Bra lyssning!

1984 – ljudbok

Letar du efter en riktig klassiker till ljudbok behöver du inte leta längre, ”1984” av George Orwell är en av 1900-talets mest lästa böcker, som nu även finns inläst!

Miljontals människor över hela världen har blivit berörda och fascinerade av Orwells framtidsskildring. Ibland är det som Orwell förutspådde 1949 slående likt den verklighet vi lever i idag. Den här ljudboken är viktig för att förstå den världen vi bor i och vad som kan hända om vi övervakar samhället och styr dess invånare för mycket. Dessutom är ”1984” en skicklig framtidsskildring skriven av en riktigt begåvad författare. Att den finns som ljudbok på svenska är en ynnest för alla nyfikna. Boken har dessutom flera gånger utnämnts till en av århundradets bästa böcker, och en sådan ljudbok finns det väl ingen som vill missa?

Vill du lyssna på ljudboken 1984 kan du göra det gratis hos BookBeat i 45 dagar med vår unika rabattkod: allaljudbocker(reklamlänk)

Här kan du streama Tintin ljudböckerna gratis i upp till 45 dagar

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Bookbeat
  Vårt toppval

  45 dagars gratis användning
  • Stort utbud av ljudböcker och e-böcker
  • Väldigt bra app
  • Bra e-boksläsare
  • Ingen bindningstid
  Basic:
  99 kr/mån
  Premium:
  169 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 2Bokus Play

  45 dagars gratis användning
  • Inspirerande tips från våra bokspecialister varje vecka
  • Brett utbud av ljudböcker
  • Billigt basabonnemang
  • 45 dagars fri provperiod med vår rabattkod allaljudbocker_45
  Bas:
  79 kr/mån
  Premium:
  149 kr/mån
  Familj:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 3Nextory

  35 dagars gratis användning
  • Brett utbud av både ljudböcker och e-böcker
  • Tydlig och bra design
  • Bokutmaningar för roligare användning
  • Flera olika abonnemangsformer
  Basic:
  139 kr/mån
  Unlimited:
  189 kr/mån
  Unlimited 2-4:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 35 dagarreklamlänk
 • 4Audible logo

  30 dagars gratis användning
  • Stort utbud av engelska ljudböcker
  • Stort utbud av podcasts
  • Ljudböcker får behållas efter uppsägning
  £7,99/mån
  Prova gratis i 30 dagarreklamlänk

Om böckerna

1984 ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2013-11-04

Författare: George Orwell

Uppläst av: Björn Granath

Språk: Svenska

Längd: 13 h  15 min

Kategori: Roman, Klassiker, Dystopisk, Fantasy/Sci-fi

Förlag: Svenska Ljud Classica

Tillgängliga format: Ljudbok

1984s handling

Ingen har väl undgått att missa boken ”1984” av den mycket hyllade författaren George Orwell, att den nu dessutom finns som ljudbok på svenska är bara ett plus i kanten. Nu blir den ännu mer tillgänglig för oss i Sverige.

”1984” handlar om landet Oceanien. Ett samhälle styrt av Partiet som är en kommunistisk diktatur som stenhårt övervakar sin befolkning. Samhället är nästan alltid i krig och människorna är rädda.
Det Orwell målar upp är ett samhälle helt präglat av skräck inför sin regering och vad som skall komma att ske härnäst. Är det att George Orwell skrivit en obehaglig framtidsskildring som ligger nära inpå oss, eller bara en dystopisk fantasi?

I boken myntades begrepp som används än idag. Bland annat uttrycket ”Storebror ser dig”, ”storebrorssamhälle”, ”minneslucka” och det lite ovanligare ”Orwellska”. Att som regering förvränga historien för att på så sätt komma åt en totalitär makt är det som avses med adjektivet ”Orwellska”.

”1984” är till syvende och sist inte bara en intelligent roman som visar prov på Orwells riktigt skarpa syn på framtiden. Utan romanen är också en fröjd att läsa eller lyssna på. Att det är Björn Granath som läser in den gör det hela om möjligt ännu bättre. En smart och fängslande ljudbok som är ett måste att lyssna på, helt enkelt!

Andra gillade också

Om författaren George Orwell

George Orwell, född 1903, är en av de mest betydande författarna i historien. Inte sällan används hans verk fortfarande som kurslitteratur samt läses och älskas av tusentals läsare varje år.
Han debuterade 1933 men sitt stora genombrott kom med den satiriska romanen ”Djurfarmen”, 1945. Förutom författare var George Orwell verksam som journalist. Främst skrev han texter som berörde politik och kultur. Hans kännetecken var sitt motstånd mot totalitarism och hans brinnande intresse för att motverka social orättvisa.

I den moderna debatten påvisas hans exempel fortfarande vilket visar att han, och framförallt hans mest betydande verk ”1984”, fortfarande är högst relevant än idag.
Trots att Orwell var enormt intellektuell och förde djupt intelligenta resonemang kännetecknas hans böcker ofta av ett enkelt språk och en fängslande intrig som blir väldigt tillgängligt för den som läser eller lyssnar!
Om du vill lyssna på en enda bok, en bok som fortfarande har stort inflytande på hur vi ser på samhället och hur vi skriver böcker, så är ”1984” en oslagbar klassiker som du inte kan eller får förbise.

9 Betyg
En av 1900-talets mest lästa böcker gör succe i ljudboksformat!

1984 är en av 1900-talets mest lästa böcker och det borde vara en av de mest lyssnade på också. Boken gör sig väldigt bra som ljudbok och vem gillar inte Orwell, egentligen!?

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo