
  Appkvalitet
  80
  Prisvärdhet
  90
  Användarvänlighet
  80

  Grymt bra utbud och billig! 🙂

  Hjälpsam(0) Ohjälpsam(3)You have already voted this

Lämna ett svar

Ditt betyg

Top
Ljudböcker