Bästa ljudboksappen 2020

Med vår bäst i test lista kan du enkelt jämföra betyg och funktioner för olika ljudbokstjänster och hitta den bästa ljudboksappen för dina behov.

I listan du kan antingen klicka dig vidare till recensionerna eller gå direkt till tjänsterna och få upp till 30 dagars gratis provperiod!

Bästa ljudboksappen – summering

I våra tester där den bästa ljudboksappen för 2020 utnämndes såg betygen ut som följande:

  • Bokus Play utsågs till testvinnare med betyget 9.5 av 10.
  • Bookbeat kom på andra plats med betyget 9.0 av 10.
  • Nextory kom på tredje plats med betyget 8.5 av 10.
  • Audible kom på fjärde plats med betyget 8 av 10.
  • Storytel kom på sista plats med betyget 7 av 10.
Bästa ljudboksapparna 2020

Betygen har satts gemensamt av redaktionen på Allaljudboker.se och våra besökare. Betygen baseras på fyra viktiga kriterier för ljudbokstjänster:

  • Utbud – Hur stort sortiment av ljudböcker tjänsten har, framför allt hur många populära titlar tjänsten har.
  • Appkvalitet – Hur bra tjänstens app fungerar, exempelvis hur bra sökfunktionen är och hur snabbt den laddar.
  • Användarvänlighet – Hur pass användarvänlig ljudbokstjänstens app är (desto enklare app, ju högre betyg)
  • Prisvärdhet – Tjänstens kostnad i relation till utbud, appkvalité och användarvänlighet.

Vänligen notera att ljudbokstjänsternas betyg kan komma att ändras då vi kontinuerligt ser över recensionerna på grund av att de olika tjänsternas utbud och appar konstant uppdateras.

Mer om testvinnaren Bokus Play

Vi på Allaljudbocker.se har testat samtliga ljudboksappar på den svenska marknaden. I våra tester har vi rigoröst testat apparnas olika funktioner och jämfört deras utbud för att kunna rekommendera våra läsare den bästa ljudboksappen.

Den ljudboksapp som utsågs till den bästa av både vår redaktion och våra läsare var Bokus Play. Bokus Plays app är väldigt enkel att använda och har ett stort utbud av ljudböcker. Tjänsten har två olika abonnemang, Bas och Premium. Basabonnemanget är det billigaste på marknaden och kostar bara 79 kr i månaden. För denna kostnaden får användarna 1 ljudbok varje månad. Premiumabonnemanget kostar 139 kr i månaden och ger användare obegränsad streaming. Med vår exklusiva rabattkod Alltomljud30 kan nya användare förlänga sin fria testperiod från 14 till 30 dagar.

Bokus Play

Vinnare av bästa ljudbokstjänst 2020 – Bokus Play

Vi hjälper dig hitta rätt ljudboksapp för dina behov

Att veta vilken ljudboksapp som passar just dig bäst kan vara svårt att veta på rak arm. En del tycker det är viktigt att ha tillgång till de senaste boksläppen så fort som möjligt, medan andra tycker att pris och användarvänlighet är viktigast. Precis som med andra streamingtjänster är det ofta små skillnader som skiljer dem åt, men dessa skillnader kan spela en stor roll för dig som användare.

Därför hjälper vi på Allaljudbocker.se dig att välja rätt ljudboksapp utefter dina behov, så att du slipper slösa tid på att prova alla tjänster och istället bara kan luta dig tillbaka och lyssna.

Nedan kan du läsa detaljerade jämförelser av ljudbokstjänsterna där vi ställt dem direkt mot varandra för en enkel, mer isolerad jämförelse.

Så här fungerar de fria testperioderna för ljudbokstjänster

För att du som ny användare ska kunna bestämma dig om du vill fortsätta med din ljudbokstjänst erbjuder de flesta tjänsterna en gratis testperiod. Testperioderna varar mellan 14-30 dagar och de är utan bindningstid vilket innebär att om du inte vill fortsätta med den tjänst du valt kan du enkelt avbryta utan att några pengar dras. Under testperioden har du tillgång till tjänsternas alla funktioner och böcker.

Storytel, Nextory och Bookbeat erbjuder alla 14 dagars fri användning för nya kunder. Genom vår exklusiva rabattkod för Bokus PlayAlltomljud30, får du dock möjlighet att prova på Bokus Play gratis i upp till 30 dagar. Samma villkor gäller som för den vanliga testperioden vilket betyder att du har tillgång till alla böcker och funktioner och att du kan säga upp abonnemanget när du vill.

Vid registrering kommer du behöva ange ditt kontokort och om du vill fortsätta med tjänsten låter du helt enkelt uppgifterna stå kvar så kommer pengar dras efter att den fria testperioden är över (samma process gäller för samtliga tjänster), annars säger du bara upp abonnemanget innan dess. För att lära dig mer om de specifika abonnemangen och tjänsterna rekommenderar vi att du klickar dig vidare till våra recensioner där du kan läsa om deras olika för- och nackdelar.

Fördjupad jämförelse

I den utökade bäst i test listan nedan kan du enkelt jämföra de olika ljudbokstjänsternas funktioner och kostnader.

LjudbokstjänstMånadskostnadObegränsad streamingLyssna offlineApp finns förMax antal enheter per abonnemangFri test-periodE-boksläsareBetyg
Bokus Play79-139 kr/månBokus Play Bas: Nej
Bokus Play Premium: Ja
Ja, obegränsat (Med Premium)iOS och AndroidSamtliga abonnemangsformer: 1 användare14 dagar standard
30 dagar med rabattkod: Alltomljud30
Nej9.5/10
Bookbeat149-345 kr/månJaJa, obegränsatiOS och AndroidStandard: 1 användare
Familjeabonnemang: 49 kr/mån per extra
14 dagar standard
30 dagar med rabattkod: Allaljudbocker
Ja9.0/10
Nextory139-279 kr/månJaJa, obegränsatiOS och AndroidSilver: 1 användare
Guld: 1 användare
Familj: 2-4 användare
14 dagarJa8.5/10
Audible logo£7,99/månNej, 1 ljudbok i månadenJa, obegränsatiOS, Android & Windows phone1 användare30 dagarNej8/10
Storytel169-259 kr/månJaJa, obegränsatiOS, Android & Windows phoneStorytel unlimited: 1 användare + 1 barnkonto
Storytel family: 2 användare + 2 barnkonton
Family plus: 3 användare + 3 barnkonton
14 dagarJa7/10

Vi på Allaljudbocker.se hoppas att detta hjälper dig jämföra ljudboksappar och att du kommer älska ljudböcker lika mycket som vi gör!

Top
Ljudböcker