Bra lyssning!

Svensk maffia ljudbok

Svensk Maffia av Lasse Wierup släpptes som ljudbok 2008 och skildrar som titeln antyder den svenska maffian. Berättelsen blev en stor succé när den släpptes och trots mer än tio år på nacken är den fortfarande relevant. Bland annat Bandidos, Brödraskapet och Hells Angels skildras i denna informativa bok som även granskar polisen arbete med dessa gäng. Följ med på en berättelse om svensk maffia från storstäderna till landsbygden. Det du sett på film i hela ditt liv är helt plötsligt verklighet och storyn gör sig fantastisk som ljudbok. Tre år senare släpptes uppföljaren Svensk Maffia – fortsättningen, som även den finns som ljudbok och E-bok.

Vill du lyssna på ljudböckerna i Svensk Maffia serien kan du göra det gratis hos Bookbeat i 45 dagar (reklamlänk)

Här kan du lyssna på Svensk Maffia som ljudbok gratis i upp till 45 dagar

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Bookbeat
  Vårt toppval

  45 dagars gratis användning
  • Stort utbud av ljudböcker och e-böcker
  • Väldigt bra app
  • Bra e-boksläsare
  • Ingen bindningstid
  Basic:
  99 kr/mån
  Premium:
  169 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 2Bokus Play

  45 dagars gratis användning
  • Inspirerande tips från våra bokspecialister varje vecka
  • Brett utbud av ljudböcker
  • Billigt basabonnemang
  • 45 dagars fri provperiod med vår rabattkod allaljudbocker_45
  Bas:
  79 kr/mån
  Premium:
  149 kr/mån
  Familj:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 3Nextory

  45 dagars gratis användning
  • Brett utbud av både ljudböcker och e-böcker
  • Tydlig och bra design
  • Bokutmaningar för roligare användning
  • Flera olika abonnemangsformer
  Basic:
  139 kr/mån
  Unlimited:
  189 kr/mån
  Unlimited 2-4:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 4Audible logo

  30 dagars gratis användning
  • Stort utbud av engelska ljudböcker
  • Stort utbud av podcasts
  • Ljudböcker får behållas efter uppsägning
  £7,99/mån
  Prova gratis i 30 dagarreklamlänk

Om boken

Svensk maffia ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2008-05-01

Författare: Lasse Wierup, Matti Larsson

Uppläst av: Tomas Bolme

Språk: Svenska

Kategori: Fakta

Förlag: Norstedts

Tillgängliga format: Ljudbok och e bok

Svensk Maffias handling

Svensk Maffia är böckerna där de svenska kriminella svenska gängen kartläggs. Tidigare har många trott att maffia inte finns i Sverige, eller bara är något påhitt på film, men vårt avlånga är mer drabbade än vi tror. Trots att boken kom ut för tio år sedan är den mer än relevant fortfarande. Författarna Lasse Wierup och Matti Larsson går till botten med de svenska gäng och skildrar på ett spännande och intressant sätt gängen som gör att man bara vill fortsätta lyssna.

Ingen kommer undan från Hells Angels till Bandidos, Brödraskapet till Naserligan och Original Gangsters. Även om många har svårt att förstå det är maffian en del av Sverige idag. Under början av 90-talet började de kriminella gängen synas mer och mer i Sveriges storstäder men idag har de även gjort sig etablerade på landsbygden också! Hur kommer det sig att gängen etablerat sig just i Sverige, vilka är de som styr de, vad är målen och naturligtvis; vad gör polisen åt saken?

I 17 timmar och sju minuter fängslas lyssnaren av Bolmes fantastiska berättarröst och bokens aktualitet gör sig ständigt påmind. Det märks att det är journalister som skrivit boken då den är grävande och berättar på ett intressant sätt. Succén gav en nominering för guldspaden för en av författarna och väckte stor uppmärksamhet.

2010 släpptes även bok nummer två i serien Svensk Maffia – fortsättningen, som också blev en riktigt stor hype. Även den finns att lyssna på som ljudbok.

Om författarna Lasse Wierup och Matti Larsson

Lasse Wierup och Matti Larsson har gjort två böcker ihop, och blev rikligt belönade. Båda blev nominerade till guldspaden 2008 för deras granskning och kartläggning av de svenska gängen. Matti larsson är VD på nyhetsbyrån Siren och har sedan den andra boken släpptes 2010 inte givit ut några fler böcker. Däremot blev han nominerad till stora journalistpriset 2017 för Nyhetsbyråns innovativa satsning på robotjournalistik och sex år tidigare fick han dessutom ett Hedersomnämnande år 2011 av “Föreningen Grävande Journalister” tack vare hans politiska granskning inför valet 2010.

Lasse Wierup har desto fler titlar i sin bibliografi. Han började dock inte sin karriär som författare eller journalist utan var först med i ett band som gjorde popdiscomusik. I över 20 år har han studerat de kriminella gängen och förutom böckerna om Svensk Maffia ligger han även bakom den omskrivna “Infiltratören – den smutsigaste härvan inom svensk polis” om den kände Peter Rätz. Wierup har blivit nominerad till guldspaden två gånger.

9 Betyg
En ljudbok som är riktigt svår att stänga av

Svensk maffia är en ljudbok som är riktigt svår att lägga ifrån sig. Boken är välskriven och skickligt intalad vilket gör den redan spännande berättelsen ännu mer spännande. Den må inte vara något för de allra känsligaste men för dig har mage att höra allt som händer bakom lagens långa arm är det fängslande lyssning!

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo