Bra lyssning!

Helikopterrånet- Ljudbok & e-bok

Boken ”Helikopterrånet” baseras på det verkliga dådet som skakade och fasinerade hela Sverige 2009 när  en värdedepå i Västberga rånades med hjälp av en helikopter. Det här är ett av de mest genomtänkta och spektakulära rånen någonsin. Händelsen både chockade och fascinerade världen. 40 miljoner försvinner och pengarna hittas aldrig.

Jonas Bonnier har med den här ljudboken träffat människor som aldrig tidigare blivit intervjuade och fått helt ny information om rånet. Av dessa intervjuer har han skrivit en helt otroligt spännande bok, en thriller fylld av detaljer som vi aldrig innan tagit del av. Att det är den erfarne och mycket omtyckta Gerhard Hoberstorfer som läser in tillför ett djup. Det här blir således en magisk ljudbok för alla som älskar att lyssna på en riktigt bra True crime-ljudbok!

Vill du lyssna på ljudboken Helikopterrånet kan du göra det gratis hos Bookbeat i 30 dagar med vår unika rabattkod: Allaljudbocker

Ljudboken Helikopterrånet finns även tillgänglig hos Storytel och Nextory. Nya medlemmar hos dessa tjänster kan  lyssna på ljudboken gratis i 14 dagar – helt utan rabattkod!

Här kan du streama Helikopterrånet som ljudbok gratis i upp till 30 dagar

Bäst i test


 • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
 • Bäst i test av alla ljudbokstjänster
  30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
  Två olika abonnemang
  Billigt basabonnemang
 • Från 79 kronor/mån


 • 14 dagars fri lyssning
 • Stort utbud av ljudböcker
  Bra e-boksläsare
  Ingen bindningstid
 • Från 99 kronor/mån


 • 30 dagars fri lyssning
  +
  1 gratis ljudbok
 • Stort utbud av engelska ljudböcker
  Stort utbud av podcasts
  Ljudböcker får behållas efter uppsägning
  1 gratis ljudbok varje månad
 • £7,99/mån

Om boken

helikopterrånet - Ljudbok & e-bok

Utgiven (som ljudbok): 2017-04-28

Författare: Jonas Bonnier

Uppläst av: Gerhard Hoberstorfer

Språk: Svenska

Kategori: True Crime, Spänning, Deckare

Förlag: Bonnier Audio, Albert Bonniers förlag

Tillgängliga format: Ljudbok, E-bok

ISBN ljudbok: 9789176514818

ISBN e-bok: 9789100172725

Bokens Handling

Helikopterrånet är namnet på det rån som fascinerade hela världen. Det var på morgonen den 23 september 2009 som världen chockades av ett värdedepårån i västberga. En helikopter landade på taket och utan att använda sig av skjutvapen kom rånarna in och tog omkring 39 miljoner kronor. Pengar som aldrig återfunnits.

I Sverige var det första gången någon tilgrep en helikopter vid ett rån. Hela opperationen försvårades för polisen eftersom att det vid polisens egna helikoptrar hade placerats en bombattrap.

I den här ljudboken uppläst av den eminente Gerhard Hoberstorfer har Jonas Bonnier kommit åt material som ingen tidigare fått ta del av. Han har genom otaliga intervjuer skrivit en thriller som är så spännande att den är svår att sluta lyssna på. Den är fylld av så spektakulära detaljer som gör boken till en klassiker i den älskade True crime-genren. Det är cliffhangers och nya spår, och det är riktigt himla bra!

Det här är en bit av svensk historia som man måste ta del av och med Jonas Bonniers skickliga penna utgör det här en ljudbok som är helt omöjlig att inte älska.


För dig som vill lyssna på Helikopterrånet på ljudbok kan du göra det gratis i 30 dagar hos Bookbeat med vår exklusiva rabattkod: Allaljudbocker

Ljudboken finns även tillgänglig hos både Nextory och Storytel som båda ger nya användare 14 dagars fri användning.

Bookbeat
Bookbeat har ett brett utbud av ljudböcker och en användarvänlig app. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 14 dagar utan rabattkod!
Från 99 kr/mån

Nextory
Nextory erbjuder flera smarta abonnemangsformer och har ett bra utbud av ljudböcker. Som ny användare får du prova Nextory gratis i 14 dagar.
Från 139 kr/mån
Storytel
Storytel är en av Sveriges största ljudboksaktörer med ett brett utbud av ljudböcker. Storytels standardabonnemang inkluderar 1 konto som kan lyssna på hela utbudet och 1 barnkonto som kan lyssna på barnböcker. Tjänsten kostar 169 kronor i månaden men nya användare får 2 veckors fri användning.
169 kr/mån

Andra gillade också

Om författaren Jonas Bonnier

Jonas Bonnier, född 1963, är en svensk författare tillika företagsledare. Jonas har jobbat inom Bonnierkoncernen och varit VD för Bonnier Tidskrifter och dessutom var han mellan åren 2008-2014 VD för hela Bonnier AB.

Idag sitter han i styrelsen för Bonniers Konsthall och är ordförande för Stora Journalistpriset.

Jonas Bonnier debuterade 1988 med boken ”Prinsessan och halva kungariket” och har därefter släppt ett tiotal böcker. 2017 kom världssuccén ”Helikopterrånet” som snabbt blev såld till flera länder, och även filmrättigheterna har sålts.

Jonas Bonnier bor med sin familj i Miami.

9 Betyg
Välskrivet, fördjupande och spännande!

Helikopterrånet är en så pass bra berättelse att den gör succé i alla format, först som bok, sen film och nu även ljudbok! Jonas Bonnier skriver skickligt och genom att gräva fram ny information och vinklar i ett av Sveriges mest uppmärksammade rån fångar han in både läsare och lyssnare.

Lägg till recension
Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker