Bra lyssning!

Svensk maffia ljudbok

Svensk maffia ljudbok

Svensk Maffia av Lasse Wierup släpptes som ljudbok 2008 och skildrar som titeln antyder den svenska maffian. Berättelsen blev en stor succé när den släpptes och trots mer än tio år på nacken är den fortfarande relevant. Bland annat Bandidos, Brödraskapet och Hells Angels skildras i denna informativa bok som även granskar polisen arbete med dessa gäng. Följ med på en berättelse om svensk maffia från storstäderna till landsbygden. Det du sett på film i hela ditt liv är helt plötsligt verklighet och storyn gör sig fantastisk som ljudbok. Tre år senare släpptes uppföljaren Svensk Maffia – fortsättningen, som även den finns som ljudbok och E-bok.

Vill du lyssna på ljudböckerna Svensk Maffia kan du göra det gratis hos Bookbeat i 30 dagar med vår unika rabattkod: Allaljudbocker

Svensk Maffia ljudböckerna finns även tillgänglig hos Storytel och Nextory. Blir du ny medlem hos dessa någon av dessa tjänster kan du lyssna på ljudboken gratis i 14 dagar – ingen rabattkod behövs!

Här kan du lyssna på Svensk Maffia som ljudbok gratis i upp till 30 dagar

Om boken

Svensk maffia ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2008-05-01

Författare: Lasse Wierup, Matti Larsson

Uppläst av: Tomas Bolme

Språk: Svenska

Kategori: Fakta

Förlag: Norstedts

Tillgängliga format: Ljudbok och e bok

Svensk Maffias handling

Svensk Maffia är böckerna där de svenska kriminella svenska gängen kartläggs. Tidigare har många trott att maffia inte finns i Sverige, eller bara är något påhitt på film, men vårt avlånga är mer drabbade än vi tror. Trots att boken kom ut för tio år sedan är den mer än relevant fortfarande. Författarna Lasse Wierup och Matti Larsson går till botten med de svenska gäng och skildrar på ett spännande och intressant sätt gängen som gör att man bara vill fortsätta lyssna.

Ingen kommer undan från Hells Angels till Bandidos, Brödraskapet till Naserligan och Original Gangsters. Även om många har svårt att förstå det är maffian en del av Sverige idag. Under början av 90-talet började de kriminella gängen synas mer och mer i Sveriges storstäder men idag har de även gjort sig etablerade på landsbygden också! Hur kommer det sig att gängen etablerat sig just i Sverige, vilka är de som styr de, vad är målen och naturligtvis; vad gör polisen åt saken?

I 17 timmar och sju minuter fängslas lyssnaren av Bolmes fantastiska berättarröst och bokens aktualitet gör sig ständigt påmind. Det märks att det är journalister som skrivit boken då den är grävande och berättar på ett intressant sätt. Succén gav en nominering för guldspaden för en av författarna och väckte stor uppmärksamhet.

2010 släpptes även bok nummer två i serien Svensk Maffia – fortsättningen, som också blev en riktigt stor hype. Även den finns att lyssna på som ljudbok.

Vill du lyssna på någon av ljudböckerna Svensk Maffia finns båda ljudböckerna tillgängliga hos Bookbeat där du med vår exklusiva rabattkod för bookbeatAllaljudbocker får lyssna på ljudboken gratis i 30 dagar.

Boken finns även tillgänglig hos Nextory och Storytel som låter dig prova på deras tjänster fritt i 14 dagar – ingen rabattkod krävs!

Bookbeat

Bookbeat har det bredaste utbudet av ljudböcker och den mest användarvänliga appen på marknaden. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat det självklara valet på grund av dess fantastiska e-boksläsare. Nu får du dessutom prova på deras app gratis i 30 dagar med koden Allaljudbocker!

149 kr/mån


Nextory

Nextory är den mest prisvärda ljudbokstjänsten på marknaden. På Nextory hittar du tusentals titlar till en låg månadskostnad och appen fungerar suveränt. Nya användare har möjlighet att prova tjänsten gratis i 21 dagar utan bidningstid med vår exklusiva rabattkod: Allaljudbocker

139 kr/mån

Storytel

Storytel har ett brett utbud av ljudböcker och en väl fungerande app. För dig som vill lyssna på de senaste boksläppen till en låg månadskostnad är Storytel det näst bästa valet efter Bookbeat. Nu får du dessutom lyssna fritt i 14 dagar, ingen bonuskod behövs!

169 kr/mån

Om författarna Lasse Wierup och Matti Larsson

Lasse Wierup och Matti Larsson har gjort två böcker ihop, och blev rikligt belönade. Båda blev nominerade till guldspaden 2008 för deras granskning och kartläggning av de svenska gängen. Matti larsson är VD på nyhetsbyrån Siren och har sedan den andra boken släpptes 2010 inte givit ut några fler böcker. Däremot blev han nominerad till stora journalistpriset 2017 för Nyhetsbyråns innovativa satsning på robotjournalistik och sex år tidigare fick han dessutom ett Hedersomnämnande år 2011 av “Föreningen Grävande Journalister” tack vare hans politiska granskning inför valet 2010.

Lasse Wierup har desto fler titlar i sin bibliografi. Han började dock inte sin karriär som författare eller journalist utan var först med i ett band som gjorde popdiscomusik. I över 20 år har han studerat de kriminella gängen och förutom böckerna om Svensk Maffia ligger han även bakom den omskrivna “Infiltratören – den smutsigaste härvan inom svensk polis” om den kände Peter Rätz. Wierup har blivit nominerad till guldspaden två gånger.

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Allaljudbocker.se - ljudböcker gratis