Bra lyssning!

Störst av allt – Ljudbok

Att samhällets toppskikt och bottenskrap samlas hör till ovanligheterna men på Djursholms allmänna gymnasium är detta vardag. Det slutar i total katastrof och vi får följa artonåriga Majas rättegång efter en skolskjutning. Malin Persson Giolitos rättegångsthriller blev en sådan succé att Netflix gjorde sin första svenska originalproduktion baserat på berättelsen. I över 13 timmar kommer dina känslor åka berg och dalbana i ljudboken som är uppläst av Lo Kauppi. Störst av allt behandlar segregationen i samhället på ett ypperligt sätt och Malin Persson Giolito tar cliffhangers till en ny nivå i denna tragiska men minst sagt spännande berättelse.

Vill du streama Störst av allt som ljudbok kan du göra det gratis hos Bokus Play i 45 dagar med vår unika rabattkod: Alltomljud30.

Succéljudboken hittas också hos Bookbeat och Nextory. Är du inte redan medlem kan du ta del av ljudboken i 14-30 dagar helt gratis – utan att du behöver någon rabattkod.

Här kan du streama Störst av allt som ljudbok gratis i upp till 30 dagar

Vårt toppval


  • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
  • Vårt toppval av alla ljudbokstjänster
    30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
    Tre olika abonnemang
    Billigt basabonnemang
  • Från 79 kronor/mån

Om boken

Störst av allt ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2016-06-20

Författare: Malin Persson Giolito

Uppläst av: Lo Kauppi

Längd: 13h 2min

Språk: Svenska

Kategori: Spänning, Thriller

Förlag: Bonnier Audio (ljudboken) och Wahlström & Widstrand (e-boken)

Tillgängliga format: Ljudbok och e-bok

Bokens Handling

Nio månader har gått sedan skolskjutningen i Djursholm. I rättegångssalen sitter Maja, 18 år, anklagad för att ha planerat och utfört skolskjutningen tillsammans med sin pojkvän Sebastian, ett av offren i skjutningen. Under tiden som vi följer rättegången får vi också lära känna fem tonåringar och deras väg fram till massakern. Huvudpersoner är den anklagade Maja och hennes pojkvän Sebastian, son till Sveriges rikaste man. Maja är den enda personen som någonsin lärt känna honom djupet och deras relation må ha en perfekt fasad utåt men bakom är det få som vet vad som egentligen döljer sig.

Det är dock inte alla huvudpersoner som har fötts in i rikedom. Ett exempel på detta är Samir som hela tiden försöker ta sig uppåt genom höga betyg. Just klasskillnader är en röd tråd genom hela ljudboken, dels genom porträttet av karaktärerna men också genom Majas reflektioner under tiden i häktet.

Berättelsen är såväl nervkittlande som tragisk och författaren lyckas på ett ypperligt sätt gestalta konflikterna som kan uppstå i ett djupt segregerat samhälle. Lo Kauppi – uppläsare av ljudboken – gör ett fenomenalt jobb med att förmedla spänningen i över 13 timmar.


Andra gillade också

Om författarinnan Malin Persson Giolito

Malin Persson Giolito är dotter till författaren och Sveriges mest kända kriminolog Leif G.W. Persson. Hennes debutroman kom 2008 genom ’Dubbla slag’. Detta följdes upp med ’Bara ett barn’, en spänningsroman om en vanskött pojke som svikits av samhället. Det var dock först 2016 som det stora genombrottet skulle komma genom ’Störst av allt’. Rättegångsthrillern har blivit en gigantisk succé och sålts till över 30 länder. På samma gång valde Netflix att göra sin första svenska originalserie och framgångarna lät inte vänta på sig. Malin Persson Gilolito gästar själv serien där hon agerar domare i rättegången.

9 Betyg
En nervkittlande thriller som har det mesta

Med en enorm kraft och förmåga att porträttera de olika karaktärerna är ’Störst av allt’ en fenomenal berättelse som förtjänar alla hyllningar. Det märks att författaren vet vad hon pratar om när hon beskriver dubbelmoralen från landets rikaste utan att blanda in klyschor. Störst av allt är en av de viktigaste och mest spännande romanerna som släppts de senaste åren och gör sig utmärkt som ljudbok med Lo Kauppi.

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo