Bra lyssning!

1984 – ljudbok

Letar du efter en riktig klassiker till ljudbok behöver du inte leta längre, ”1984” av George Orwell är en av 1900-talets mest lästa böcker, som nu även finns inläst!

Miljontals människor över hela världen har blivit berörda och fascinerade av Orwells framtidsskildring. Ibland är det som Orwell förutspådde 1949 slående likt den verklighet vi lever i idag. Den här ljudboken är viktig för att förstå den världen vi bor i och vad som kan hända om vi övervakar samhället och styr dess invånare för mycket. Dessutom är ”1984” en skicklig framtidsskildring skriven av en riktigt begåvad författare. Att den finns som ljudbok på svenska är en ynnest för alla nyfikna. Boken har dessutom flera gånger utnämnts till en av århundradets bästa böcker, och en sådan ljudbok finns det väl ingen som vill missa?

Vill du lyssna på ljudboken 1984 kan du göra det gratis hos Bookbeat i 30 dagar med vår unika rabattkod: Allaljudbocker

Ljudboken 1984 finns även tillgänglig hos Bokus Play och Nextory som ger dig 30 dagars fri streaming med rabattkoderna Alltomljud30 (Bokus Play) och !Allaljudböcker (Nextory).

Här kan du lyssna på ljudboken 1984 gratis i upp till 30 dagar

Bäst i test


 • 30 dagars rabattkod: "Allaljudbocker"
 • Bäst i test av alla ljudbokstjänster
  30 dagars fri lyssning med rabattkoden: "Allaljudbocker"
  Störst utbud av ljudböcker
  Ingen bindningstid
 • Från 149 kronor/mån
Prisvärd


 • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
 • 30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
  Två olika abonnemang
  Abonnemang kan pausas
  Ingen bindningstid
 • Från 79 kronor/mån

Om boken

1984 ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2013-11-04

Författare: George Orwell

Uppläst av: Björn Granath

Språk: Svenska

Längd: 13 h  15 min

Kategori: Roman, Klassiker, Dystopisk, Fantasy/Sci-fi

Förlag: Svenska Ljud Classica

Tillgängliga format: Ljudbok

1984s handling

Ingen har väl undgått att missa boken ”1984” av den mycket hyllade författaren George Orwell, att den nu dessutom finns som ljudbok på svenska är bara ett plus i kanten. Nu blir den ännu mer tillgänglig för oss i Sverige.

”1984” handlar om landet Oceanien. Ett samhälle styrt av Partiet som är en kommunistisk diktatur som stenhårt övervakar sin befolkning. Samhället är nästan alltid i krig och människorna är rädda.
Det Orwell målar upp är ett samhälle helt präglat av skräck inför sin regering och vad som skall komma att ske härnäst. Är det att George Orwell skrivit en obehaglig framtidsskildring som ligger nära inpå oss, eller bara en dystopisk fantasi?

I boken myntades begrepp som används än idag. Bland annat uttrycket ”Storebror ser dig”, ”storebrorssamhälle”, ”minneslucka” och det lite ovanligare ”Orwellska”. Att som regering förvränga historien för att på så sätt komma åt en totalitär makt är det som avses med adjektivet ”Orwellska”.

”1984” är till syvende och sist inte bara en intelligent roman som visar prov på Orwells riktigt skarpa syn på framtiden. Utan romanen är också en fröjd att läsa eller lyssna på. Att det är Björn Granath som läser in den gör det hela om möjligt ännu bättre. En smart och fängslande ljudbok som är ett måste att lyssna på, helt enkelt!


För dig som vill lyssna på 1984 på ljudbok kan du göra det gratis i 30 dagar på Bookbeat med vår exklusiva rabattkod: Allaljudbocker

Ljudboken finns även tillgänglig hos Nextory och Storytel som båda ger nya användare 14 dagars fri användning.

Bookbeat
Bookbeat har det bredaste utbudet av ljudböcker och den mest användarvänliga appen på marknaden. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 30 dagar med rabattkoden Allaljudbocker!
149 kr/mån

Nextory
Nextory är en prisvärd och väldigt flexibel ljudbokstjänst. På Nextory hittar du tusentals titlar till en låg månadskostnad och appen fungerar suveränt. Nya användare har möjlighet att prova tjänsten gratis i 30 dagar utan bindningstid med vår exklusiva rabattkod Allaljud30
Från 139 kr/mån
Storytel
Storytel är en av Sveriges största ljudboksaktörer med ett brett utbud av ljudböcker. Storytels standardabonnemang inkluderar 1 konto som kan lyssna på hela utbudet och 1 barnkonto som kan lyssna på barnböcker. Tjänsten kostar 169 kronor i månaden men nya användare får 2 veckors fri användning.
169 kr/mån

Andra gillade också

Om författaren George Orwell

George Orwell, född 1903, är en av de mest betydande författarna i historien. Inte sällan används hans verk fortfarande som kurslitteratur samt läses och älskas av tusentals läsare varje år.
Han debuterade 1933 men sitt stora genombrott kom med den satiriska romanen ”Djurfarmen”, 1945. Förutom författare var George Orwell verksam som journalist. Främst skrev han texter som berörde politik och kultur. Hans kännetecken var sitt motstånd mot totalitarism och hans brinnande intresse för att motverka social orättvisa.

I den moderna debatten påvisas hans exempel fortfarande vilket visar att han, och framförallt hans mest betydande verk ”1984”, fortfarande är högst relevant än idag.
Trots att Orwell var enormt intellektuell och förde djupt intelligenta resonemang kännetecknas hans böcker ofta av ett enkelt språk och en fängslande intrig som blir väldigt tillgängligt för den som läser eller lyssnar!
Om du vill lyssna på en enda bok, en bok som fortfarande har stort inflytande på hur vi ser på samhället och hur vi skriver böcker, så är ”1984” en oslagbar klassiker som du inte kan eller får förbise.

9 Betyg
En av 1900-talets mest lästa böcker gör succe i ljudboksformat!

1984 är en av 1900-talets mest lästa böcker och det borde vara en av de mest lyssnade på också. Boken gör sig väldigt bra som ljudbok och vem gillar inte Orwell, egentligen!?

Lägg till recension
Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker