Bra lyssning!

Mina Drömmars Stad – Ljudbok

Mina drömmars stad är den första delen i en bokserie om fem böcker. Det är Per Anders Fogelström som har skrivit den populära bokserien. Han växte upp på Södermalm i Stockholm och hans böcker har tagit inspiration från hans liv. Hans fader lämnade familjen och utvandrade till Amerika och Fogelström blev kvar med sin ensamstående och övergivna moder. Per Anders Fogelström är känd som en av de främsta stockholmsskildrarna och Mina drömmars stad finns med på världsbiblioteket, en svensk lista med de 100 bästa böckerna.

Mina drömmars stad utspelar sig mellan 1860 och 1880 i Södermalm, som var Stockholms arbetarområde. Boken handlar om Henning som flyttar till Stockholm 1860 och det har kommit ut ytterligare fyra böcker i serien. Dessa följer Henning och hans ättlingar under det följande århundradet. Du får se hur arbetarna levde på den tiden och Fogelström använder mycket målande beskrivningar. Boken finns också som ljudbok med Helge Skoog som uppläsare. Helge Skoog är en känd skådespelare som har läst in många ljudböcker, även i inläsningen av Mina drömmars stad gör han ett fantastiskt jobb.

Vill du lyssna på Mina drömmars stad som ljudbok kan du göra det gratis hos Bookbeat i 30 dagar med vår unika rabattkod: Allaljudbocker

Ljudboken finns även tillgänglig hos Storytel och Nextory. Som ny medlem hos dessa tjänster kan du lyssna på ljudboken gratis i 14 dagar – helt utan rabattkod.

Här kan du streama Mina drömmars stad som ljudbok gratis i upp till 30 dagar

Bäst i test


 • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
 • Bäst i test av alla ljudbokstjänster
  30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
  Två olika abonnemang
  Billigt basabonnemang
 • Från 79 kronor/mån


 • 14 dagars fri lyssning
 • Stort utbud av ljudböcker
  Bra e-boksläsare
  Ingen bindningstid
 • Från 99 kronor/mån


 • 30 dagars fri lyssning
  +
  1 gratis ljudbok
 • Stort utbud av engelska ljudböcker
  Stort utbud av podcasts
  Ljudböcker får behållas efter uppsägning
  1 gratis ljudbok varje månad
 • £7,99/mån

Om boken

Mina Drömmars Stad - Ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2012-11-13

Författare: Per Anders Fogelström

Uppläst av: Helge Skoog

Längd: 10h 59min

Språk: Svenska

Kategori: Roman, Svenska Klassiker

Förlag: Bonnier Audio

Tillgängliga format: Ljudbok, E-bok

Bokens Handling

I denna bok skildrar Per Anders Fågelström industriernas framväxt i Stockholm och du får följa unga Henning under förändringens tid i Sveriges huvudstad. Här får du inblick i hur arbetarna hade det från 1860 och framåt. Detta är den första delen i Fogelströms Stad-serie och du får se arbetarklassen och Stockholm skildras av en som kan sin stad. Det är inte enkelt att leva med hårda arbetsvillkor till dåliga löner, men Henning försöker göra det bästa han kan av livet. Han träffar efter ett tag kärleken i Lotten.

Du får följa dem tillsammans i deras jakt efter en ljusare tillvaro och se hur familjen växer. I de fyra efterföljande böckerna i Stad-serien får du följa Hennings ättlingar en bra bit in på 1900-talet. Per Anders Fogelström skildrar berättelsen på ett mycket äkta sätt och det är en historia som berör. Du får se en man kämpa för att få en bättre framtid, du får se nöden som fanns i arbetarkvarteren i Stockholm på 1800-talet och du får se en familjs bildas i allt detta.


För dig som vill lyssna på Mina drömmars stad på ljudbok kan du göra det gratis i 30 dagar hos Bookbeat med vår exklusiva rabattkod: Allaljudbocker

Ljudboken finns även tillgänglig hos både Nextory och Storytel som båda ger nya användare 14 dagars fri användning.

Bookbeat
Bookbeat har ett brett utbud av ljudböcker och en användarvänlig app. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 14 dagar utan rabattkod!
Från 99 kr/mån

Nextory
Nextory erbjuder flera smarta abonnemangsformer och har ett bra utbud av ljudböcker. Som ny användare får du prova Nextory gratis i 14 dagar.
Från 139 kr/mån
Storytel
Storytel är en av Sveriges största ljudboksaktörer med ett brett utbud av ljudböcker. Storytels standardabonnemang inkluderar 1 konto som kan lyssna på hela utbudet och 1 barnkonto som kan lyssna på barnböcker. Tjänsten kostar 169 kronor i månaden men nya användare får 2 veckors fri användning.
169 kr/mån

Andra gillade också

Om författaren Per Anders Fogelström

Per Anders Fogelström föddes i Stockholm år 1917 och avled i Stockholm år 1998. Han bodde hela livet i Sveriges huvudstad och det var även denna stad som hade huvudrollen i de flesta av hans verk. Hans far övergav honom och hans mor när han var mycket liten och utvandrade till Amerika. Att växa upp med sin ensamstående, övergivna mor har satt avtryck i Fogelströms författarskap. Han blev först känd år 1951 när han gav ut romanen ”Sommaren med Monika”, denna filmatiserades även av Ingemar Bergman.

Per Anders Fogelström arbetade även som journalist och var också ordförande i Svenska freds- och skiljedomsföreningen. Han var en pacifist och han arbetade mycket för ungdomar. När han skrev handlade det om vanliga människors liv och vad de strävade efter. Hans samling av Stockholmiana tar upp 80 hyllmeter på Stockholms Stadsmuseum. Fogelström är en av Sveriges mest älskade författare och hans Stad-serie är de mest lästa och omtyckta delarna av hans verk. Han skrev även en roman med självbiografiska drag kallad ”Hem, till sist”, som gavs ut 1993.

1 Kommentar
 1. Bara heeeeelt underbar!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker