Bra lyssning!

En droppe midnatt – Ljudbok

Musik och motstånd går ofta hand i hand. Det visar inte minst rapparen Jason Diakité eller Timbuktu i den självbiografiska ljudboken En droppe midnatt, där han själv också är inläsare. Verket är en av de svenska moderna ljudböcker som både kan ses som ett historiskt och samtida dokument över rasism och utanförskap. Timbuktus egen släkthistoria fungerar som en spegel av allt från slaveriets USA till folkhemmets Sverige – och det är en gripande berättelse som berör, engagerar och som rent av skakar om lyssnaren.

Vill du streama En droppe midnatt som ljudbok kan du göra det gratis hos Bokus Play i 45 dagar med vår unika rabattkod: Alltomljud30 (reklamlänk)

Den finns även hos Bookbeat och Nextory. Som ny medlem hos dessa tjänster kan du lyssna på ljudboken gratis i 30 dagar – helt utan rabattkod.

Här kan du streama En droppe midnatt som ljudbok gratis i upp till 30 dagar

Bra val

Om boken

En droppe midnatt ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2016-11-07

Författare: Jason Timbuktu Diakité

Uppläst av: Jason Timbuktu Diakité

Längd: 10t 10m

Språk: Svenska

Kategori: Biografi

Förlag: Bonnier Audio (ljudboken) och Albert Bonniers förlag (e-boken)

Tillgängliga format: Ljudbok och e-bok

Bokens Handling

Under artistnamnet Timbuktu är Jason Diakité en av våra mest omtyckta musiker, närmare bestämt rappare. Han har gjort sig känd för att vara en stark samhällskritisk röst samtidigt som han alltid är lika varm och vänlig i sina framträdanden. Det är en ynnest att få komma honom så nära som vi gör i En droppe midnatt, att höra honom själv läsa sina innersta tankar om kluvenheten inför sitt utanförskap och sin identitetslängtan.

Timbuktus farfar och far lämnade rasismens USA i hopp om att komma till platser med större acceptans än vad de tidigare erfarit. Generationer senare kämpar Timbuktu fortfarande med samma längtan att accepteras helt och fullt någonstans. Att släppas in, att känna tillhörighet är inte så lätt vare sig man befinner sig i amerikanska södern, New Yorks Harlem eller i Sveriges Lund. Timbuktus ljudbok En droppe midnatt är en resa till dessa platser, en historisk resa som spänner sig över hundra år och som visar på såväl likheter som olikheter över tid och rum.

Ljudboken är också en resa in i musiken. I musiken finns en röst, finns ett hopp. Jazz, blues och hip-hop är musikgenrer som genom historien fungerat som ventiler i utsattheten, som medel att slå sig lite mera fri. I En droppe midnatt berättar Timbuktu om musikstilarna och sätter dem i en historisk kontext. Hans ljudbok blir därför ett mäktigt kulturepos med en djup personlig röst, som skorrar lite lätt på härlig skånska.


För dig som vill lyssna på En droppe midnatt på ljudbok kan du göra det gratis i 45 dagar hos Bokus Play med vår exklusiva rabattkod: Alltomljud30

Ljudboken finns även tillgänglig hos Bookbeat och Nextory som ger nya användare 30 respektive 14 dagars fri användning.


Andra gillade också

Om författaren Jason Timbuktu Diakité

Jason Diakité är mer känd under artistnamnet Timbuktu. Han föddes 1975 i Lund men har även anknytning till USA, eftersom hans pappa flyttade från New York till Lund 1968. Artistnamnet är en hyllning till de historiska familjerötterna i Mali, där huvudstaden heter just Timbuktu. En droppe midnatt är hans första ljudbok men han har skrivit många starka låttexter både före och efter boken. ”The botten is nådd” och ”Alla vill till himlen men ingen vill dö” på albumen med samma namn som låttitlarna är två av hans mest ikoniska sånger. Förutom att vara musiker och författare är Timbuktu även radiopratare och känd från tv-program som Så mycket bättre och På spåret.

9 Betyg
En gripande ljudbok med mycket viktigt att säga

Sammanfattningsvis kan vi inte nog trycka på den enorma kraften i En droppe midnatt, kraften i att vara en självbiografi med historisk tyngd. Det blir heller knappast mer personligt än när Jason Timbuktu Dikiaté i egen inläsning delar med sig av de skeenden och upplevelser som har format honom till den musiker han är i dag. Helt klart en gripande ljudbok med mycket viktigt att säga.

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo