Ljudböcker för barn

Många tror att ljudböcker bara är för vuxna men sanningen är att det är något för personer i alla åldrar, även barn. Självklart går långt ifrån all litteratur hem hos de yngre men för att kunna erbjuda någonting för hela familjen har till exempel Nextory börjat erbjuda familjeabonnemang och Bookbeat ger sina användare möjlighet att lägga till fler konton så att man kan samla hela familjen. Tillsammans med alla andra ljudboksappar har de börjat erbjuda fler och fler barnljudböcker.

Läs mer

Alla känner vi till hur svårt det kan vara att få de yngre att lägga ifrån sig sina smartphones och sluta spela, och ännu svårare att få dem att läsa böcker. Därför är en ljudbok den perfekta omväxlingen och även ett bra sätt för dem att komma i kontakt med den litterära världen tidigt. Ljudböcker är även perfekta att lyssna på gemensamt, antingen på vägen till skolan eller dagis, till och med innan läggdags.

 

Nedan har vi listat några av våra favoriter bland ljudböcker för barn som passar barn i alla åldrar och för olika tillfällen. Vi har även listat var du kan lyssna på de olika ljudböckerna för att du så enkelt som möjligt ska kunna börja lyssna!

De bästa ljudbokstjänsterna för barnljudböcker

Bäst i test


 • 30 dagars rabattkod: "Allaljudbocker"
 • Bäst i test av alla ljudbokstjänster
  30 dagars fri lyssning med rabattkoden: "Allaljudbocker"
  Störst utbud av ljudböcker
  Ingen bindningstid
 • Från 149 kronor/mån


 • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
 • 30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
  Två olika abonnemang
  Billigt basabonnemang
  Ingen bindningstid
 • Från 79 kronor/mån


 • 30 dagars fri lyssning
  +
  1 gratis ljudbok
 • Stort utbud av engelska ljudböcker
  Stort utbud av podcasts
  Ljudböcker får behållas efter uppsägning
  1 gratis ljudbok varje månad
 • £7,99/mån

Rekommenderade ljudböcker för barn

Vad gör en ljudbok lämplig för barn?

Alla böcker skrivs med en viss målgrupp i åtanke, likaså barnböcker. Barnljudböcker skiljer sig från ”vuxenlitteratur” i både språk och inläsning. Texterna är enklare att förstå och är ofta pedagogiskt skrivna med fokus på att lära ut och förstärka positiva värderingar samtidigt som de ska vara underhållande.

Till skillnad från exempelvis deckare för en mer vuxen publik är även barnljudböckerna mer oskyldiga i sin natur.

Vilka åldrar är barnljudböckerna vi tipsar om avsedda för?

Då alla barn gillar olika och utvecklas i olika takt har vi på Allaljudbocker.se valt att inte segmentera ljudböckerna för barn i specifika åldersfack som till exempel 1-3, 4-10 osv. I stället har vi valt att inkludera alla barnljudböcker på en och samma sida och låta er och era barn bestämma vad ni tycker ser spännande ut.

Hur gammalt ert barn än må vara kommer det alltid finnas någon ljudbok i listan som ser läsvärd ut då listan sträcker sig ända från godnattsagan Kaninen som så gärna ville somna till Harry Potter ljudböckerna. Det som sätter gränsen för när boken verkar för barnslig är upp till var och en.

Bästa tjänsten för barnljudböcker 2020

Den bästa ljudbokstjänsten för barn 2020 utsågs av vår redaktion till Bookbeat, tätt följd av Nextory. Utnämnelsen baserades på de två överlägset viktigaste faktorerna för att en ljudboksapp ska anses vara passande för barn; utbud & användarvänlighet.

Utbudet av ljudböcker för barn hos Bookbeat har förbättrats avsevärt de senaste månaderna och det märks att det har blivit en prioriterad kategori hos tjänsten. Ljudböckerna som erbjuds passar för barn i alla åldrar och för de som gillar att sortera efter åldrar och tillfällen passar Bookbeats app perfekt.

Bookbeat har kontinuerligt förbättrat sin app och gjort den mer och mer användarvänlig i varje uppdatering och den är nu väldigt barnvänlig. Gränssnittet är enkelt att förstå och era barn kan enkelt titta runt själva efter ljudböcker de vill lyssna på utan att ni behöver hjälpa till. De kan även spara sina favoritböcker i bokhyllan för att lyssna på vid senare tillfälle.

Bäst i test


 • 30 dagars rabattkod: "Allaljudbocker"
 • Bäst i test av alla ljudbokstjänster
  30 dagars fri lyssning med rabattkoden: "Allaljudbocker"
  Störst utbud av ljudböcker
  Ingen bindningstid
 • Från 149 kronor/mån
Top
Ljudböcker