Nextory

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Nextory

  45 dagars gratis användning
  • Brett utbud av både ljudböcker och e-böcker
  • Tydlig och bra design
  • Bokutmaningar för roligare användning
  • Flera olika abonnemangsformer
  Basic:
  139 kr/mån
  Unlimited:
  189 kr/mån
  Unlimited 2-4:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk

Nextory är en svensk ljudbokstjänst som lanserads 2013 under namnet E2GO. På kort tid har Nextory vuxit till att bli en av de största tjänsterna i Sverige och har även etablerat sig i flera andra länder.

Med ett enormt utbud av e-böcker, ett brett utbud av ljudböcker, och flexibla abonnemang är Nextory ett bra val för den som söker en mångsidig ljudbokstjänst.

I recension nedan kan du läsa mer om Nextory.

Om Nextory

Nextorys mål är att erbjuda sina kunder marknadens bästa utbud av digitala böcker med fokus på en personlig och hög servicenivå till dig som kund. Med detta målet i sikte har Nextory inte bara lyckats med att erbjuda sina abonnenter ett imponerande utbud och en snygg app, de har även blivit Sveriges snabbast växande ljudbokstjänst sett till användartillväxt.

Företaget är baserat i Stockholm och är ett dotterbolag till Frescano Group AB som utöver Nextory äger ”Vår Bazaar” och ”Svenska Julförlaget”.

Utöver Sverige är Nextory även verksamma i Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz, Nederländerna och Schweiz.

Webbsida: www.nextory.se
Kompatibla operativsystem: Android, IOS
Övriga plattformar: Nej
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: 35 dagar
Månadskostnad: Från 139 kr/månad

Kontakt: kundservice@nextory.se för kundtjänstärenden / info@nextory.se för övriga frågor

Telefon: 08-411 17 15, måndag till fredag: 10:30-16:30

Nextory rabattkod 2024

För att prova Nextory gratis behövs ingen rabattkod, nya lyssnare 35 dagars gratis användning.

Under testperioden råder precis som i vanliga fall ingen bindningstid vilket innebär att du kan säga upp abonnemanget när du vill utan att det kostar dig något.

Nextorys olika abonnemang

Nextory har tre olika abonnemangsformer som är anpassade för att passa alla användares behov. De skiljer sig åt i antalet användare som kan använda tjänsten samtidigt och hur mycket som går att streama varje månad. I alla abonnemang kan du ha upp till 4 profiler som delar på mängden streaming som abonnemangen innebär.

Basic, 139 kr/mån: Basicabonnemanget är Nextorys billigaste abonnemang som inkluderar 30 timmars streaming per månad, i detta abonnemanget kan en användare använda appen åt gången.

Unlimited, 189 kr/mån: Nextorys unlimitedbonnemang innefattar obegränsad streaming varje månad och även detta abonnemanget kan bara användas av en person åt gången.

Unlimited 2-4, 229 kr/mån: Nextorys abonnemang Unlimited 2-4 möjliggör för flera personer att lyssna på ljudböcker samtidigt med samma abonnemang (i övriga abonnemang kan du ha flera profiler, men bara en person åt gången kan använda appen) och innefattar obegränsad streaming.

Nextorys Basic- och Unlimitedabonnemang skiljer sig från den närmsta konkurrenten Bookbeats på en del punkter. Basicabonnemanget är 40 kronor dyrare än Bookbeats Basic-abonnemang som kostar 99 kr/mån, men med Basicabonnemanget får du 10 timmar mer streaming i månaden (20 hos Bookbeat jämfört med 30 hos Nextory). Om vi jämför de två tjänsternas Premiumabonnemang, Unlimitedabonnemanget och Premiumabonnemanget så är Bookbeat 20 kr billigare (149 kr/mån) men har fortsatt begränsad streaming på 100 timmar, medan Unlimitedabonnemanget har obegränsad streaming.

Att säga vilket av abonnemangen som är bäst är väldigt svårt då de passar olika bra beroende på vilket behov du har som lyssnare. Det är dock sällsynt att lyssna mer än 100 timmar i månaden vilket gör Bookbeats Premiumabonnemang något mer fördelaktigt på grund av dess lägre månadskostnad, enligt oss.

Nextorys app

Nextorys app är precis som deras hemsida, snyggt färgsatt i rött och beige och lite annorlunda upplagd jämfört med de andra apparna. Det finns bara tre flikar i appen; Upptäck, Sparade och din profil vilket känns tunt. Det minimalistiska gränssnittet är säkerligen menat att göra det enklare att navigera sig men effekten blir lite motsatt och det kan kännas lite jobbigt att alltid behöva gå igenom Upptäck fliken för att komma till t.ex. Genrer. Detta är såklart en smaksak men vi föredrar den lite mer detaljerade menyn.

Vid registrering får du skapa din egna profil som syns i recensioner och du kan till och med aktivera notifikationer för nya intressanta boksläpp.

Ett plus med Nextorys app är e-boksläsaren som möjliggör det för dig att justera färger, marginaler, bokstavsstorlek och ljusstyrka direkt i appen för att du ska kunna läsa e-böckerna precis som du vill ha dem.

Det är enkelt att ladda ner böcker via Nextorys app för att sedan lyssna på dem i offline-läge. En begränsning är dock att det bara går att ha 20 böcker offlinesynkade samtidigt.

Vill du lyssna på böckerna lite snabbare kan du öka hastigheten 1.25x, 1.5x, 1.75x eller 2x den vanliga hastigheten. Det finns också en sömntimer inbyggd i appen för dig som vill somna till ljudböcker. Det finns ett gäng förutbestämda tider du kan sätta timern på men det går även att själv bestämma tiden.

Kategorier

Nextory har delat in sina ljud- och e-böcker i 18 huvudkategorier som du kan använda för att filtrera och hitta den genre och bok du söker.

 • Deckare
 • Spänning
 • Sanna historier
 • Barnböcker
 • Feelgood & Romance
 • Romaner
 • Biografier & reportage
 • Skräck
 • Personlig utveckling
 • Samhälle & politik
 • Fakta
 • Klassiker & poesi
 • Fantasy & Science Fiction
 • Serier & Humor
 • Livsstil & hobby
 • Tonår & Young Adult
 • Lättläst
 • Books in english

Nextorys presentkort

Det finns fyra olika presentkort från Nextory med bestämda saldon, mottagaren kan dock själv välja vilket abonnemang den vill lösa in presentkortet mot:

169 kronor (ex. 1 mån med Unlimited)

507 kronor (ex. 3 mån med Unlimited)

862 kronor (15% med 6 mån med Unlimited)

1724 kronor (15% med 12 mån med Unlimited)

Du kan antingen skicka presentkorten via mejl eller skriva ut dem om du vill ge dem en liten mer personlig touch.

Så här avslutar du Nextory

Att avsluta Nextory tar bara ett par minuter och är en ytterst smärtfri process utan onödigt krångel. Det enda du behöver göra för att säga upp ditt Nextory abonnemang är att logga in på ditt konto, antingen i webbläsare eller i appen och klicka på ”Avsluta abonnemang” knappen. Du får då även möjlighet att berätta varför du säger upp abonnemanget för att hjälpa dem förbättra sin tjänst men det är inget krav.

Efter du sagt upp tjänsten kan du lyssna på böcker fram tills nästa förnyelsedatum då ditt konto inaktiveras. Om du skulle vilja återuppta tjänsten igen är det bara att logga in på ditt konto och återaktivera det och dina böcker som du sparat i appen kommer finnas sparade så att du kan återuppta precis där du lämnade.

Helhetsintryck

Sett till det stora hela så leverar Nextory en väldigt bra ljudbokstjänst. Vibbarna vi får av företaget både genom sin tjänst och sin kommunikation är att böcker ska vara en naturlig del av vardagen och framför allt att de vill att fler ska upptäcka nya historier. Designen är lik till exempel BookBeat men sticker fortfarande ut på sitt egna vis vilket är kul i en bransch där tjänsterna är så pass lika varandra i övrigt.

OmrådeVårt omdöme
Prisvärdhet
Appkvalitet
Användarvänlighet
Utbud
Helhetsintryck

Slutgiltigt omdöme

3 Kommentarer
 1. Helt okej utbud, saknar dock många klassiker. Lite dyrt men ändå okej.
  Appen är hemsk. Den känns inte alltid igen av telefonens mediaspelare och gör det svårt att pausa och starta en ljudbok utan att behöva låsa upp telefonen och gå in på appen igen

 2. Förökte använda BIBLIO appen som är bibliotekens app. Fungerade så fruktansvärt dåligt så det var rent skamligt. Ska testa denna Nextory vilken verkar mest vettig av dom alla. Håller tummarna 🙂

 3. Provade på Nextory men blev inte imponerad. Dåligt utbud och långsam app, ska prova något annat!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo