Bra lyssning!

Hungergames/Hungerspelen – ljudbok

Hungerspelen av Suzanne Collins, kanske mer kända som The Hunger Games är en modern klassiker som gjort succé världen över. I böckerna får vi följa Katniss Everdeen vars historia tar vid när hon i den första boken i triologin, tar sin systers plats i de årliga hungerspelen. I hungerspelen handlar det om att överleva vad som än krävs, något som ställer till ett dilemma när hon får sällskap av Peeta Mellark från hennes distrikt. De kan inte båda lämna.

Hungerspelen finns att lyssna på som ljudbok hos bland annat BookBeat som ger nya användare 30 dagars gratis anvädning med vår exklusiva rabattkod allaljudbocker.

Här kan du streama The Hunger Games ljudböckerna gratis i upp till 45 dagar

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Bookbeat
  Vårt toppval

  45 dagars gratis användning
  • Stort utbud av ljudböcker och e-böcker
  • Väldigt bra app
  • Bra e-boksläsare
  • Ingen bindningstid
  Basic:
  99 kr/mån
  Premium:
  169 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 2Bokus Play

  45 dagars gratis användning
  • Inspirerande tips från våra bokspecialister varje vecka
  • Brett utbud av ljudböcker
  • Billigt basabonnemang
  • 45 dagars fri provperiod med vår rabattkod allaljudbocker_45
  Bas:
  79 kr/mån
  Premium:
  149 kr/mån
  Familj:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 3Nextory

  45 dagars gratis användning
  • Brett utbud av både ljudböcker och e-böcker
  • Tydlig och bra design
  • Bokutmaningar för roligare användning
  • Flera olika abonnemangsformer
  Basic:
  139 kr/mån
  Unlimited:
  189 kr/mån
  Unlimited 2-4:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 4Audible logo

  30 dagars gratis användning
  • Stort utbud av engelska ljudböcker
  • Stort utbud av podcasts
  • Ljudböcker får behållas efter uppsägning
  £7,99/mån
  Prova gratis i 30 dagarreklamlänk

Hungerspelen-ljudbokUtgiven: 2012-10-01

Författare: Suzanne Collins

Inläsare: Rebecka Hemse

Språk: Svenska/engelska

Längd: 10h 9min

Kategori: Fantasy & SciFi

Förlag: Bonnier Carlsen

Betyg: 10/10

 

Bookbeat
Bookbeat har ett brett utbud av ljudböcker och en användarvänlig app. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 45 dagar med vår rabattkod!
Från 99 kr/mån

Hungerspelens handling

I en plats tidigare känd som Amerika, numera Panem, ligger en väldigt förmögen stad omringad av tolv distrikt. Varje år anordnar samma förmögna stad med namnet Huvudstaden (The Capitol), Hungerspelen för att visa upp sin makt över distrikten. Det är en tradition som sträcker sig årtionden tillbaka och ses som en högtid bland Huvudstadens invånare. I Hungerspelen tvingas två barn från varje distrikt, en pojke och en flicka mellan 12-18 år, att lämna sina familjer för att delta i en tävling på liv och död som sänds ut på TV över hela Panem. När sextonåriga Katniss Everdeen från Distrikt 12 tvingas ställa upp som frivillig för att ta sin tolvåriga systers plats efter att hon blivit lottad, blir Katniss den tjugotredje av tjugofyra deltagare i den 74:e upplagan av Hungerspelen, och hon lovar sin syster att hon kommer vinna.

Katniss tror inte att hon kommer ta sig ur tävlingen levande – men hon tänker inte ge sig utan en fight.

På grund av att Distrikt 12 är så fattigt har Katniss redan varit nära döden flera gånger av svält men har alltid hittat ett sätt att överleva. Men nu är hon nära döden på ett helt annat sätt och hon vet inte hur hon ska klara sig ur detta.

Hon vill inte skada eller döda någon men hon vet vad som kan komma att vänta om hon ska ta sig ur Hungerspelen. När hon börjar få förvirrande känslor för pojken från hennes distrikt, Peeta, som också är hennes motståndare, blir saker värre, och när hon dessutom teamar upp med den lilla tjejen Rue från Distrik 11 i vetskapen om att bara en kan överleva blir situationen inte bättre. Men vem kommer det bli? Kommer hennes känslor ta över? Kommer hon låta någon annan vinna för att de ska överleva? Om Katniss ska vinna kommer hon behöva vara brutal. Hon kommer behöva döda!

Avslutande ord

Hungerspelen är en bok som tål att lyssnas på flera gånger och har blivit något av en modern klassiker sedan filmatiseringen. Boken är den första i Hungerspel serien som är i tre delar; Hungerspelen, Fatta Eld och Revolt. Även om du sett filmerna rekommenderar vi dig att lyssna på böckerna för att höra hur historien var menad att berättas av författaren Suzanne Collins själv. Vi lovar dig att när du är klar med första kommer du knappt hinna smälta vad du hört innan du vill gå vidare och lyssna på nästa. Det är ofta svårt för filmer att leva upp till böckerna de är baserade på och trots att filmerna om Hungerspelen är bra kan de inte mäta sig med böckerna. Rebecka Hemse ska också ha stort beröm för sin insats som inläsare, den spänning och intensitet som så skickligt förmedlas i texten får hon verkligen att komma till liv i sitt narrativ.

För dig som vill lyssna på Hungerspelen på ljudbok rekommenderar vi dig att klicka vidare på länken nedan till Bookbeat som har samtliga böcker i serien på både svenska och engelska, både som e-bok och ljudbok. Boken finns även tillgänglig på andra ljudböcker appar.

Bookbeat
Bookbeat har ett brett utbud av ljudböcker och en användarvänlig app. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 45 dagar med vår rabattkod!
Från 99 kr/mån

Fler populära ljudböcker

Bra lyssning! Hjärnstark ljudbok

Hjärnstark ljudbok

Hjärnstark: Hur motion och träning stärker din hjärna – ...
9 Betyg
Spännande och extremt underhållande första bok i en lika bra serie!

Ljudböckerna om Katniss Everdeen är riktigt spännande och efter filmatiseringen har böckerna äntligen fått den uppskattning de förtjänar. Ljudböckerna är skickligt intalade av Rebecka Hemse som förhöjer spänningen och får böckerna att komma till liv i dina öron!

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo