Nextory

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Nextory

  30 dagars gratis användning
  • Brett utbud av e-böcker
  • Snygg design
  • Flera olika abonnemangsformer
  Från 139 kronor/mån
  Prova gratis i 30 dagar

Nextory är en svensk ljudbokstjänst som lanserads 2013 under namnet E2GO. På kort tid har Nextory vuxit till att bli en av de största tjänsterna i Sverige och har även etablerat sig i flera andra länder.

Med ett enormt utbud av e-böcker, ett brett utbud av ljudböcker, och flexibla abonnemang är Nextory ett bra val för den som söker en mångsidig ljudbokstjänst.

I recension nedan kan du läsa mer om Nextory och jämföra tjänsten med andra ljudbokstjänster.

Om Nextory

Nextorys mål är att erbjuda sina kunder marknadens bästa utbud av digitala böcker med fokus på en personlig och hög servicenivå till dig som kund. Med detta målet i sikte har Nextory inte bara lyckats med att erbjuda sina abonnenter ett imponerande utbud och en snygg app, de har även blivit Sveriges snabbast växande ljudbokstjänst sett till anvädartillväxt.

Företaget är baserat i Stockholm och är ett dotterbolag till Frescano Group AB som utöver Nextory äger ”Vår Bazaar” och ”Svenska Julförlaget”.

Utöver Sverige är Nextory även verksamma i Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz, och snart även Nederländerna.

Webbsida: www.nextory.se
Kompatibla operativsystem: Android, IOS
Övriga plattformar: Nej
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: 30 dagar
Månadskostnad: Från 139 kr/månad

Kontakt: kundservice@nextory.se för kundtjänstärenden / info@nextory.se för övriga frågor

Telefon: 08-411 17 15, måndag till fredag: 10:30-16:30

Nextory rabattkod 2021

Vanligtvis behövs en rabattkod för att förlänga din provperiod hos Nextory men under sommaren erbjuder Nextory alla nya lyssnare 30 dagars gratis användning utan att du behöver ange någonting. ”Rabattkoden” behöver därmed inte fyllas i, och du kan istället gå direkt till Nextory genom länken nedan för att starta din förlängda testperiod. Under den förlängda testperioden råder precis som i vanliga fall ingen bindningstid vilket innebär att du kan säga upp abonnemanget när du vill utan att det kostar dig något.

Nextorys olika abonnemang

Nextory har tre olika abonnemangsformer som är anpassade för att passa alla användares behov. De skiljer sig åt i antalet användare som kan använda tjänsten samtidigt och hur mycket som går att streama varje månad. I alla abonnemang kan du ha upp till 4 profiler som delar på mängden streaming som abonnemangen innebär.

Silver, 139 kr/mån: Silverabonnemanget är Nextorys billigaste abonnemang som inkluderar 30 timmars streaming per månad, i detta abonnemanget kan en användare använda appen åt gången.

Guld, 169 kr/mån: Nextorys guldabonnemang innefattar obegränsad streaming varje månad och även detta abonnemanget kan bara användas av en person åt gången.

Familj, 199-279 kr/mån: Nextorys familjeabonnemang möjliggör för flera personer att lyssna på ljudböcker samtidigt med samma abonnemang (i övriga abonnemang kan du ha flera profiler, men bara en person åt gången kan använda appen) och innefattar obegränsad streaming.

Priserna för Nextorys familjeabonnemang är följande:

 • Familj 2 profiler – 199 SEK/mån
 • Familj 3 profiler – 239 SEK/mån
 • Familj 4 profiler – 279 SEK/mån

Nextorys Silver- och Guldabonnemang skiljer sig från den närmsta konkurrenten Bookbeats på en del punkter. Silverabonnemanget är 40 kronor dyrare än Bookbeats Basic-abonnemang som kostar 99 kr/mån, men med silverabonnemanget får du 10 timmar mer streaming i månaden (20 hos Bookbeat jämfört med 30 hos Nextory). Om vi jämför de två tjänsternas premiumabonnemang, Guldabonnemanget och Standardabonnemanget så är Bookbeat 20 kr billigare (149 kr/mån) men har fortsatt begränsad streaming på 100 timmar, medan Guldabonnemanget har obegränsad streaming.

Att säga vilket av abonnemangen som är bäst är väldigt svårt då de passar olika bra beroende på vilket behov du har som lyssnare. Det är dock sällsynt att lyssna mer än 100 timmar i månaden vilket gör Bookbeats Standardabonnemang något mer fördelaktigt på grund av dess lägre månadskostnad, enligt oss.

Nextorys pris

I tabellen nedan kan du se priserna för Nextorys olika abonnemang samt vad som ingår.

Abonnemang Silver Guld Familj
Pris efter fri testperiod 139 kr/mån 169 kr/mån 199, 239, 279 kr/mån
Streaming varje månad 30 timmar Obegränsat Obegränsat
Antal personer som kan läsa och lyssna samtidigt 1 1 2, 3, 4
Antal profiler 4 4 4
Obesgränsat antal ljudböcker och e-böcker
Avsluta när du vill (inga pengar dras under test-perioden)

Nextorys app

Nextorys app är en av de lättare apparna att använda och är precis som deras hemsida, snygg färgsatt i rött och beige. Trots att appen har haft mindre problem tidigare så har den kontinuerligt förbättrats och ger nu en väldigt bra användarupplevelse. Vid registrering får du skapa din egna profil som syns i recensioner och du kan till och med aktivera notifikationer för nya intressanta boksläpp.

Ett plus med Nextorys app är e-boksläsaren som möjliggör det för dig att justera färger, marginaler, bokstavsstorlek och ljusstyrka direkt i appen för att du ska kunna läsa e-böckerna precis som du vill ha dem.

Det är enkelt att ladda ner böcker via Nextorys app för att sedan lyssna på dem i offline-läge. En begränsning är dock att det bara går att ha 20 böcker offlinesynkade samtidigt.

Vill du lyssna på böckerna lite snabbare kan du öka hastigheten 1.25x, 1.5x, 1.75x eller 2x den vanliga hastigheten. Det finns också en sömntimer inbyggd i appen för dig som vill somna till ljudböcker. Det finns ett gäng förutbestämda tider du kan sätta timern på men det går även att själv bestämma tiden.

Kategorier

Nextory har delat in sina ljud- och e-böcker i 18 huvudkategorier som du kan använda för att filtrera och hitta den genre och bok du söker.

 • Deckare
 • Spänning
 • Sanna historier
 • Barnböcker
 • Feelgood & Romance
 • Romaner
 • Biografier & reportage
 • Skräck
 • Personlig utveckling
 • Samhälle & politik
 • Fakta
 • Klassiker & poesi
 • Fantasy & Science Fiction
 • Serier & Humor
 • Livsstil & hobby
 • Tonår & Young Adult
 • Lättläst
 • Books in english

Nextorys presentkort

Det finns fyra olika presentkort från Nextory med bestämda saldon, mottagaren kan dock själv välja vilket abonnemang den vill lösa in presentkortet mot:

169 kronor (ex. 1 mån med Guld)

507 kronor (ex. 3 mån med Guld)

862 kronor (15% med 6 mån med Guld)

1724 kronor (15% med 12 mån med Guld)

Du kan antingen skicka presentkorten via mejl eller skriva ut dem om du vill ge dem en liten mer personlig touch.

Så här avslutar du Nextory

Att avsluta Nextory tar bara ett par minuter och är en ytterst smärtfri process utan onödigt krångel. Det enda du behöver göra för att säga upp ditt Nextory abonnemang är att logga in på ditt konto, antingen i webbläsare eller i appen och klicka på ”Avsluta abonnemang” knappen. Du får då även möjlighet att berätta varför du säger upp abonnemanget för att hjälpa dem förbättra sin tjänst men det är inget krav.

Efter du sagt upp tjänsten kan du lyssna på böcker fram tills nästa förnyelsedatum då ditt konto inaktiveras. Om du skulle vilja återuppta tjänsten igen är det bara att logga in på ditt konto och återaktivera det och dina böcker som du sparat i appen kommer finnas sparade så att du kan återuppta precis där du lämnade.

8.5 Betyg
Genomgående bra ljudbokstjänst

Nextory är den snabbaste växande ljudbokstjänsten i Sverige av en anledning. Utbudet av både ljudböcker och e-böcker är stort, appen fungerar bra och designen är snygg.

8.5Vårt betyg
Utbud
8
Appkvalitet
9
Prisvärdhet
9
Användarvänlighet
8.5
5.6Läsares betyg
Utbud
6.5
Appkvalitet
4.7
Prisvärdhet
6.5
Användarvänlighet
5
Fördelar
 • Stort utbud och bra app
 • Flera abonnemangsformer
 • Bra e-boksläsare
Lägg till recension  |  Läs recensioner och kommentarer
5 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lägg till recension
 1. Svara
  Sivert Axelsson 2021-02-11 kl 08:00
  2.25
  Utbud
  80
  Appkvalitet
  40
  Prisvärdhet
  50
  Användarvänlighet
  10

  Lämnade nedanstående till Nextory början av januari, men kan inte se att de ändrat något

  1) Möjlighet att lyssna via datorn, som är mitt arbetsredskap. Obegripligt varför detta inte ska vara möjligt.

  2) Möjlighet att etablera spellistor. Naturligtvis är detta inte meningsfullt för längre e-ljudböcker, men för mindre barn, som inte till fullo behärskar den snåriga sökfunktionen, blir det en massa passande för närvarande vuxna när e-ljudboken kanske varar 5-7 minuter. Barnet bryter lätt sin rit- eller lekaktivitet för att med vuxenassistans kunna lyssna på nästa avsnitt, t ex i en adventskalender. Här skulle en spellista e dyl vara till stor hjälp.

  3) Sökfunktionen lämnar mycket övrigt att önska. Bäst vore om man kunde söka i ett formulär där man anger parametrar som ljudbok/e-bok, författare, titel, språk mm på ett ställe. Som det är nu är det ganska snårigt att ta sig fram. Om man t ex väljer Ljudbok så får man sedan först välja till vänster mellan alla olika kategorier (så långt är allt väl), men väljer man sedan att sortera på författare så kommer dessa upp sorterade på……… F Ö R N A M N – otroligt!
  Väljer man att filtrera på författare eller titel så kommer förvisso alla namn upp i den valbara listan, men varken titlar eller författare kommer i bokstavsordning; det blir ganska svårnavigerat.

  Som det varit nu i praktiken har vi använt Storytels sökfunktion för att hitta lämpliga titlar att lyssna på, för att sedan spela upp dessa på Nextory, och det är ju inte optimalt.

  + PROS: Bra utbud
  - CONS: Går ej att spela upp på datorn (PC) Saknar möjlighet att skapa spellista (småfiler för barn, t ex adventskalender) Söfunktionen verkar tillverkad av en hyfsad datorvan 12-åring
  Hjälpsam(3) Ohjälpsam(0)You have already voted this
 2. Helt okej utbud, saknar dock många klassiker. Lite dyrt men ändå okej.
  Appen är hemsk. Den känns inte alltid igen av telefonens mediaspelare och gör det svårt att pausa och starta en ljudbok utan att behöva låsa upp telefonen och gå in på appen igen

 3. Svara
  Björn Wigerup 2018-04-18 kl 19:26

  Förökte använda BIBLIO appen som är bibliotekens app. Fungerade så fruktansvärt dåligt så det var rent skamligt. Ska testa denna Nextory vilken verkar mest vettig av dom alla. Håller tummarna 🙂

 4. Svara
  Fredrik Söderberg 2018-03-18 kl 14:22
  1.85
  Utbud
  40
  Appkvalitet
  30
  Prisvärdhet
  50
  Användarvänlighet
  30

  Gick över från Storytel till Nextory i hopp om att det skulle vara bättre men tyvärr var det ännu sämre. Det får bli att prova Bookbeat nu i stället.

  Hjälpsam(4) Ohjälpsam(1)You have already voted this
 5. Svara
  Alexandra Johansson 2017-10-09 kl 16:44
  2.6
  Utbud
  50
  Appkvalitet
  40
  Prisvärdhet
  60
  Användarvänlighet
  60

  Provade på Nextory men blev inte imponerad. Dåligt utbud och långsam app, ska prova något annat!

  Hjälpsam(5) Ohjälpsam(2)You have already voted this

Lämna ett svar

Ditt betyg

Top
Ljudböcker
Logo