Bra lyssning!

En droppe midnatt – Ljudbok

Musik och motstånd går ofta hand i hand. Det visar inte minst rapparen Jason Diakité eller Timbuktu i den självbiografiska ljudboken En droppe midnatt, där han själv också är inläsare. Verket är en av de svenska moderna ljudböcker som både kan ses som ett historiskt och samtida dokument över rasism och utanförskap. Timbuktus egen släkthistoria fungerar som en spegel av allt från slaveriets USA till folkhemmets Sverige – och det är en gripande berättelse som berör, engagerar och som rent av skakar om lyssnaren.

Vill du streama En droppe midnatt som ljudbok kan du göra det gratis hos Bookbeat i 30 dagar med vår unika rabattkod: Allaljudbocker

Ljudboken finns även tillgänglig hos Bokus Play som också ger nya användare 30 dagars gratis lyssning.

Den finns även hos Nextory och Storytel. Som ny medlem hos dessa två tjänster kan du lyssna på ljudboken gratis i 14 dagar – helt utan rabattkod.

Här kan du streama En droppe midnatt som ljudbok gratis i upp till 30 dagar

Bäst i test


 • 30 dagars rabattkod: "Allaljudbocker"
 • Bäst i test av alla ljudbokstjänster
  30 dagars fri lyssning med rabattkoden: "Allaljudbocker"
  Störst utbud av ljudböcker
  Ingen bindningstid
 • Från 149 kronor/mån


 • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
 • 30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
  Två olika abonnemang
  Billigt basabonnemang
  Ingen bindningstid
 • Från 79 kronor/mån


 • 14 dagars fri lyssning
 • Bra e-boksläsare
  Flera olika abonnemangsformer
  Lågt utbud av ljudböcker
  Väntetid på nya böcker
  Dyrt premiumabonnemang
 • 169 kronor/mån

Om boken

En droppe midnatt ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2016-11-07

Författare: Jason Timbuktu Diakité

Uppläst av: Jason Timbuktu Diakité

Längd: 10t 10m

Språk: Svenska

Kategori: Biografi

Förlag: Bonnier Audio (ljudboken) och Albert Bonniers förlag (e-boken)

Tillgängliga format: Ljudbok och e-bok

Bokens Handling

Under artistnamnet Timbuktu är Jason Diakité en av våra mest omtyckta musiker, närmare bestämt rappare. Han har gjort sig känd för att vara en stark samhällskritisk röst samtidigt som han alltid är lika varm och vänlig i sina framträdanden. Det är en ynnest att få komma honom så nära som vi gör i En droppe midnatt, att höra honom själv läsa sina innersta tankar om kluvenheten inför sitt utanförskap och sin identitetslängtan.

Timbuktus farfar och far lämnade rasismens USA i hopp om att komma till platser med större acceptans än vad de tidigare erfarit. Generationer senare kämpar Timbuktu fortfarande med samma längtan att accepteras helt och fullt någonstans. Att släppas in, att känna tillhörighet är inte så lätt vare sig man befinner sig i amerikanska södern, New Yorks Harlem eller i Sveriges Lund. Timbuktus ljudbok En droppe midnatt är en resa till dessa platser, en historisk resa som spänner sig över hundra år och som visar på såväl likheter som olikheter över tid och rum.

Ljudboken är också en resa in i musiken. I musiken finns en röst, finns ett hopp. Jazz, blues och hip-hop är musikgenrer som genom historien fungerat som ventiler i utsattheten, som medel att slå sig lite mera fri. I En droppe midnatt berättar Timbuktu om musikstilarna och sätter dem i en historisk kontext. Hans ljudbok blir därför ett mäktigt kulturepos med en djup personlig röst, som skorrar lite lätt på härlig skånska.


För dig som vill lyssna på En droppe midnatt på ljudbok kan du göra det gratis i 30 dagar hos Bookbeat med vår exklusiva rabattkod: Allaljudbocker

Ljudboken finns även tillgänglig hos Bokus Play som ger användare 30 dagars fri lyssning samt Nextory och Storytel som båda ger nya användare 14 dagars fri användning.

Bookbeat
Bookbeat har det bredaste utbudet av ljudböcker och den mest användarvänliga appen på marknaden. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 30 dagar med rabattkoden Allaljudbocker!
149 kr/mån

 


Andra gillade också

Om författaren Jason Timbuktu Diakité

Jason Diakité är mer känd under artistnamnet Timbuktu. Han föddes 1975 i Lund men har även anknytning till USA, eftersom hans pappa flyttade från New York till Lund 1968. Artistnamnet är en hyllning till de historiska familjerötterna i Mali, där huvudstaden heter just Timbuktu. En droppe midnatt är hans första ljudbok men han har skrivit många starka låttexter både före och efter boken. ”The botten is nådd” och ”Alla vill till himlen men ingen vill dö” på albumen med samma namn som låttitlarna är två av hans mest ikoniska sånger. Förutom att vara musiker och författare är Timbuktu även radiopratare och känd från tv-program som Så mycket bättre och På spåret.

9 Betyg
En gripande ljudbok med mycket viktigt att säga

Sammanfattningsvis kan vi inte nog trycka på den enorma kraften i En droppe midnatt, kraften i att vara en självbiografi med historisk tyngd. Det blir heller knappast mer personligt än när Jason Timbuktu Dikiaté i egen inläsning delar med sig av de skeenden och upplevelser som har format honom till den musiker han är i dag. Helt klart en gripande ljudbok med mycket viktigt att säga.

Lägg till recension  |  Läs recensioner och kommentarer
Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker