Nextory

Nextory


 • 14 dagars fri lyssning
 • Bra e-boksläsare
  Flera olika abonnemangsformer
  Dåligt utbud av ljudböcker
  Väntetid på nya böcker
  Dyrt premiumabonnemang
 • 169 kronor/mån

Nextory recension

Nextory är en svensk ljudbokstjänst som lanserads 2013 under namnet E2GO.

Nextorys största fördel är att de erbjuder flera olika abonnemangsformer men tyvärr ligger tjänsten efter större tjänster som ex. Bookbeat när det gäller viktigare aspekter som utbud och appkvalitet.

I recension nedan kan du läsa mer om Nextory och jämföra tjänsten med andra ljudbokstjänster.

Om Nextory

Nextorys mål är att erbjuda sina kunder marknadens bästa utbud av digitala böcker med fokus på en personlig och hög servicenivå till dig som kund. Trots att tjänsten funnits på marknaden i flera år och etablerat sig i flera länder kan det konstateras att de har en bit kvar för att uppnå sitt mål.

Företaget är baserat i Stockholm och är ett dotterbolag till Frescano Group AB som utöver Nextory äger ”Vår Bazaar” och ”Svenska Julförlaget”.

Utöver Sverige är Nextory även verksamma i Danmark, Tyskland och Finland.

Webbsida: www.nextory.se
Kompatibla operativsystem: Android, IOS
Övriga plattformar: Nej
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: 14 dagar
Månadskostnad: Från 169 kr/månad

Kontakt: kundservice@nextory.se för kundtjänstärenden / info@nextory.se för övriga frågor

Telefon: 08-411 17 15, måndag till fredag: 09:00-17:00

Kampanjkod/rabattkod för Nextory 2020

Nextorys kampanj under 2020 är att de ger nya användare chansen att prova deras tjänst fritt i 14 dagar utan någon bindningstid. Att kampanjen inte har någon bindningstid innebär att du kan registrera dig, lyssna gratis i upp till 14 dagar, och sedan säga upp tjänsten om du inte vill fortsätta utan att det kostar dig något.

Tyvärr finns det inte någon möjlighet att förlänga sin fria testperiod hos Nextory med en rabattkod. Om du är ute efter en tjänst som låter dig förlänga din fria testperiod för att du ska kunna prova tjänsten under en längre tid rekommenderar vi Bokus Play som ger nya användare 30 dagars gratis användning med vår exklusiva rabattkod.

Nextorys olika abonnemang

Nextorys abonnemang fungerar lite annorlunda jämfört med deras konkurrenter. I stället för att bara ha ett abonnemang har Nextory tre stycken med olika utbud och priser.

Silver, 139 kr/mån: Silverabonnemanget är Nextorys billigaste abonnemang som kommer med den stora begränsningen att nya böcker blir tillgängliga 6 månader senare än för de övriga abonnemangen. Detta innebär att du för 10 kr mer i månaden kan välja Bookbeat som har ett större utbud och som ger dig tillgång till nya boksläpp direkt.

Guld, 169 kr/mån: Nextorys guldabonnemang är premiumabonnemanget som ger användare tillgång till de senaste böckerna direkt. Med Guldbonnemangets utbud behöver du inte vara orolig att inte kunna lyssna på de topplistade böckerna då de prioriteras att släppas snabbt till appen. Trots detta rekommenderar vi dock dig som är ute efter de senaste boksläppen att använda Storytel eller Bookbeat som också erbjuder de nyare ljudböckerna men som har ett bredare utbud över lag.

Familj, 199-279 kr/mån: Nextorys familjeabonnemang skiljer sig från de andra abonnemangen genom att flera personer kan lyssna på ljudböcker samtidigt med samma abonnemang. I både Silver- och Guldabonnemanget kan bara en person lyssna åt gången. Utbudet för Familjeabonnemangen är samma som för Guldabonnemanget.

Priserna för Nextorys olika familjeabonnemang är följande:

 • Familj 2 profiler – 199 SEK/mån
 • Familj 3 profiler – 239 SEK/mån
 • Familj 4 profiler – 279 SEK/mån

Nextorys pris

I tabellen nedan kan du se priserna för Nextorys olika abonnemang samt vad som ingår.

Abonnemang Silver Guld Familj
Pris efter dina gratis 14 dagar 139 kr/mån 169 kr/mån 199, 239, 279 kr/mån
Tilllgång till senaste boksläppen X
Personer som kan läsa och lyssna från samma abonnemang 1 1 2, 3, 4
Läsa och lyssna i mobil/surfplatta
Obesgränsat antal ljudböcker och e-böcker
Avsluta när du vill (inga pengar dras under test-perioden)

Nextorys app

Nextorys app är en av de lättare apparna att använda och är precis som deras hemsida, snygg färgsatt i rött och beige. Tyvärr är appen trots sin enkla design instabil och buggig. Det är inte ovanligt att böcker försvinner ur bokhyllor och att appen plötsligt stänger av sig.

Ett sällsynt plus med Nextorys app är e-boksläsaren som möjliggör det för dig att justera färger, marginaler, bokstavsstorlek och ljusstyrka direkt i appen för att du ska kunna läsa e-böckerna precis som du vill ha dem. Att kunna göra texten mindre underlättar och förbättrar läsupplevelsen eftersom det inte behövs byta blad lika ofta på de begränsade skärmarna som smartphones ofta har. Detsamma kan sägas om att det är väldigt bra att kunna förstora texten för användare med sämre syn.

Det är enkelt att ladda ner böcker via Nextorys app för att sedan lyssna på dem i offlineläge. En onödig begränsning är dock att det bara går att ha 20 böcker offlinesynkade samtidigt.

Vill du lyssna på böckerna lite snabbare kan du öka hastigheten 1.25x, 1.5x, 1.75x eller 2x den vanliga hastigheten. Det finns också en sömntimer inbyggd i appen för dig som vill somna till ljudböcker. Det finns ett gäng förutbestämda tider du kan sätta timern på men det går även att själv bestämma tiden.

Kategorier

Nextory har delat in sina ljud- och e-böcker i 15 huvudkategorier som du kan använda för att filtrera och hitta den genre och bok du söker.

 • Deckare
 • Spänning
 • Barnböcker
 • Feelgood & Romance
 • Biografer och memoarer
 • Skönlitteratur
 • Tonår & Young Adult
 • Fantasy & Science Fiction
 • Personlig utveckling
 • Fakta
 • Samhälle & Politik
 • Serier & Humor
 • Livsstil
 • Lättläst
 • Erotik

Nextorys presentkort

Det finns tre olika presentkort från Nextory som ger mottagaren tillgång till Guldabonnemanget:

1 månad – 199 kronor

3 månader – 597 kronor

6 månader – 1 194 kronor

Du kan antingen skicka presentkorten via mejl eller skriva ut dem om du vill ge dem en liten mer personlig touch.

Så här avslutar du Nextory

Att avsluta Nextory tar bara ett par minuter och är en ytterst smärtfri process utan onödigt krångel. Det enda du behöver göra för att säga upp ditt Nextory abonnemang är att logga in på ditt konto, antingen i webbläsare eller i appen och klicka på ”Avsluta abonnemang” knappen. Du får då även möjlighet att berätta varför du säger upp abonnemanget för att hjälpa dem förbättra sin tjänst men det är inget krav.

Efter du sagt upp tjänsten kan du lyssna på böcker fram tills nästa förnyelsedatum då ditt konto inaktiveras. Om du skulle vilja återuppta tjänsten igen är det bara att logga in på ditt konto och återaktivera det och dina böcker som du sparat i appen kommer finnas sparade så att du kan återuppta precis där du lämnade.

6 Betyg
En tjänst som hamnar längre och längre efter

Nextory har svårt att hålla jämna steg med de största konkurrenterna och hamnar efter både när det kommer till utbud och att generera värde för månadskostnaden. Silverabonnemanget ger inte tillgång till nya boksläpp och guldabonnemanget är bland de dyraste på marknaden utan att vara värt pengarna.

6Vårt betyg
Utbud
6.5
Appkvalitet
6
Prisvärdhet
6
Användarvänlighet
6
4.5Läsares betyg
Utbud
6
Appkvalitet
5
Prisvärdhet
7
Användarvänlighet
6.3
Fördelar
 • Flera abonnemangsformer
 • Bra e-boksläsare
Nackdelar
 • Lågt utbud
 • Dyrt premiumabonnemang
 • Väntetid på nya böcker
Lägg till recension  |  Läs recensioner och kommentarer
3 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lägg till recension
 1. Svara
  Björn Wigerup 2018-04-18 kl 19:26

  Förökte använda BIBLIO appen som är bibliotekens app. Fungerade så fruktansvärt dåligt så det var rent skamligt. Ska testa denna Nextory vilken verkar mest vettig av dom alla. Håller tummarna 🙂

 2. Svara
  Fredrik Söderberg 2018-03-18 kl 14:22
  1.85
  Utbud
  40
  Appkvalitet
  30
  Prisvärdhet
  50
  Användarvänlighet
  30

  Gick över från Storytel till Nextory i hopp om att det skulle vara bättre men tyvärr var det ännu sämre. Det får bli att prova Bookbeat nu i stället.

  Hjälpsam(3) Ohjälpsam(1)You have already voted this
 3. Svara
  Alexandra Johansson 2017-10-09 kl 16:44
  2.6
  Utbud
  50
  Appkvalitet
  40
  Prisvärdhet
  60
  Användarvänlighet
  60

  Provade på Nextory men blev inte imponerad. Dåligt utbud och långsam app, ska prova något annat!

  Hjälpsam(3) Ohjälpsam(1)You have already voted this

Lämna ett svar

Ditt betyg

Top
Ljudböcker