Bra lyssning!

Röde orm ljudbok

Röde orm ljudbok

Röde Orm är berättelsen om den skånska vikingen som hamnar på ett vikingaskepp av en slump och fortsätter att hamna i spännande och oväntade situationer. Boken är en svensk klassiker och numera lyssnar mängder av svenskar på ljudboken Röde Orm där Stephan Karlséns berättarröst har en förmåga att fängsla lyssnaren. Boken släpptes i två delar och samma upplägg gäller för ljudböckerna. Succén har blivit översatt på 24 språk och finns som både ljudbok och E-bok. Historien är otroligt spännande och ett måste för allmänbildningen inom svensk litteraturhistoria.

Vill du lyssna på Röde Orm på ljudbok? Med vår exklusiva rabattkod för Bookbeat; Allaljudbocker kan du lyssna på boken gratis i 30 dagar i stället för de vanliga 14 fria dagarna.

Röde Orm ljudbok finns också hos Storytel och Nextory. När du skapar ett nytt konto hos någon av tjänsterna har du chansen att lyssna utan kostnad i 14 dagar – ingen bonuskod nödvändig!

Här kan du lyssna på Röde Orm som ljudbok gratis i upp till 30 dagar

Om boken

Röde orm ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2012-04-01

Författare: Frans G. Bengtsson

Uppläst av: Stephan Karlsén

Språk: Svenska

Kategori: Klassiker

Förlag: Norsteds

Tillgängliga format: Ljudbok och E-bok

Röde Orms handling

Boken handlar om Orm Tostesson, den skånska äventyraren som även går under epitetet “Röde Orm”. Smeknamnet har han fått på grund av ginger-håret, livsstilen och alla sina resor. Den äventyrlige Tostesson blir tvingad på ett vikingaskepp där han snabbt blir vän med vikingarna efter briljanta insatser. Efter en lång resa via Spanien, England och Danmark hamnar han till slut hemma igen, men på grund av rädsla för Sven Tveskägg gömmer han sig i skogen och lever ett liv som närmast kan beskrivas som pensionerat. Men efter att hans försvunne bror kommit hem och berättat var bulgarguldet är gömt kan “Röde Orm” inte låta bli ännu ett äventyr. Denna gången tillsammans med sin son, Svarthöfde!

Boken har blivit rejält hyllad och utsågs av SVT som den tredje viktigaste boken i svensk litteraturhistoria. Även de svenska biblioteken har lyft fram boken som den sjunde bästa av 1900-talets bästa svenska böcker. Just den humoristiska tonen i ljudboken kombinerat med hans unika berättarstil som förmedlas briljant av Stephan Karlsén – ljudbokens berättarröst.


För dig som vill lyssna på Röde på ljudbok kan du göra det gratis i 30 dagar på Bookbeat med vår exklusiva rabattkod: Allaljudbocker

Boken finns också hos Nextory och Storytel där du kan lyssna gratis i 14 dagar – ingen rabattkod behövs!

Bookbeat

Bookbeat har det bredaste utbudet av ljudböcker och den mest användarvänliga appen på marknaden. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat det självklara valet på grund av dess fantastiska e-boksläsare. Nu får du dessutom prova på deras app gratis i 30 dagar med koden Allaljudbocker!

149 kr/mån


Nextory

Nextory är den mest prisvärda ljudbokstjänsten på marknaden. På Nextory hittar du tusentals titlar till en låg månadskostnad och appen fungerar suveränt. Nya användare har möjlighet att prova tjänsten gratis i 21 dagar utan bidningstid med vår exklusiva rabattkod: Allaljudbocker

139 kr/mån

Storytel

Storytel har ett brett utbud av ljudböcker och en väl fungerande app. För dig som vill lyssna på de senaste boksläppen till en låg månadskostnad är Storytel det näst bästa valet efter Bookbeat. Nu får du dessutom lyssna fritt i 14 dagar, ingen bonuskod behövs!

169 kr/mån

Om författaren Frans G. Bengtsson

Den skånske författaren Frans Gunnar Bengtsson föddes 1894 på en gård i Ängelholms kommun. Förutom att skriva sina egna poetiska texter, essäer och historiska romaner var han en framgångsrik översättare till många kända verk. Före sin död hann han ta emot två priser; Letterstedtska priset för översättningar och De Nios Stora Pris. Mest uppmärksammad blev boken “Röde Orm” men Frans G. Bengtsson hann med många andra verk. För nöjes skull, De långhåriga merovingerna och Den lustgård som jag minns är några av de mer kända verken. Dock är ingen i närheten av samma popularitet som Röde Orm.

9.5 Betyg
En riktigt rolig och underhållande klassiker

Röde Orm har blivit en klassisk bok av en anledning! Den är fantastiskt rolig och spännande och gör sig väldigt bra som ljudbok.

Lägg till recension
Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Allaljudbocker.se - ljudböcker gratis