Nextory

Nextory

Nextory är en digital ljudbokstjänst som erbjuder kunder obegränsat med ljud- och e-böcker till en fast månadsavgift. Företaget grundades 2013 och har med sina prisvärda abonnemang och utmärkta support snabbt blivit en favorit hos många trots företagets relativt unga ålder. Företaget är baserat i Kista i Stockholm och deras uttalade företagsvision är att erbjuda sina kunder de bästa ljudböckerna på marknaden.

Idag utmanar tjänsten de största företagen med sina smarta abonnemang och fantastiska app. Är du ute efter en prisvärd ljud- och e-boksapp så bör du läsa vidare om Nextory.

Webbsida: www.nextory.se
Kompatibla operativsystem: Android, IOS
Övriga plattformar: Nej
Stöd för offlinelyssning: Ja, men bara upp till 3 synkade böcker samtidigt.
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: 14 dagar (kontokort krävs)
Månadskostnad: Från 119 kr/månad

Kontakt: [email protected] för kundtjänstärenden / [email protected] för övriga frågor

Telefon: 08-411 17 15, måndag till torsdag 09:00-19:00, fredagar 09:00-17:00

Nextory

Nextorys Silverabonnemang är det mest prisvärda ljudboksabonnemanget som finns tillgängligt. Det innehåller tusentals titlar till en väldigt låg månadskostnad och appen fungerar suveränt. Nu får du dessutom prova tjänsten gratis i 14 dagar om du klickar dig vidare genom vår länk.

119:-

Nextory abonnemang

Nextorys abonnemang fungerar lite annorlunda jämfört med sina konkurrenter. I stället för att bara ha ett abonnemang har Nextory tre stycken med olika utbud och priser skräddarsydda för olika behov.

Silver, 119 kr/mån: I Nextorys Silverabonnemang finns flera tusen olika titlar i både ljudbok och e-boksformat. Det är det perfekta abonnemanget för dig som inte vill betala särskilt mycket varje månad och inte bryr dig nämnvärt om att lyssna på nya titlar så fort de släpps. Det tar nämligen ett tag för böckerna att släppas till silverabonnenter men med tanke på abonnemangets utbud kommer det alltid finnas något att lyssna på ändå. Kategorierna sträcker sig från allt till romaner och deckare till populärpsykologi och memoarer. Den kategori som inte finns tillgänglig i detta billigare abonnemang är affärsliteratur.

I våra tester utsågs Nextorys Silverabonnemang till den mest prisvärda ljudbokstjänsten baserat på det relativt stora utbudet till det billiga priset.

Guld, 169 kr/mån: Nextorys guldabonnemang är lämpligt för de som vill lyssna på de senaste böckerna så fort de släpps från förlagen. Med Guldbonnemangets utbud behöver du inte vara orolig att inte kunna lyssna på de topplistade böckerna då de prioriteras att släppas snabbt till appen. Trots detta rekommenderar vi dock dig som är ute efter de senaste boksläppen att använda Storytel eller Bookbeat som också erbjuder de nyare ljudböckerna men som har ett bredare utbud över lag.

Familj, 199 kr/mån: Familjeabonnemanget skiljer sig från Nextorys andra abonnemang på ett stort sätt, flera personer kan lyssna på ljudböcker samtidigt. I både Silver- och Guldabonnemanget kan bara en person lyssna samtidigt. Utbudet för Familjeabonnemanget är detsamma som för Guldabonnemanget. Något som måste nämnas är att med ett Stoytelabonnemang kan ni lyssna på ljudböcker på flera enheter samtidigt fast till ett pris av 169 kronor i månaden.

Av just dessa anledningar rekommenderar vi bara Nextorys Silverabonnemang på grund av dess låga månadskostnad, om du vill ha lite större utbud och de senaste böckerna samt kunna lyssna flera personer på samma abonnemang rekommenderar vi Storytel.

Nextory pris

I tabellen nedan kan du se priserna för Nextorys olika abonnemang samt vad som ingår.Nextory pris

Nextory app

Nextorys app är en av de lättaste apparna att använda och är precis som deras hemsida, färgad i blått och vitt. Du kan enkelt hitta ljudböcker i de olika välsorterade kategorierna eller söka efter specifika böcker. Ett extra stort plus med Nextorys app är e-boksläsaren som möjliggör det för dig att justera färger, marginaler, bokstavsstorlek och ljusstyrka direkt i appen för att du ska kunna läsa e-böckerna precis som du vill ha dem. Att kunna göra texten mindre som man kan genom Nextorys app gör under för läsupplevelsen och minimerar problemet att läsa på de små skärmar som ofta smartphones ofta har då det inte behöver bläddras lika ofta.

Det är enkelt att ladda ner böcker via Nextorys app för att sedan lyssna på dem i offlineläge. En irriterande begränsning är att du bara kan ha tre böcker nedladdade samtidigt vilket kan vara ett problem för dig som reser mycket eller har svårt att komma ihåg att byta ut böckerna i ditt konto.

Vill du lyssna på böckerna lite snabbare kan du öka hastigheten 1.25x, 1.5x, 1.75x eller 2x den vanliga hastigheten. Det finns också en sömntimer inbyggd i appen för dig som vill somna till ljudböcker. Det finns ett gäng förbestämda tider du kan sätta timern på men det går även att själv bestämma tiden.

Kategorier

Nextory har delat in sina ljud- och e-böcker i 15 kategorier som du kan använda för att filtrera och hitta den bok du söker.

 

 • Deckare & Spänning
 • Barnböcker
 • Romaner/Skönliteratur
 • Biografer & Romaner
 • Business
 • Erotik & Romantik
 • Fakta
 • Fantasy & Science Fiction
 • Harlequin
 • Humor & Tecknade serier
 • Lättläst
 • Personlig utveckling, Hälsa & Träning
 • Språk
 • Tonår & Unga vuxna
 • Engelska på engelska

Nextory vs Storytel

Att jämföra Nextory och Storytel försvåras av att det finns tre olika abonnemang för Nextory och därför måste tre olika jämförelser göras. Storytels abonnemang finns bara i en version som kostar 169 kronor/mån och det mest liknande abonnemanget hos Nextory är Guldabonnemanget som också kostar 169 kronor/mån. Utbuden bland de två abonnemangen är väldigt lika men i liten favör till Storytel som dessutom är billigare. För den som söker en ljudbokstjänst med brett utbud till genomsnittspris är därför Storytel att föredra om valet står mellan Nextory och Storytel.

När en jämförelse mellan Nextorys Silverabonnemang och Storytel görs så visar Nextory varför de blivit populära så pass snabbt. Med tanke på de ynka 119 kronorna som abonnemanget kostar varje månad får du ett brett utbud av ljudböcker. De senaste nyheterna finns inte med men för dig som inte störs av detta så är det ett fantastiskt abonnemang. Samtliga kategorier är välfyllda med ljud- och e-böcker och med den användarvänliga appen är Silverabonnemanget det mest prisvärda ljudboksabonnemanget på marknaden.

Nextorys Familjeabonnemang blir en onödig extrakostnad då Stoytel låter dig lyssna på flera ljudböcker samtidigt från olika enheter till en lägre månadskostnad.

Kort sammanfattning för dig som vill välja Nextory eller Storytel; är du ute efter ett prisvärt abonnemang med en låg månadskostnad, välj Nexorys Silverabonnemang som är ett utmärkt alternativ till Storytel. Söker du däremot en ljudboksapp med tillgång till de senaste titlarna och ett stort utbud fast till en lite högre månadskostnad, välj Storytel.

Nextory kampanjkod

I stället för att erbjuda kampanjkoder som var populärt bland ljudbokstjänster förr så erbjuder Nextory nu en 14 dagars gratis testperiod. Det enda du behöver göra för att få ta del av Nextorys gratis i 14 dagar är att klicka på länken och skapa ett konto. Vid registrering måste du ange ditt kontokort men du kan enkelt avbryta tjänsten när du vill utan att pengar dras.

Under dina 14 dagar får du prova på deras Silverabonnemang och efter testperioden löper ut övergår ditt abonnemang till ett betalande abonnemang – Silverabonnemanget för 119 kronor/mån.

Avsluta Nextory

Att avsluta Nextory tar bara ett par minuter och är en ytterst smärtfri process utan onödigt krångel. Det enda du behöver göra för att säga upp ditt Nextory abonnemang är att logga in på ditt konto, antingen i webbläsare eller i appen och klicka på ”Avsluta abonnemang” knappen. Du får då även möjlighet att berätta varför du säger upp abonnemanget för att hjälpa dem förbättra sin tjänst men det är inget krav. Efter du sagt upp tjänsten kan du lyssna på böcker fram tills nästa förnyelsedatum då ditt konto inaktiveras. Om du skulle vilja återuppta tjänsten igen är det bara att logga in på ditt konto och återaktivera det och dina böcker som du sparat i appen kommer finnas sparade så att du kan återuppta precis där du lämnade.

Nextory affärsliteratur

Nextory är i dagsläget den enda ljudbokstjänsten som erbjuder affärslitertur till sina abonnenter. Viktigt att tillägga är att du måste ha Guldabonnemanget för att ta del av dessa böcker. Affärsliteraturen finns inom många olika områden med titlar som till exempel “Sälj!” med Fredrik Eklund och “Svenska Miljardärer” serien av Birgitta Forsberg. Så oavsett vilket ämne du vill lära dig mer om så kommer du hitta många titlar i Nextorys app.

Nextory presentkort

Att köpa ett Nextory presentkort är den perfekta presenten oavsett årstid, för vem gillar inte att ligga inne vid brasan och läsa e-böcker en tidig vintermorgon eller att ligga i hängmattan och lyssna på en deckare? Presentkorten från Nextory ger mottagaren tillgång till Guldabonnemanget och finns i tre olika varianter:

1 månad – 199 kronor

3 månader – 597 kronor

6 månader – 1 194 kronor

Du kan antingen skicka presentkorten via mejl eller skriva ut dem om du vill ge dem en liten mer personlig touch. Nextorys presentkort hittar du här.

Nextory

Nextorys Silverabonnemang är det mest prisvärda ljudboksabonnemanget som finns tillgängligt. Det innehåller tusentals titlar till en väldigt låg månadskostnad och appen fungerar suveränt. Nu får du dessutom prova tjänsten gratis i 14 dagar om du klickar dig vidare genom vår länk.

119:-

8.5 Total Score
Den mest prisvärda tjänsten på marknaden (basabonnemang)

Av de tre abonnemangsformerna Nextory erbjuder så är det Silverabonnemanget vi rekommenderar. I Silverabonnemanget får du tillgång till flera tusen ljudböcker för enbart 119 kronor i månaden, men inte de senaste böckerna. Nextorys app är väligt enkel att använda och kommer med många smarta funktioner, för dig som gillar att läsa böcker i telefonen eller surfplattan är Nextory särskilt bra.

8.5Editor's score
Utbud
7.5
Appkvalitet
9
Prisvärdhet
10
Användarvänlighet
9
9.2User's score
Utbud
9
Appkvalitet
8
Prisvärdhet
10
Användarvänlighet
10
PROS
 • Mest prisvärda tjänsten
 • Bra e-boksläsare
 • Snabb och hjälpsam support
 • Ingen bindningstid
 • Från 119 kr/mån
CONS
 • Endast tre böcker kan synkas till offlineläge
Add your review  |  Read reviews and comments
1 Comment
 1. Reply
  Clara Johansson 2017-10-09 at 16:44
  4.6
  Utbud
  90
  Appkvalitet
  80
  Prisvärdhet
  100
  Användarvänlighet
  100

  Har precis bytt från Bookbeat till Nextory och jag är jättenöjd! Finns väldigt mycket att lyssna på och är ju väldigt billigt 🙂

  + PROS: Billig och bra!

Leave a reply

Your total score