Bra lyssning!

Mikael Persbrandt: Så som jag minns det – Ljudbok

Så som jag minns det är Mikael Persbrandts memoarer och boken har skrivits av Carl-Johan Vallgren. Vallgren har sedan tidigare skrivit en del romaner, en av dem är Den vidunderliga kärlekens historia som vann Augustpriset. Så som jag minns det handlar om Persbrandts liv från barndomen fram till nutid. Det är en livshistoria som berör och som beskriver ett tufft liv kantat av droger och alkohol. Du får se en helt annan sida av Mikael Persbrandt när du lyssnar på ljudboken, det är så mycket mer än bara Gunvald Larsson bakom namnet.

Ljudboken förstärks av det faktum att Mikael Persbrandt själv är uppläsaren, du får höra honom berätta sin egen historia vilket ger en djupare dimension till ljudboken. Du kan förvänta dig att uppleva en hel del känslor då det är en sann historia som berör. När du lyssnar på Så som jag minns det får du Persbrandts version av vad löpsedlarna ropade ut när han var som djupast i sitt missbruk. Det är en bok som väcker känslor och svårt att inte bli berörd när du hör Persbrandt själv läsa upp sin historia.

Vill du streama Mikael Persbrandt: Så som jag minns det som ljudbok kan du göra det gratis hos BookBeat i 45 dagar med vår unika rabattkod: allaljudbocker (reklamlänk).

Här kan du streama Mikael Persbrandt : Så som jag minns det som ljudbok gratis i upp till 45 dagar

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Bookbeat
  Vårt toppval

  45 dagars gratis användning
  • Stort utbud av ljudböcker och e-böcker
  • Väldigt bra app
  • Bra e-boksläsare
  • Ingen bindningstid
  Basic:
  99 kr/mån
  Premium:
  169 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 2Bokus Play

  30 dagars gratis användning
  • Inspirerande tips från våra bokspecialister varje vecka
  • Brett utbud av ljudböcker
  • Billigt basabonnemang
  Bas:
  79 kr/mån
  Premium:
  149 kr/mån
  Familj:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 30 dagarreklamlänk
 • 3Nextory

  35 dagars gratis användning
  • Brett utbud av både ljudböcker och e-böcker
  • Tydlig och bra design
  • Bokutmaningar för roligare användning
  • Flera olika abonnemangsformer
  Basic:
  139 kr/mån
  Unlimited:
  189 kr/mån
  Unlimited 2-4:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 35 dagarreklamlänk
 • 4Audible logo

  30 dagars gratis användning
  • Stort utbud av engelska ljudböcker
  • Stort utbud av podcasts
  • Ljudböcker får behållas efter uppsägning
  £7,99/mån
  Prova gratis i 30 dagarreklamlänk

Om boken

Mikael Persbrandt - Så som jag minns det - Ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2017-11-10

Författare: Carl-Johan Vallgren

Uppläst av: Mikael Persbrandt

Längd: 14h 10min

Språk: Svenska

Kategori: Biografi

Förlag: Bonnier Audio

Tillgängliga format: Ljudbok, e-bok

Bokens Handling

Bokens handling är en berättelse om Mikael Persbrandts liv som tar sin början i hans barndom. Mikael försöker själv analysera sitt liv genom att gå igenom allt från början till nutid och vi får följa hans upplevelser så som han minns dem. Mikael växte upp med sin ensamstående mamma och du får följa hur hans barndom och uppväxt formar honom till den han är idag. Du får höra om hur han växer upp till en vuxen man som har ett mål som han slåss för, att slå igenom på teaterscenen.

I boken kan du lyssna till hur han började som Gunvald Larsson i Beck-filmerna, och vad han själv tyckte om att bli Gunvald med det svenska folket. Han berättar om sitt liv inom teatern och de stora teaterrollerna på Dramaten och hur han till sist börjar missbruka alkohol och kokain. I biografin får du även en inblick i Persbrandts kärleksliv, först med Maria Bonnevie och sedan med Sanna Lundell och hur hans missbruk påverkade hans privatliv. Det är en gripande berättelse som får dig att se Persbrandt i ett annat ljus.

Om författaren Carl-Johan Vallgren

Carl-Johan Vallgren har skrivit många böcker innan han skrev Så som jag minns det om Mikael Persbrandt. Vallgren föddes 1964 i Linköping och växte upp i Falkenberg. Under sin livstid har han bott på många ställen bland annat i Berlin, men i dagsläget bor han i Stockholm och arbetar som författare. Hans debutroman Nomaderna gavs ut 1987 och efter det har han gett ut flera romaner, en novellsamling och en essäbok om Berlin samt Persbrandts memoarer nu senast. Hans första verk handlade om det motstridiga i att längta ut i världen och samtidigt ha en hemlängtan.

Författarens böcker har givits ut i 25 olika länder och 2002 släpptes hans mest framgångsrika verk; Den vidunderliga kärlekens historia. Den fick Augustpriset för Årets bästa skönlitterära bok samma år och år 2004 fick Vallgren även motta Tylösandspriset. Boken har sålt i 350 000 exemplar bara i Sverige. Efter den romanen var det lite tyst om Vallgren tills han år 2009 kom tillbaka under pseudonymen Lucifer och skrev i genren noir-thrillers. Han gav ut följande fyra böcker under sin pseudonym; Kunzelmann & Kunzelmann, Havsmannen, Skuggpojken och Svinen.

9 Betyg
En helt ny sida av Mikael Persbrandt

Så som jag minns det är en ljudbok som berör och som får mig att se på Mikael Persbrandt på ett helt annat vis. Innan visste jag ingenting om hans teaterliv och jag kände honom som Gunvald Larsson i Beck-filmerna, men jag hade ingen aning om vad han gick igenom och hur han själv såg på rollen. Persbrandt har inte haft det lätt, och det har inte de i hans närhet honom heller. Jag rekommenderar ljudboken varmt, det är en riktig betyghöjare att det är Persbrandt själv som är uppläsaren.

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo