Bra lyssning!

The Dirt – Ljudbok

Ljudboken The Dirt tar dig med på en dekadent framgångssaga i rock’n’rollens tecken. Mötley Crüe var som mest framgångsrika under 1980-talet. Då släppte de skiva efter skiva och turnerade konstant över hela världen. Det är också från denna tid som många av de historier som presenteras i boken härstammar. Författaren Neil Strauss har genom att samtala med medlemmarna i bandet lyckats väva ihop en kronologisk återgivning av denna intensiva period. Det händer mycket, tempot är högt och det finns garanterat inga tråkiga passager i den här boken.

Det intressanta i boken är att alla medlemmarna i bandet får återge händelserna på det sätt som de uppfattat dem, och sedan varvas dessa kapitel för att ge en så nyanserad bild som möjligt av vad som verkligen skedde. Detta framkommer tydligt i ljudboken eftersom det är olika och mycket duktiga uppläsare som representerar de olika bandmedlemmarna. Överlag är ljudboksversionen av The Dirt en positiv upplevelse som definitivt kommer att ge dig många timmar av underhållning. Du kommer nog bli chockad, men du kommer också med all säkerhet att skratta.

Vill du streama The Dirt som ljudbok kan du göra det gratis hos BookBeat i 45 dagar med vår unika rabattkod: allaljudbocker

Om du vill lyssna på The Dirt på engelska kan du göra det hos Audible som också låter dig behålla ljudboken.

Här kan du streama The Dirt som ljudbok gratis i upp till 45 dagar

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Bookbeat
  Vårt toppval

  45 dagars gratis användning
  • Stort utbud av ljudböcker och e-böcker
  • Väldigt bra app
  • Bra e-boksläsare
  • Ingen bindningstid
  Basic:
  99 kr/mån
  Premium:
  169 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 2Bokus Play

  45 dagars gratis användning
  • Inspirerande tips från våra bokspecialister varje vecka
  • Brett utbud av ljudböcker
  • Billigt basabonnemang
  • 45 dagars fri provperiod med vår rabattkod allaljudbocker_45
  Bas:
  79 kr/mån
  Premium:
  149 kr/mån
  Familj:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 3Nextory

  35 dagars gratis användning
  • Brett utbud av både ljudböcker och e-böcker
  • Tydlig och bra design
  • Bokutmaningar för roligare användning
  • Flera olika abonnemangsformer
  Basic:
  139 kr/mån
  Unlimited:
  189 kr/mån
  Unlimited 2-4:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 35 dagarreklamlänk
 • 4Audible logo

  30 dagars gratis användning
  • Stort utbud av engelska ljudböcker
  • Stort utbud av podcasts
  • Ljudböcker får behållas efter uppsägning
  £7,99/mån
  Prova gratis i 30 dagarreklamlänk

Om boken

The dirt - ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2019-06-25

Författare: Mötley Crüe (Nikki Sixx, Vince Neil, Tommy Lee, Mick Mars) tillsammans med Neil Strauss

Uppläst av: Sebastian York, Fred Berman, Hillary Huber, Roger Wayne och Macleod Andrews

Längd: 14h 43min

Språk: Engelska

Kategori: Biografi

Förlag: Harper audio

Tillgängliga format: Ljudbok

Bokens Handling

The Dirt är en biografisk berättelse om det kända rockbandet Mötley Crües uppgång och fall. Mötley Crües medlemmar hankade sig alla fram som mer eller mindre framgångsrika musiker i LA tills de träffade varandra och beslutade sig för att tillsammans bilda ett band. Därefter gick det ganska fort för bandet att etablera sig och inom ett par år var de ett av världens mest framgångsrika glamrockband. I den här boken får vi följa historien genom de olika bandmedlemmarnas ögon. De har berättat om minnen och upplevelser för Neil Strauss som sedan har vävt ihop historien.

Det är allmänt känt att Mötley Crüe var ett av de vildaste banden på sin tid. Fester, droger, groupies och skandaler följde ständigt i deras fotspår. De levde för dagen och hade inga gränser. Men trots pengarna och framgången så hann livet till slut ändå ifatt medlemmarna i bandet och de personer som de omgav sig med. Från att har varit på topp var de sedan tvungna att ta tag i sina liv och hantera skilsmässor, sjukdomar, missbruk och död. Allt detta tas upp på ett ärligt och sårbart sätt i boken.


Andra gillade också

Om författaren Neil Strauss

The Dirt är som sagt en berättelse om ett rockbands karriär och historia, så det är dess medlemmar som återger sina upplevelser. Men bakom själva författandet och sammanställandet av boken står Neil Strauss som är en amerikansk journalist som bland annat har skrivit för New York Times och Rolling Stone. Lite senare i karriären gjorde han sig även känd som författare genom att spökskriva biografier tillsammans med kända skådespelare och artister, främst inom rockgenren. Han har samarbetat med bland annat Marilyn Manson, Jenna Jameson och Dave Navarro.

Strauss stora personliga litterära genombrott kom dock med den egenförfattade boken ”Spelet”. I boken beskriver Strauss hur han och andra blyga killar drillas i konsten att ragga tjejer. Boken rönte stora framgångar och låg på New York Times bästsäljarlista i över en månad under 2005. Att boken nådde sådan framgång kan tillskrivas både dess provocerande egenskaper och att många ville läsa den för att få ta del av kunskapen den sades förmedla. På senare tid har Strauss använt sin journalistiska kunskap för att undersöka olösta mordfall och publicera resultatet i en podcast.

9 Betyg
Extremt underhållande att lyssna på!

The Dirt är inget litterärt mästerverk men boken presenterar ändå en underhållande och fascinerande historia. Är du intresserad av rockmusik och genrens historia så blir det ännu bättre - och är du ett sant fan av Mötley Crüe så är det här en bok du måste lyssna på. Som läsare får du följa med bandet när de berättar om deras karriär, både i med- och motgångar. Det är helt enkelt en detaljerad beskrivning om vad som ofta åtföljer framgång, kändisskap och rikedomar, samt hur åtkomsten till det påverkar en samling unga människor utan redskap att hantera det.

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo