Nextory

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Nextory

  14 dagars fri lyssning
  • Brett utbud av e-böcker
  • Snygg design
  • Bra e-boksläsare
  • Flera olika abonnemangsformer
  Från 139 kronor/mån
  Prova gratis
  i 14 dagar

Nextory recension

Nextory är en svensk ljudbokstjänst som lanserads 2013 under namnet E2GO. På kort tid har Nextory vuxit till att bli en av de största tjänsterna i Sverige och har även etablerat sig i flera andra länder.

Med det största utbudet av e-böcker, ett brett utbud av ljudböcker, och flexibla abonnemang är Nextory ett bra val för den som söker en mångsidig ljudbokstjänst.

I recension nedan kan du läsa mer om Nextory och jämföra tjänsten med andra ljudbokstjänster.

Om Nextory

Nextorys mål är att erbjuda sina kunder marknadens bästa utbud av digitala böcker med fokus på en personlig och hög servicenivå till dig som kund. Med detta målet i sikte har Nextory inte bara lyckats med att erbjuda sina abonnenter ett imponerande utbud och en snygg app, de har även blivit Sveriges snabbast växande ljudbokstjänst sett till anvädartillväxt.

Företaget är baserat i Stockholm och är ett dotterbolag till Frescano Group AB som utöver Nextory äger ”Vår Bazaar” och ”Svenska Julförlaget”.

Utöver Sverige är Nextory även verksamma i Danmark, Tyskland och Finland.

Webbsida: www.nextory.se
Kompatibla operativsystem: Android, IOS
Övriga plattformar: Nej
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: 14 dagar
Månadskostnad: Från 139 kr/månad

Kontakt: kundservice@nextory.se för kundtjänstärenden / info@nextory.se för övriga frågor

Telefon: 08-411 17 15, måndag till fredag: 09:00-17:00

Kampanjkod/rabattkod för Nextory 2020

Nextorys kampanj under 2020 är att de ger nya användare chansen att prova deras tjänst fritt i 14 dagar utan någon bindningstid. Att kampanjen inte har någon bindningstid innebär att du kan registrera dig, lyssna gratis i upp till 14 dagar, och sedan säga upp tjänsten om du inte vill fortsätta utan att det kostar dig något.

Nextorys olika abonnemang

Nextory har tre olika abonnemangsformer som är anpassade för att passa alla användares behov. De skiljer sig åt i antalet användare och när tillgång till nya böcker ges. Nedan kan du läsa mer om Nextorys olika abonnemang.

Silver, 139 kr/mån: Silverabonnemanget är Nextorys billigaste abonnemang och inkluderar obegränsad streaming för en lyssnare men som kommer med begränsningen att nya böcker blir tillgängliga 6 månader senare än för de övriga abonnemangen.

Guld, 169 kr/mån: Nextorys guldabonnemang är premiumabonnemanget som ger användare tillgång till de senaste böckerna direkt. Med Guldbonnemangets utbud behöver du inte vara orolig att inte kunna lyssna på de topplistade böckerna då de prioriteras att släppas snabbt till appen.

Familj, 199-279 kr/mån: Nextorys familjeabonnemang möjliggör för flera personer att lyssna på ljudböcker samtidigt med samma abonnemang. I både Silver- och Guldabonnemanget kan bara en person lyssna åt gången. Utbudet för Familjeabonnemangen är samma som för Guldabonnemanget.

Priserna för Nextorys familjeabonnemang är följande:

 • Familj 2 profiler – 199 SEK/mån
 • Familj 3 profiler – 239 SEK/mån
 • Familj 4 profiler – 279 SEK/mån

Nextorys pris

I tabellen nedan kan du se priserna för Nextorys olika abonnemang samt vad som ingår.

Abonnemang Silver Guld Familj
Pris efter dina gratis 14 dagar 139 kr/mån 169 kr/mån 199, 239, 279 kr/mån
Tilllgång till senaste boksläppen X
Personer som kan läsa och lyssna från samma abonnemang 1 1 2, 3, 4
Läsa och lyssna i mobil/surfplatta
Obesgränsat antal ljudböcker och e-böcker
Avsluta när du vill (inga pengar dras under test-perioden)

Nextorys app

Nextorys app är en av de lättare apparna att använda och är precis som deras hemsida, snygg färgsatt i rött och beige. Trots att appen har haft mindre problem tidigare så har den kontinuerligt förbättrats och ger nu en väldigt bra användarupplevelse. Vid registrering får du skapa din egna profil som syns i recensioner och du kan till och med aktivera notifikationer för nya intressanta boksläpp.

Ett plus med Nextorys app är e-boksläsaren som möjliggör det för dig att justera färger, marginaler, bokstavsstorlek och ljusstyrka direkt i appen för att du ska kunna läsa e-böckerna precis som du vill ha dem.

Det är enkelt att ladda ner böcker via Nextorys app för att sedan lyssna på dem i offline-läge. En begränsning är dock att det bara går att ha 20 böcker offlinesynkade samtidigt.

Vill du lyssna på böckerna lite snabbare kan du öka hastigheten 1.25x, 1.5x, 1.75x eller 2x den vanliga hastigheten. Det finns också en sömntimer inbyggd i appen för dig som vill somna till ljudböcker. Det finns ett gäng förutbestämda tider du kan sätta timern på men det går även att själv bestämma tiden.

Kategorier

Nextory har delat in sina ljud- och e-böcker i 18 huvudkategorier som du kan använda för att filtrera och hitta den genre och bok du söker.

 • Deckare
 • Spänning
 • Sanna historier
 • Barnböcker
 • Feelgood & Romance
 • Romaner
 • Biografier & reportage
 • Skräck
 • Personlig utveckling
 • Samhälle & politik
 • Fakta
 • Klassiker & poesi
 • Fantasy & Science Fiction
 • Serier & Humor
 • Livsstil & hobby
 • Tonår & Young Adult
 • Lättläst
 • Books in english

Nextorys presentkort

Det finns fyra olika presentkort från Nextory med bestämda saldon, mottagaren kan dock själv välja vilket abonnemang den vill lösa in presentkortet mot:

169 kronor (ex. 1 mån med Guld)

507 kronor (ex. 3 mån med Guld)

862 kronor (15% med 6 mån med Guld)

1724 kronor (15% med 12 mån med Guld)

Du kan antingen skicka presentkorten via mejl eller skriva ut dem om du vill ge dem en liten mer personlig touch.

Så här avslutar du Nextory

Att avsluta Nextory tar bara ett par minuter och är en ytterst smärtfri process utan onödigt krångel. Det enda du behöver göra för att säga upp ditt Nextory abonnemang är att logga in på ditt konto, antingen i webbläsare eller i appen och klicka på ”Avsluta abonnemang” knappen. Du får då även möjlighet att berätta varför du säger upp abonnemanget för att hjälpa dem förbättra sin tjänst men det är inget krav.

Efter du sagt upp tjänsten kan du lyssna på böcker fram tills nästa förnyelsedatum då ditt konto inaktiveras. Om du skulle vilja återuppta tjänsten igen är det bara att logga in på ditt konto och återaktivera det och dina böcker som du sparat i appen kommer finnas sparade så att du kan återuppta precis där du lämnade.

8.5 Betyg
Genomgående bra ljudbokstjänst

Nextory är den snabbaste växande ljudbokstjänsten i Sverige av en anledning. Utbudet av både ljudböcker och e-böcker är stort, appen fungerar bra och designen är snygg.

8.5Vårt betyg
Utbud
9
Appkvalitet
9
Prisvärdhet
8
Användarvänlighet
8.5
4.5Läsares betyg
Utbud
6
Appkvalitet
5
Prisvärdhet
7
Användarvänlighet
6.3
Fördelar
 • Stort utbud och bra app
 • Flera abonnemangsformer
 • Bra e-boksläsare
Lägg till recension  |  Läs recensioner och kommentarer
4 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lägg till recension
 1. Helt okej utbud, saknar dock många klassiker. Lite dyrt men ändå okej.
  Appen är hemsk. Den känns inte alltid igen av telefonens mediaspelare och gör det svårt att pausa och starta en ljudbok utan att behöva låsa upp telefonen och gå in på appen igen

 2. Svara
  Björn Wigerup 2018-04-18 kl 19:26

  Förökte använda BIBLIO appen som är bibliotekens app. Fungerade så fruktansvärt dåligt så det var rent skamligt. Ska testa denna Nextory vilken verkar mest vettig av dom alla. Håller tummarna 🙂

 3. Svara
  Fredrik Söderberg 2018-03-18 kl 14:22
  1.85
  Utbud
  40
  Appkvalitet
  30
  Prisvärdhet
  50
  Användarvänlighet
  30

  Gick över från Storytel till Nextory i hopp om att det skulle vara bättre men tyvärr var det ännu sämre. Det får bli att prova Bookbeat nu i stället.

  Hjälpsam(3) Ohjälpsam(1)You have already voted this
 4. Svara
  Alexandra Johansson 2017-10-09 kl 16:44
  2.6
  Utbud
  50
  Appkvalitet
  40
  Prisvärdhet
  60
  Användarvänlighet
  60

  Provade på Nextory men blev inte imponerad. Dåligt utbud och långsam app, ska prova något annat!

  Hjälpsam(3) Ohjälpsam(1)You have already voted this

Lämna ett svar

Ditt betyg

Top
Ljudböcker