Bra lyssning!

Factfulness – ljudbok

Factfulness är en ljudbok som har revolutionerat världen. Något som kanske inte är så konstigt när författaren bakom ljudboken är den hyllade professorn Hans Rosling.
Hans Rosling dog alldeles för tidigt och enligt egen utsago var denna bok hans sista strid i en livslång kamp mot den globala okunskapen.

Det här är en ljudbok som alla bör lyssna på, den ger hopp samtidigt som den lär oss att sluta missuppfatta världen. Att istället förlita oss på fakta. Utgångspunkten är tio misstag som vår hjärna ofta gör och hur vi med hjälp av den kunskapen kan lära oss att inte göra de vanliga misstagen. Dessutom bidrar Andreas T Olssons inläsning till att ljudboken blir ännu mer underhållande.

Gör som Barack Obama, lyssna på Factfulness du med, bli smartare och lär dig förstå världen lite bättre!

Vill du lyssna på ljudboken Factfulness kan du göra det gratis hos Bokus Play i 45 dagar med vår unika rabattkod: Alltomljud30

Ljudboken Factfulness finns även tillgänglig hos BookBeat och Nextory. Som ny medlem hos dessa ljudbokstjänster kan du lyssna på ljudboken gratis i 14-30 dagar – helt utan rabattkod.

Här kan du streama Factfulness av Hans Rosling som ljudbok gratis i upp till 45 dagar

Vårt toppval


  • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
  • Vårt toppval av alla ljudbokstjänster
    30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
    Tre olika abonnemang
    Billigt basabonnemang
  • Från 79 kronor/mån

Om boken

Factfulness ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2018-04-045

Författare: Hans Rosling, Ola Rosling, Anna Rosling Rönnlund

Uppläst av: Andreas T Olsson

Längd: 10h 18min

Språk: Svenska

Kategori: Fakta, Samhälle & debatt

Förlag: Natur & Kultur

Tillgängliga format: Ljudbok, e-bok

Bokens Handling

Den här boken innehåller tio tips som kommer att hjälpa dig att förstå världen bättre. Factfulness är skriven utifrån Hans roslings vilja att försöka förändra människors sätt att tänka.

Vi människor har en ständig förmåga att missuppfatta världen och inte basera verkligheten på fakta. I den här boken hjälper Hans Rosling oss med hur vi kan försöka tänka ”rätt”. En av de vanligaste och mest problematiska missuppfattningarna är att en ökning alltid följer en linjär kurva. Vilket inte alls måste stämma.

Det är bara en av tio missförstånd som vi människor ägnar oss åt. Vilka gör att vi alltid svarar fel när vi ska berätta om globala trender.

Hans Rosling sista bok försöker lugna oss. Världen är inte så påtagligt ond och farlig som forskare och medier får oss att tro. Han kallade sin bok ”data som terapi”, ett sätt att göra oss människor lugnare. Och det gör han.

Om du också vill lära dig att förstå världen bättre så är Factfulness ett måste för dig. Om du älskar ljudböcker som inte bara underhåller utan också bidrar till förståelse är den här boken just för dig.


Andra gillade också

Om författaren Hans Rosling

Hans Rosling, 1948-2017, var en av Sveriges mest älskade och uppskattade professorer genom tiderna. Han gjorde sig framförallt känd för att på ett glasklart och pedagogiskt sätt riva ner de fördomar vi människor ofta har om världen.

Han var läkare och professor i internationell hälsa vid Karolinska institutet och blev känd som initiativtagaren till Läkare utan Gränsers Sverige-sektion.

2005 sommarpratade Rosling och han medverkade i På spåret 2009. Samma år fanns han även med på Foreign Policy Magazines lista över 100 tänkare vars idéer format världen samma år.

Men Hans Rosling var inte ”bara” en professor, han var en omtyckt folkbildare som har gjort ett stort avtryck i den svenska folksjälen. En person vars sakliga röst förhoppningsvis alltid kommer att finnas kvar.

9 Betyg
En viktig bok för tiden vi lever i

Factfulness är en viktig bok i samtiden vi lever i där fake news cirkulerar och människor ofta verkar ha glömt vad fakta faktiskt är. vi tycker detta är en ljudbok alla borde lyssna på.

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo