Från ljudbok till film – redaktionens toppval

Böcker som blivit film, och ljudböcker

Att framgångsrika böcker blir till filmer sker hela tiden och är inget nytt inom filmindustrin. Funkar någonting i skrivet form brukar det även bli en succé på bioduken. Men som tur väl är slutar det inte där, stora titlar börjar även snabbt göras om till ljudböcker. Vill du lyssna på boken innan du ser filmen har vi listat ett gäng riktigt bra ljudböcker som du sedan kan njuta av hemma i tv-soffan med en chipspåse och colan i högsta hugg.


Dunkirk

Dunkirk ljudbok

Utgiven: 2017-06-29

Författare: Joshua Levine

Inläsare: Jonathan Keeble & Leighton Pugh

Språk: Engelska

Längd: 10h 43min

Förlag: Harper Collins US

Trots att Dunkirk från början skrevs som en film, och inte är en bok-till-film adaption, så kommer de som gillade filmen definitivt gilla denna historiska överblick av striden om Dunkirk. Nazisterna hade slagit tillbaka Alliansen och tryckt tillbaka dem genom Frankrike till den norra hamnen vid Dunkirk. I det ultimata racet mot tiden evakuerades över 300,000 allierade soldater över kanalen. Det var denna tyska aggression som användes av den brittiska premiärministern Winston Churchill för att övertala USAs president Franklin Roosevelt att ansluta sig till kriget och hjälpa Alliansen.

I denna gripande bok utforskar Joshua Levine de riktiga historierna och liven av de soldater som låg och blev bombade på stranden, dag ut och dag in, utan mat eller ammunition; de civila vars båtar var överlastade; piloterna som riskerade sina liv för att köpa tid åt sina kompanjoner på marken; och de som inte lyckades fly.

Både filmen och boken om Dunkirk fångar känslorna och de starka band som finns bland soldaterna. De fångar paniken och hoppet som fanns i kriget och storyn berättas på ett genuint och naket sätt.

Boken om Dunkirk finns som ljudbok på Bookbeat.

War for the planet of the apes

War for the planet of the apes ljudbok

Utgiven: 2017-10-16

Författare: Greg Cox

Inläsare: Keith Szarabajka

Språk: Engelska

Längd: 8h 2min

Förlag: Blackstone Audio

 

Serien om apornas planet fortsätter, denna gång med War for the Planet of the Apes.

Ceasar och hans apor tvingas in i en dödlig konflikt med en människoarme ledda av en hänsynslös överste. Efter att aporna förlorat striden på bekostnad av många liv kämpar Ceasar med hans mörkare instinkter och börjar sin resa för att ta hämnd för sin ras. När resan till slut för Ceasar och översten ansikte mot ansikte börjar en kamp mellan de två, en kamp som kommer avgöra ödet för båda deras raser och framtiden för planeten.

 Middagen

Middagen ljudbok

Utgiven: 2017-06-30

Författare: Herman Koch

Typ: E-bok

Språk: Svenska

Längd: 247 sidor

Förlag: Lind & Co Förlag

Mellan fulla munnar av mat och över det artiga skrapandet av bestick, håller sig konversationen mellan två par till ett trevligt hum och artig samtalning – banaliteten av jobb, och trivialiteten av semestern. Men bakom dessa tomma ord, behöver hemska saker sägas, och för varje tvingat leende och varje ny rätt, vässas knivarna. Varje par har en femtonårig son. De två pojkarna förenas av deras ansvar för en hemsk handling: en handling som har lett till en polisutredning som har krossat de bekväma, isolerade världarna av deras familjer. Allt eftersom att middagen går mot en kulinarisk klimax, börjar konversationen till slut beröra barnen. Hövlighet och vänskap försvinner, och varje par visar hur långt de är beredda att gå för att skydda sina älskade.

Med spänning som ökar för varje skrivet ord griper Middagen tag i lyssnaren, och med en oförglömlig inläsare kommer Middagen att vara diskussionsämnet på oändligt många middagar framöver. Novellen avslöjar de mörka sidorna hos det eleganta samhället och får oss att ifrågasätta oss själva och vad vi hade om vi ställdes inför otänkbara tragedier.

Middagen finns ännu inte att lyssna på men den finns som e-bok för dig som vill läsa på Bookbeat.

Bookbeat
Bookbeat har ett brett utbud av ljudböcker och en användarvänlig app. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 45 dagar med vår rabattkod!
Från 99 kr/mån

Ingenting och allting

Ingenting och allting ljudbok

Utgiven: 2016-09-01

Författare: Nicola Yoon

Typ: E-bok

Språk: Svenska

Längd: 165 sidor

Förlag: Bonnier Carlsen

Maddies sjukdom är lika sällsynt som den är känd. Som hon beskriver det är hon är i princip allergisk mot världen. Hon lämnar inte mitt hus och har inte lämnat det på sjutton år. De enda människorna hon träffar är sin mamma, och sin sjuksköterska, Carla. Men en dag när en flyttbil kör upp till grannhuset och Maddie tittar ut genom fönstret ser hon honom. Han är lång och ståtlig, och han är klädd helt i svart – svart t-shirt, svarta jeans, svarta skor, och en svart stickad mössa som helt täcker hans hår. Han tittar upp och ser att Maggie glor på honom och glor tillbaka, hon släpper inte blicken. Olly är hans namn.

Allt i denna värld går inte förutspå, men det finns saker som kan förutspås. Maddie kommer utan tvekan bli kär i Olly, och det kommer nästan säkerligen bli en total katastrof.

Ingenting och allting kommer få dig att skratta, gråta, och känna allt däremellan. Det är en innovativ, inspirerande och hjärtekrossande romantisk debutnovell som berättas genom vinjetter, dagboksinlägg, illustrationer och mycket mer.

Boken finns tyvärr ännu inte som ljudbok men den finns att läsa som e-bok på Bookbeat.

Bookbeat
Bookbeat har ett brett utbud av ljudböcker och en användarvänlig app. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 45 dagar med vår rabattkod!
Från 99 kr/mån

Fler populära ljudböcker

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo