Bra lyssning!

Sagan om ringen ljudböcker

Sagan om ringen ljudbok

Sagan om ringen är triologin som först tog världen med storm som bok, därefter film, och nu som ljudbok! Lyssna på böckerna som satt standarden för alla andra fantasyböcker och som anses vara några av vår tids största klassiker.

Skapa ett konto på Nextory eller Storytel för att lyssna på alla tre fantastiska berättelser i serien – Ringens brödraskap, De två tornen, och Konungens återkomst – helt fritt i två veckor och utan bindningstid!

Ljudböckerna finns än så länge bara tillgängliga på engelska hos samtliga tjänster.

Här kan du lyssna på Sagan om ringen ljudböckerna gratis

Om boken

Sagan om ringen ljudbok

Titel: Ringens brödraskap (del 1)

Utgiven (som ljudbok): 2012-10-01

Författare: J.R.R Tolkien

Inläsare: Jan Waldekranz

Språk: Svenska

Längd: 22h 4min

Kategori: Fantasy & SciFi

Betyg: 10/10

Böckernas handling

Sauron, mörkrets härskare, har samlat ihop alla ringar från människorna, alverna och dvärgarna i sitt mål att härska över Midgård. Det enda han saknar för att fullända sin plan är den sista ringen, härskarringen – ringen som styr över dem alla och som har fallit i händerna på en hobbit – Bilbo Baggins. I den fridfulla byn Folke, väntar en tuff uppgift för den unge Frodo efter att hans äldre släkting Bilbo Baggins lämnat härskarringen i hans ägo. Frodo måste lämna sitt hem för en lång och farofylld resa som ska komma att ta honom genom hela Midgård i hans mål att förstöra ringen där den en gång skapades, och sätta stoppa för Saurons ondskefulla planer.

Under detta 22 timmar långa äventyr stöter Frodo och hans kompanjoner på fler intressanta, roliga och spännande karaktärer av olika raser än vad som går att räkna. Berättelsen äger rum i hela Midgård och vi får följa Frodo och brödraskapet som skapas för att hjälpa honom ta sig till Mordor.


Sedan bokens publicering år 1954, har Sagan om ringen hyllats som en av de bästa böckerna någonsin. Genomsyrad av magi och utomvärldslighet har den fantastiska berättelsen berört hjärtan på så väl unga, som gamla läsare. Skriven av Professor J.R.R Tolkien i tre delar, publicerades Sagan om ringen först av George, Allen och Unwin mellan 1954 och 1955. Och vilken magnifik bedrift det var; en episk saga om vänskap, kärlek och hjältemod. En bok som har satt standarden för alla fantasy böcker som skrivits därefter. Tolkiens beskrivande narrativ målar upp vackra bilder av Midgård som även lyckas överföras till ljudboksformatet, och resan som brödraskapet tar sig an är något man för med sig resten av sitt liv.

Det är svårt att sätta ord på lyckan som kan kännas när man lyssnar på en fantasy bok som är så bra som Sagan om ringen och den som ännu inte läst eller lyssnat på berättelsen bör definitivt ta sig tid att göra det. Är det den bästa fantasy boken genom tiderna? Ja, om du frågar oss.

Sagan om ringens tidlöshet grundar sig i att den är produkten av ett unikt, egendomligt psyke. Tolkien var en exceptionell lingvist och en Oxford forskare av döda språk med starka ideer om vikten av sagor, historier och en stark uppskattning av naturen. Hans episka berättelse som tog honom 10 år att färdigställa, berättar om det stora kriget om ringen, och slutet på Midgårds tredje tidevarv, en tid då magi började försvinna från världen, och människor började ta över. Tolkien beskriver denna övergång noggrant och skickligt med stor kärlek, och målar upp ett universum som inte kunde bli annat än en klassiker.

För dig som vill lyssna på Sagan om ringen på ljudbok finns alla tre delar i serien på både Nextory och Storytel.

Nextory

Nextory är den mest prisvärda ljudbokstjänsten på marknaden. På Nextory hittar du tusentals titlar till en låg månadskostnad och appen fungerar suveränt. Nya användare har möjlighet att prova tjänsten gratis i 21 dagar utan bidningstid med vår exklusiva rabattkod: Allaljudbocker

139 kr/mån

Storytel

Storytel har ett brett utbud av ljudböcker och en väl fungerande app. För dig som vill lyssna på de senaste boksläppen till en låg månadskostnad är Storytel det näst bästa valet efter Bookbeat. Nu får du dessutom lyssna fritt i 14 dagar, ingen bonuskod behövs!

169 kr/mån

9.5 Betyg
Klassiker av en anledning!

Lägg till recension  |  Läs andra läsares recensioner och kommentarer
4 Kommentarer
Visa alla Högst betyg Lägst betyg Lägg till recension
 1. När kommer boken komma ut på svenska igen?

  • Svara
   Allaljudbocker redaktion 2018-07-22 at 11:46

   Hej Elios,

   Det vet vi tyvärr inte men vi håller utkik och kommer uppdatera artikeln när den åter finns på svenska.

   Mvh,
   Sara

 2. Nextory har inte boken på svenska, vilket var lite av en besvikelse när man väl skapat konto och laddat ner apoen

  • Svara
   Allaljudbocker redaktion 2018-06-30 at 14:52

   Hej John,

   Utbudet verkar tyvärr ha ändrats sedan vi recenserade ljudboken. Vi har uppdaterat recensionen och ber om ursäkt för detta!

   Med vänliga hälsningar,
   Sara

Lämna ett svar

Top
Allaljudbocker.se - ljudböcker gratis