Bra lyssning!

Flyga Drake – Ljudbok

Flyga Drake är en berättelse om två pojkar som växer upp sida vid sida i Kabul, samtidigt som de kommer från helt skilda världar. En pojke från den rikare delen medan den andra pojken från den fattiga. Boken börjar med att berätta om det vackra och välmående Afghanistan till det land som det är idag. Det är en gripande historia om lojalitet, kärlek, svek, helt enkelt ett överflöd av känslor. När du väl börjat lyssna på boken kommer du inse hur svårt det är att ta en paus.

Bakom Flyga Drake hittar vi den afghansk-amerikanska författaren Khaled Hosseini som också har skrivit böcker som ”Tusen Strålande Solar” och ”Och bergen svarade”. Uppläsningen av ljudboken Flyga Drake görs av Krister Henriksson och han gör det på det sätt som boken förtjänar. Den här otroliga berättelsen finns att lyssna på som ljudbok hos de flesta nätbokhandlare. Den välkända boken finns självklart i andra format, e-bok, pocket och så vidare, men ljudboken ger dig det lilla extra som många söker efter när det gäller böcker.

Vill du streama Flyga drake på ljudbok kan du göra det gratis hos Bookbeat i 30 dagar med vår unika rabattkod ”Allaljudbocker”.

Ljudboken finns även hos Bokus Play som ger nya användare 30 dagars fri lyssning med vår exklusiva rabattkod ”Alltomljud30”.

Här kan du streama Flyga drake av Khaled Hosseini som ljudbok gratis i upp till 30 dagar

Bäst i test


 • 30 dagars rabattkod: "Allaljudbocker"
 • Bäst i test av alla ljudbokstjänster
  30 dagars fri lyssning med rabattkoden: "Allaljudbocker"
  Störst utbud av ljudböcker
  Ingen bindningstid
 • Från 149 kronor/mån


 • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
 • 30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
  Två olika abonnemang
  Abonnemang kan pausas
  Ingen bindningstid
 • Från 79 kronor/mån


 • 14 dagars fri lyssning
 • Bra e-boksläsare
  Flera olika abonnemangsformer
  Lågt utbud av ljudböcker
  Väntetid på nya böcker
  Dyrt premiumabonnemang
 • 169 kronor/mån

Om boken

Flyga Drake - Ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2013-06-03
Författare: Khaled Hosseini
Uppläst av: Krister Henriksson
Längd: 14 h, 11 min
Språk: Svenska
Kategori: Roman
Förlag: Bonnier Audio
Tillgängliga format: Ljudbok, e-bok

Bokens Handling

Flyga Drake handlar om två pojkar, Amir och Hassan. De är bästa vänner som växer upp tillsammans samtidigt som de befinner sig i skilda världar. Amir är en rikemansson medan Hassans far jobbar som Amirs fars tjänare. Trots den stora skillnaden är de helt oskiljaktiga under uppväxten, Hassan är en lojal vän som hjälper och försvarar Amir i alla lägen. Men en dag när Amir har chansen att återgälda Hassans lojalitet sviker han totalt. Vänskapen förstörs och när Sovjets styrkor invaderar flyr Amir och hans far från landet.

Amir och hans far anländer till Kalifornien och Amir tror sig ha rymt från sitt förflutna och alla minnen. Men tyvärr lyckas han inte göra det, han kan inte glömma vad som hände Hassan. Flyga Drake är en känslosam roman om vänskap, lojalitet och svek. Den handlar om fäder och söner, deras relation med varandra och med en bakgrund om Afghanistans historia. Det är en oförglömlig historia som du kommer få svårt att ta en paus från, den kommer dessutom stanna kvar hos dig i flera år framöver.


För dig som vill lyssna på Flyga drake på ljudbok kan du göra det gratis i 30 dagar hos Bookbeat med vår exklusiva rabattkod: Allaljudbocker

Ljudboken finns även tillgänglig hos Bokus Play Nextory och Storytel som samtliga ger nya användare 14 dagars fri användning.

Bookbeat
Bookbeat har det bredaste utbudet av ljudböcker och den mest användarvänliga appen på marknaden. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 30 dagar med rabattkoden Allaljudbocker!
149 kr/mån

Bokus Play
Bokus Play är nätbokhandeln Bokus egna ljudbokstjänst som erbjuder ett enormt utbud av ljudböcker till det billigaste priset av samtliga ljudbokstjänster. Tjänsten har utöver sitt stora utbud, flera smarta funktioner och en smidig och användarvänlig app. Som ny användare får du prova på Bokus Play gratis i 30 dagar utan bindningstid med vår exklusiva rabattkod alltomljud30!!
79 kr/mån
Nextory
Nextory erbjuder flera olika abonnemangsformer men har ett lägre utbud och sämre villkor än de större tjänsterna som Bookbeat och Audible. Som ny användare får du prova Nextory gratis i 14 dagar.
169 kr/mån

Andra gillade också

Om författaren Khaled Hosseini

Khaled Hosseini är en afghansk-amerikansk författare som publicerat en handfull romaner och med dessa nått internationella framgångar. Khaled föddes 1965 i Kabul, Afghanistan men bosatte sig i USA 1980. De romaner han skriver utspelar sig i största del i Afghanistan och beskriver hur livet såg ut där under kriget och alla förändringar som skedde, hur allting påverkade livet för människorna. Flyga Drake är romanen som gav Khaled sitt genombrott och är en fantastisk berättelse om två pojkar, bästa vänner, som tillsammans växer upp i Kabul.

Hosseinis familj flyttade först till Frankrike där de stannade kvar i fyra år innan de ansökte om asyl till USA. När Hosseini flyttade till USA och tog examen från universitetet jobbade han som läkare i Kalifornien innan han blev känd som författare. 2006 mottog han FN:s flyktingkommissariats Humanitarian Award och blev även utsedd till U.S. Goodwill Envoy. Hosseini återvände första gången till Afghanistan när han var 36 år och kände sig då som en turist. Genom hans böcker får man en bättre bild om hur livet var när han växte upp.

9 Betyg
En fin berättelse om kärlek, svek och lycka!

Flyga Drake är en gripande bok av Khaled Hosseini, skriven på ett levande sätt med mycket känsla. Det är en historia om kärlek, svek, lojalitet, besvikelser och lycka. Den drar fram alla möjliga känslor vilket gör det svårt att sluta lyssna. Krister Henriksson, uppläsare, gör dessutom ett bra jobb att förmedla bokens känslor. Det är en ljudbok som får en att känna och tänka helt enkelt. För alla som gillar starka berättelser med en handling som fångar en, är Flyga Drake verkligen en bok du inte får missa.

Lägg till recension
Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker