Ljudböcker för barn

Många tror att ljudböcker bara är för vuxna men sanningen är att det är något för personer i alla åldrar, även barn. Självklart går långt ifrån all litteratur hem hos de yngre men för att kunna erbjuda någonting för hela familjen har till exempel Nextory börjat erbjuda familjeabonnemang, och tillsammans med alla andra ljudboksappar har de börjat erbjuda fler och fler barnljudböcker.

Alla känner vi till hur svårt det kan vara att få de yngre att lägga ifrån sig sina smartphones och sluta spela, och ännu svårare att få dem att läsa böcker. Därför är en ljudbok den perfekta omväxlingen och även ett bra sätt för dem att komma i kontakt med den litterära världen tidigt. Ljudböcker är även perfekta att lyssna på gemensamt, antingen på vägen till skolan eller dagis, till och med innan läggdags.

Nedan har vi listat några av våra favoriter bland ljudböcker för barn som passar barn i alla åldrar och för olika tillfällen. Vi har även listat var du kan lyssna på de olika ljudböckerna för att du så enkelt som möjligt ska kunna börja lyssna!

0

Folk och rövare i Kamomilla stad – Ljudbok

För de yngre
Folk och rövare i Kamomilla stad – Ljudbok

Sagan om de tre vännerna och rövarna, Kasper, Jesper och Jonatan, som bor och rövar runt i Kamomilla stad. Klassikern från 1955 har lästs i flera generationer och 2015 släpptes äntligen den ...

Läs mer
0

Bamse ljudbok

För de yngre
Bamse ljudbok

Bamse är berättelsen om världens starkaste björn som startade som en serie, blev film och numera även finns som ljudbok. Serien har blivit hyllad för att på ett underhållande sätt ta upp viktiga ...

Läs mer
0

Sune ljudbok

För de yngre
Sune ljudbok

Berättelsen om tjejtjusaren Sune, som tillsammans med sin familj; mamma Karin, pappa Rudolf, storasyster Anna och lillebror Håkan “Bråkan” - bor i en tvåvåningsvilla. Böckerna är en modern klassiker ...

Läs mer
0

Elefanten som så gärna ville somna ljudbok

För de yngre
Elefanten som så gärna ville somna ljudbok

Elefanten som så gärna ville somna Har du det kämpigt att få dina barn att somna? I så fall är Elefanten som så gärna ville sova ljudboken definitivt något för dig. Boken är skriven av Carl-Johan ...

Läs mer
0

Kaninen som så gärna ville somna ljudbok

För de yngre
Kaninen som så gärna ville somna ljudbok

Kaninen som så gärna ville somna - ljudbok Kaninen som så gärna ville sova är den internationella bästsäljaren av Carl-Johan Forssén Ehrlin som har hjälpt föräldrar med barn som vägrar somna världen ...

Läs mer
0

Harry potter ljudbok

Bra lyssning!
Harry potter ljudbok

Vilken Harry Potter ljudbok vill du lyssna på?30 dagars fri lyssning för Harry Potter ljudböcker Harry Potter och de vises sten Harry Potter och hemlighetens kammare Harry Potter och ...

Läs mer

Vad gör en ljudbok lämplig för barn?

Alla böcker skrivs med en viss målgrupp i åtanke, likaså barnböcker. Barnljudböcker skiljer sig från ”vuxenlitteratur” i både språk och inläsning. Texterna är enklare att förstå och är ofta pedagogiskt skrivna med fokus på att lära ut och förstärka positiva värderingar samtidigt som de ska vara underhållande.

Till skillnad från exempelvis deckare för en mer vuxen publik är även barnljudböckerna mer oskyldiga i sin natur.

Vilka åldrar är barnljudböckerna vi tipsar om avsedda för?

Då alla barn gillar olika och utvecklas i olika takt har vi på Allaljudbocker.se valt att inte segmentera ljudböckerna för barn i specifika åldersfack som till exempel 1-3, 4-10 osv. I stället har vi valt att inkludera alla barnljudböcker på en och samma sida och låta er och era barn bestämma vad ni tycker ser spännande ut.

Hur gammalt ert barn än må vara kommer det alltid finnas någon ljudbok i listan som ser läsvärd ut då listan sträcker sig ända från godnattsagan Kaninen som så gärna ville somna till Harry Potter ljudböckerna. Det som sätter gränsen för när boken verkar för barnslig är upp till var och en.

Bästa tjänsten för barnljudböcker 2018

Den bästa ljudbokstjänsten för barn 2018 utsågs av vår redaktion till Storytel, tätt följd av Bookbeat. Utnämnelsen baserades på de två överlägset viktigaste faktorerna för att en ljudboksapp ska anses vara passande för barn; utbud & användarvänlighet.

Utbudet av ljudböcker för barn hos Storytel är i särklass störst då företaget verkligen satsat för att kunna erbjuda även de yngre ett stort sortiment av ljudböcker. Ljudböckerna som erbjuds passar för barn i alla åldrar och för de som gillar att sortera efter åldrar och tillfällen ger Storytels app utmöjliga förutsättningar för detta.

Användarvänligheten hos Storytel är även den en stor anledning att den ansågs vara bäst för barnen. Storytels gränssnitt är enkelt att förstå och era barn kan enkelt titta runt själva efter ljudböcker de vill lyssna på utan att ni behöver hjälpa till. De kan även spara sina favoritböcker i bokhyllan för att lyssna på vid senare tillfälle.

Storytel utsågs till den bästa ljudboksappen för barn 2018

Storytel ljudboksapp
Top
Allaljudbocker.se