Nextory • 14 dagars fri lyssning
 • Prisvärd tjänst
  Brett utbud av ljud- och e-böcker
  Flera olika abonnemangsformer
  Ingen bindningstid
 • Från 139 kronor/mån

Prova Nextory gratis i 14 dagar!

Nextory är en av Sveriges största ljudbokstjänster som lanserads 2013 under namnet E2GO.

Nextory erbjuder ett brett utbud av ljudböcker inom alla genrer till en låg månadskostnad och har flera olika abonnemangsformer.

Just nu har du chansen att prova Nextory gratis i 14 dagar – ingen rabattkod behövs!

Nextory är en digital ljudbokstjänst som erbjuder kunder obegränsat med ljud- och e-böcker till en fast månadsavgift. Företaget grundades 2013 och har med sina prisvärda abonnemang och utmärkta support snabbt blivit en favorit hos många trots företagets relativt unga ålder.

Företaget är baserat i Kista i Stockholm och deras uttalade företagsvision är att erbjuda sina kunder de bästa ljudböckerna på marknaden.

Idag utmanar tjänsten de största företagen med sina smarta abonnemang och fantastiska app. Är du ute efter en prisvärd ljudboksapp med bra utbud så bör du välja Nextory.

Webbsida: www.nextory.se
Kompatibla operativsystem: Android, IOS
Övriga plattformar: Nej
Stöd för offlinelyssning: Ja, men bara upp till 3 synkade böcker samtidigt.
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: 14 dagar
Månadskostnad: Från 139 kr/månad

Kontakt: kundservice@nextory.se för kundtjänstärenden / info@nextory.se för övriga frågor

Telefon: 08-411 17 15, måndag till torsdag 09:00-19:00, fredagar 09:00-17:00

Kampanjkod/rabattkod för Nextory 2019

Nextorys kampanj under 2019 är att de ger nya användare chansen att prova deras tjänst helt fritt i 14 dagar utan någon bindningstid. Att kampanjen inte har någon bindningstid innebär att du kan registrera dig, lyssna gratis i upp till 14 dagar, och sedan säga upp tjänsten om du inte vill fortsätta utan att det kostar dig något.

Det enda du behöver göra för att få ta del av Nextory gratis i 14 dagar är att klicka på länken och skapa ett konto. Vid registrering måste du ange ditt kontokort men du kan enkelt avbryta tjänsten när du vill utan att pengar dras.

Under gratis-perioden får du välja vilket av Nextorys abonnemang du vill prova (Silver, Guld eller Familj), och efter testperioden löpt ut övergår ditt abonnemang automatiskt till en betald version av det abonnemang du valt såvida du inte avbrutit innan dess.

Utöver detta erbjudande delar Nextory ut rabattkoder till ett par utvalda webbsajter ett par gånger om året, däribland Allaljudbocker.se. För att hålla dig uppdaterad om framtida rabattkoder för Nextory rekommenderar vi att du tittar in på sidan då och då för att kunna se aktuella rabattkoder.

Nextory
Nextory är en prisvärd och väldigt flexibel ljudbokstjänst. På Nextory hittar du tusentals titlar till en låg månadskostnad och appen fungerar suveränt. Nya användare har möjlighet att prova tjänsten gratis i 30 dagar utan bindningstid med vår exklusiva rabattkod Allaljud30
Från 139 kr/mån

Nextory abonnemang

Nextorys abonnemang fungerar lite annorlunda jämfört med sina konkurrenter. I stället för att bara ha ett abonnemang har Nextory tre stycken med olika utbud och priser skräddarsydda för olika behov.

Silver, 139 kr/mån: I Nextorys Silverabonnemang finns flera tusen olika titlar i både ljudbok och e-boksformat. Det är det perfekta abonnemanget för dig som inte vill betala särskilt mycket varje månad och inte bryr dig nämnvärt om att lyssna på nya titlar så fort de släpps. Det tar nämligen ett tag för böckerna att släppas till silverabonnenter men med tanke på abonnemangets utbud kommer det alltid finnas något att lyssna på ändå. Kategorierna sträcker sig från allt till romaner och deckare till populärpsykologi och memoarer.

I våra tester utsågs Nextorys Silverabonnemang till den mest prisvärda ljudbokstjänsten baserat på det stora utbudet till det billiga priset.

Guld, 169 kr/mån: Nextorys guldabonnemang är lämpligt för de som vill lyssna på de senaste böckerna så fort de släpps från förlagen. Med Guldbonnemangets utbud behöver du inte vara orolig att inte kunna lyssna på de topplistade böckerna då de prioriteras att släppas snabbt till appen. Trots detta rekommenderar vi dock dig som är ute efter de senaste boksläppen att använda Storytel eller Bookbeat som också erbjuder de nyare ljudböckerna men som har ett bredare utbud över lag.

Familj, 199-279 kr/mån: Nextorys familjeabonnemang skiljer sig från de andra abonnemangen genom att flera personer kan lyssna på ljudböcker samtidigt med samma abonnemang. I både Silver- och Guldabonnemanget kan bara en person lyssna åt gången. Utbudet för Familjeabonnemangen är samma som för Guldabonnemanget.

Priserna för Nextorys olika familjeabonnemang är följande:

 • Familj 2 profiler – 199 SEK/mån
 • Familj 3 profiler – 239 SEK/mån
 • Familj 4 profiler – 279 SEK/mån

Nämnvärt är att det går att dela på ett Storytel-abonnemang och lyssna på ljudböcker på flera enheter samtidigt, fast till ett pris av 169 kronor i månaden. Den enda begräsningen med denna lösningen är att det inte går att lyssna på samma ljudbok samtidigt då bokmärken sparas i appen.

Av just dessa anledningar rekommenderar vi bara Nextorys Silverabonnemang på grund av dess låga månadskostnad, om du vill ha lite större utbud och de senaste böckerna samt kunna lyssna flera personer på samma abonnemang rekommenderar vi Storytel eller Bookbeat.

Nextory pris

I tabellen nedan kan du se priserna för Nextorys olika abonnemang samt vad som ingår.

Abonnemang Silver Guld Familj
Pris efter dina gratis 14 dagar 139 kr/mån 169 kr/mån 199, 239, 279 kr/mån
Tilllgång till senaste boksläppen X
Personer som kan läsa och lyssna från samma abonnemang 1 1 2, 3, 4
Läsa och lyssna i mobil/surfplatta
Obesgränsat antal ljudböcker och e-böcker
Avsluta när du vill (inga pengar dras under test-perioden)

Nextory app

Nextorys app är en av de lättaste apparna att använda och är precis som deras hemsida, färgad i rött och beige. Du kan enkelt hitta ljudböcker i de olika välsorterade kategorierna eller söka efter specifika böcker. Ett extra stort plus med Nextorys app är e-boksläsaren som möjliggör det för dig att justera färger, marginaler, bokstavsstorlek och ljusstyrka direkt i appen för att du ska kunna läsa e-böckerna precis som du vill ha dem. Att kunna göra texten mindre som man kan genom Nextorys app gör under för läsupplevelsen och minimerar problemet att läsa på de små skärmar som ofta smartphones ofta har då det inte behöver bläddras lika ofta.

Det är enkelt att ladda ner böcker via Nextorys app för att sedan lyssna på dem i offlineläge. En irriterande begränsning är att du bara kan ha tre böcker nedladdade samtidigt vilket kan vara ett problem för dig som reser mycket eller har svårt att komma ihåg att byta ut böckerna i ditt konto.

Vill du lyssna på böckerna lite snabbare kan du öka hastigheten 1.25x, 1.5x, 1.75x eller 2x den vanliga hastigheten. Det finns också en sömntimer inbyggd i appen för dig som vill somna till ljudböcker. Det finns ett gäng förbestämda tider du kan sätta timern på men det går även att själv bestämma tiden.

Kategorier

Nextory har delat in sina ljud- och e-böcker i 15 kategorier som du kan använda för att filtrera och hitta den bok du söker.

 • Deckare & Spänning
 • Barnböcker
 • Romaner/Skönlitteratur
 • Biografer & Romaner
 • Business
 • Erotik & Romantik
 • Fakta
 • Fantasy & Science Fiction
 • Harlequin
 • Humor & Tecknade serier
 • Lättläst
 • Personlig utveckling, Hälsa & Träning
 • Språk
 • Tonår & Unga vuxna
 • Engelska på engelska

Nextory vs Storytel

Att jämföra Nextory och Storytel måste delas upp på grund av att det finns tre olika abonnemang för Nextory och därför måste tre olika jämförelser göras.

Nextorys Silverabonnemang vs Storytel

När vi jämför Nextorys Silverabonnemang och Storytel så visar Nextory varför de blivit populära så pass snabbt. För de ynka 139 kronorna som abonnemanget kostar varje månad får du ett brett utbud av ljudböcker och appen flyter väldigt bra och är enkel att använda. De senaste boksläppen finns inte tillgängliga i detta abonnemanget men för dig är ok med att vänta ett tag på dessa är det ett fantastiskt abonnemang. Samtliga kategorier är välfyllda med ljud- och e-böcker och med den användarvänliga appen är Silverabonnemanget det mest prisvärda ljudboksabonnemanget på marknaden.

Nextorys Guldabonnemang vs Storytel

Storytels abonnemang finns bara i en version som kostar 169 kronor/mån och det mest liknande abonnemanget hos Nextory rent prismässigt är Guldabonnemanget som också kostar 169 kronor/mån. Med tanke på att de båda tjänsterna kostar lika mycket och att Storytel har ett bredare utbud så rekommenderas Storytel över Nextorys Guldabonnemang.

Nextorys Familjeabonnemang vs Storytel

Nextorys familjeabonnemang kostar 199-279 kronor/mån och dess mervärde är att upp till fyra personer kan nyttja tjänsten. Eftersom att Storytel inte har någon begränsning på mängden användare rekommenderar vi den tjänsten även för de som vill kunna dela på en ljudbokstjänst.

Kort sammanfattning för dig som väljer mellan Nextory eller Storytel; är du ute efter ett prisvärt abonnemang med en låg månadskostnad, välj Nexorys Silverabonnemang som är ett utmärkt alternativ till Storytel. Söker du däremot en tjänst med tillgång till de senaste titlarna och ett stort utbud fast till en lite högre månadskostnad, välj Storytel.

Abonnemang Silver Guld Familj Storytel
Pris efter dina gratis 14 dagar 139 kr/mån 169 kr/mån 199, 239, 279 kr/mån 169 kr/mån
Tilllgång till senaste boksläppen X
Personer som kan läsa och lyssna från samma abonnemang 1 1 2, 3, 4 Obegränsat
Läsa och lyssna i mobil/surfplatta
Lyssna på obesgränsat antal ljudböcker och e-böcker
Avsluta när du vill (inga pengar dras under eller efter test-perioden)
Prova tjänsten gratis Prova Silver gratis Prova Guld gratis Prova Familj gratis Prova Storytel gratis

Jämförelse av samtliga Nextorys abonnemang och Storytel.

 

Avsluta Nextory

Att avsluta Nextory tar bara ett par minuter och är en ytterst smärtfri process utan onödigt krångel. Det enda du behöver göra för att säga upp ditt Nextory abonnemang är att logga in på ditt konto, antingen i webbläsare eller i appen och klicka på ”Avsluta abonnemang” knappen. Du får då även möjlighet att berätta varför du säger upp abonnemanget för att hjälpa dem förbättra sin tjänst men det är inget krav.

Efter du sagt upp tjänsten kan du lyssna på böcker fram tills nästa förnyelsedatum då ditt konto inaktiveras. Om du skulle vilja återuppta tjänsten igen är det bara att logga in på ditt konto och återaktivera det och dina böcker som du sparat i appen kommer finnas sparade så att du kan återuppta precis där du lämnade.

Nextory affärslitteratur

Nextory är i dagsläget den enda ljudbokstjänsten som erbjuder affärslitertur till sina abonnenter. Viktigt att tillägga är att du måste ha Guldabonnemanget för att ta del av dessa böcker. Affärslitteraturen finns inom många olika områden med titlar som till exempel ”Sälj!” med Fredrik Eklund och ”Svenska Miljardärer” serien av Birgitta Forsberg. Så oavsett vilket ämne du vill lära dig mer om så kommer du hitta många titlar i Nextorys app.

Nextory presentkort

Att köpa ett Nextory presentkort är den perfekta presenten oavsett årstid, för vem gillar inte att ligga inne vid brasan och läsa e-böcker en tidig vintermorgon eller att ligga i hängmattan och lyssna på en deckare? Presentkorten från Nextory ger mottagaren tillgång till Guldabonnemanget och finns i tre olika varianter:

1 månad – 199 kronor

3 månader – 597 kronor

6 månader – 1 194 kronor

Du kan antingen skicka presentkorten via mejl eller skriva ut dem om du vill ge dem en liten mer personlig touch. Nextorys presentkort hittar du här.

Nextory
Nextory är en prisvärd och väldigt flexibel ljudbokstjänst. På Nextory hittar du tusentals titlar till en låg månadskostnad och appen fungerar suveränt. Nya användare har möjlighet att prova tjänsten gratis i 30 dagar utan bindningstid med vår exklusiva rabattkod Allaljud30
Från 139 kr/mån
8 Betyg
Prisvärd och flexibel ljudbokstjänst

Nextory är en av de mest prisvärda ljudbokstjänsterna på marknaden. För bara 119 kronor i månaden får du tillgång till flera tusen ljudböcker i alla tänkbara genrer. Nextorys app är väligt enkel att använda och kommer med många smarta funktioner som är väl utformade för dig som enkelt vill både kunna lyssna på, och läsa böcker. De många olika abonnemangsformerna gör det enkelt att hitta ett som passar just dig.

8Vårt betyg
Utbud
9
Appkvalitet
8
Prisvärdhet
8
Användarvänlighet
8
9.3Läsares betyg
Utbud
9
Appkvalitet
8.6
Prisvärdhet
10
Användarvänlighet
9.6
Fördelar
 • Flera abonnemangsformer
 • Bra e-boksläsare
 • Ingen bindningstid
 • Från 139 kr/mån
Lägg till recension  |  Läs recensioner och kommentarer
6 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lägg till recension
 1. Svara
  Björn Wigerup 2018-04-18 kl 19:26

  Förökte använda BIBLIO appen som är bibliotekens app. Fungerade så fruktansvärt dåligt så det var rent skamligt. Ska testa denna Nextory vilken verkar mest vettig av dom alla. Håller tummarna 🙂

  • Svara
   Allaljudbocker redaktion 2018-04-20 kl 10:56

   Hej Björn! Vi håller med, den funkar tyvärr inte så bra. Hoppas du kommer tycka bättre om Nextory!

   Mvh,
   Sara

 2. Svara
  Johannes Lönn 2017-12-15 kl 19:42
  4.75
  Utbud
  90
  Appkvalitet
  100
  Prisvärdhet
  100
  Användarvänlighet
  90

  Superbra tjänst! Strålande app och många böcker att lyssna på, rekommenderar för den som vill ha något billigt och bra!

  + PROS: Bra utbud
  Hjälpsam(0) Ohjälpsam(0)You have already voted this
  • Svara
   Allaljudbocker redaktion 2018-04-30 kl 16:05

   Vi kan inte annat än att hålla med Johannes, tack för din kommentar!

   Mvh,
   Sara

 3. Svara
  Clara Johansson 2017-10-09 kl 16:44
  4.6
  Utbud
  90
  Appkvalitet
  80
  Prisvärdhet
  100
  Användarvänlighet
  100

  Har precis bytt från Bookbeat till Nextory och jag är jättenöjd! Finns väldigt mycket att lyssna på och är ju väldigt billigt 🙂

  + PROS: Billig och bra!
  Hjälpsam(1) Ohjälpsam(0)You have already voted this

Lämna ett svar

Ditt betyg

Top
Ljudböcker