Bokus Play

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Bokus Play

  45 dagars gratis användning
  • Inspirerande tips från våra bokspecialister varje vecka
  • Brett utbud av ljudböcker
  • Billigt basabonnemang
  • 45 dagars fri provperiod med vår rabattkod allaljudbocker_45
  Bas:
  79 kr/mån
  Premium:
  149 kr/mån
  Familj:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk

Prova Bokus Play gratis i 45

Bokus Play är det etablerade företaget Bokus streamingtjänst för ljudböcker som på grund av sitt stora utbud, låga pris och kontinuerliga förbättringar av appen snabbt blivit en väldigt bra ljudbokstjänst.

Just nu kan nya användare prova Bokus Play gratis i 45 dagar med vår exklusiva rabattkod allaljudbocker_45.

Snabblänkar

Vad vill du veta om Bokus Play?

Om Bokus Play

Bokus Play är nätbokhandlaren Bokus streamingtjänst för ljudböcker. Historiskt har Bokus enbart sålt böcker och ljudböcker, men till följd av att efterfrågan om ljudböcker och e-böcker ökat avsevärt de senaste åren samtidigt som ljudbokstjänster blivit mer och mer populära så inträdde Bokus till slut också i streamingmarknaden. Resultatet kom i mars 2018 då Bokus Play lanserades – en tjänst som initialt enbart erbjöd ljudböcker men som kommit att vidareutvecklas till att även inkludera e-böcker.

När tjänsten först lanserades fanns flera brister som vi på Allaljudbocker var snabba att peka ut. Men allt eftersom att Bokus fått mer tid att utveckla tjänsten så har den förbättrats till den graden att den numera klassas som en av de bästa på marknaden. En av de mest nämnvärda förbättringarna, utöver introduktionen av e-böcker, är deras utbud som vuxit från att vara väldigt begränsat till att inkludera i stort sett alla stora titlar som lyssnare kan tänkas vilja ha. Bokus Play har numera ljudböcker från nästan samtliga svenska förlag, däribland både Nordstedts och Bonnier.

Förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln som Bokus Play abonnent
 • Alltid 5% rabatt på Bokus
 • Alltid 10% rabatt hos Akademibokhandeln
 • Alltid 30% rabatt på presentpapper och snören hos Akademibokhandeln
 • Alltid fri frakt online hos Bokus och Akademibokhandeln

Bokus Play

Webbadress: www.bokus.com/play
Kompatibla operativsystem för mobil: Android, IOS
Övriga plattformar: Nej
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: 45 dagar med vår exklusiva rabattkod allaljudbocker_45 (annars 14 dagar)
Månadskostnad:

 • Bas – 79 kr/mån
 • Premium – 149 kr/mån
 • Familj – 229 kr/mån

Kontakt: mail: kundservice@bokus.com | tel: 010-741 98 00

Bokus Play rabattkod 2024

Genom Allaljudbocker.ses kan nya användare prova Bokus Play gratis i 45 dagar utan någon bindningstid med rabattkoden allaljudbocker_45. Under din provperiod får du tillgång till Bokus Plays premiumabonnemang. Efter provperioden övergår abonnemanget över till denna abonnemangsform som kostar 149 kr/mån.

Bokus Play
Bokus Play är nätbokhandeln Bokus egna ljudbokstjänst som erbjuder ett enormt utbud av ljudböcker till det billigaste priset av samtliga ljudbokstjänster. Tjänsten har utöver sitt stora utbud, flera smarta funktioner och en smidig och användarvänlig app. Som ny användare får du prova på Bokus Play gratis i 30 dagar utan bindningstid
79 kr/mån

Bokus Plays olika abonnemang

Bokus Play har tre olika abonnemang som skiljer sig åt i pris, hur mycket du kan lyssna och hur många som kan använda tjänsten samtidigt. Det går att växla fritt mellan de olika abonnemangen och gemensamt för de alla abonnemangen är att du också får boktips varje vecka med nyheter – en uppskattad funktion när inspirationen tryter.

Nedan går vi mer utförligt igenom de olika abonnemangen och förtydligar deras pris, vad som ingår, hur många som kan använda dem, och hur de skiljer sig från exempelvis Bookbeat och Nextorys abonnemang.

Bokus Play Bas – 79 kr/mån

Det billigaste av de tre abonnemangen är Bokus Play Bas som kostar 79 kronor i månaden. I basabonnemanget kan du ladda hem en ny bok varje månad (men inte mer) av det stora utbudet av ljudböcker som finns tillgängligt. Om du har svårt att bestämma vilken bok du ska välja finns möjligheten att provlyssna i en halvtimme innan du fattar ditt beslut.

Detta abonnemanget är bra för dig som inte lyssnar så mycket på grund av sin låga månadskostnad, men begränsning till en ljudbok i månaden. Det kan närmast jämföras med Bookbeats basabonnemang som ger användare 20 timmars streaming i månaden för 99 kr/mån. 20 timmar räcker till cirka 2.5 ljudböcker i månaden men abonnemanget kostar 20 kr mer i månaden.

Bokus Play Bas kan användas av 1 person åt gången.

Bokus Play Premium – 149 kr/mån

Bokus Play Premium kostar 149 kronor i månaden och innefattar obegränsad streaming av ljudböcker. Även om det nästan är dubbelt så dyrt som bas finns det helt klart ett värde att välja premium-abonnemanget. Visst kan bas vara en idé för dig som lyssnar väldigt sällan men vid tecknande av Bokus Play Premium får du betydligt mer för pengarna då du har obegränsad nedladdning och streaming av Bokus ljudböcker.

Bokus Play Premium är dessutom det billigaste abonnemanget med obegränsad streaming på marknaden och kan jämföras med motsvarande abonnemang hos de konkurrerande tjänsterna:

Bookbeat Premium – 169 kr/mån – 100 timmar streaming/mån

Nextory Unlimited – 189 kr/mån – obegränsad streaming

Bokus Play Premium kan användas av 1 person åt gången

Om du vill prova Bokus Play Premium kan du göra det kostnadsfritt i 45 dagar genom länken nedan.

Bokus Play Familj – 229 kr/mån

Bokus familjeabonnemang tillåter upp till 3 användare samtidigt och kommer med obegränsad streaming. Detta abonnemanget är det bästa valet om det är just tre personer som ska dela på appen. Om det är fler eller färre så finns det bättre alternativ hos konkurrerande tjänster som erbjuder mer flexibilitet i sina familjeabonnemang.

Bokus plays app

Bokus Plays app finns att ladda hem hos Appstore, Google Play Store och andra ställen där appar finns.

Appen är relativt lättnavigerad och enkel att förstå. Det finns fem flikar ”Utforska”, ”Ämnen”, ”Sök”, ”Bokhylla” och ”Profil”. Sökfunktionen är bra då den är uppdelad i olika kategorier vilket gör det lätt att få inspiration. Det går naturligtvis även ypperligt att söka direkt på en titel eller en författare. Det som saknas är att kunna söka på teman. Visst ligger kategorier under själva sökfliken, men det hade varit bra att till exempel kunna söka på feel good, spänning, snyftare etc för att få upp förslag på ämnet. Nu är man låst till Bokus kategorier istället.

Alla som lyssnat på ljudböcker vet hur viktig uppläsaren är, och precis som man har sina favoriter bland författare gäller samma för uppläsare. Därför är det ett stort plus att det även går att söka efter uppläsare i Bokus Plays sökfunktion för att enkelt se vad de talat in för böcker.

Funktionen “Bokhylla” uppskattas mycket. Där samlas alla nedladdade ljudböcker under samma tak och påminner mycket om till exempel Nextorys utformning. Framförallt att en färdiglyssnad bok hamnar på sin egen hylla är en smart funktion fler borde ta efter. Dock saknas det en viss logik i listan. Den verkar leva sitt egna lilla liv för det är varken i bokstavsordning, författarordning eller senast tillagda som sorteringen sker efter.

Bokus play gränssnitt

Utbudet hos Bokus Play

Som tidigare nämnt samarbetar Bokus Play med näst intill samtliga förlag som ger ut ljudböcker i Sverige vilket innebär att de har ett brett utbud av ljudböcker. Samtliga abonnemang erbjuder Bokus Plays fulla utbud så du behöver inte heller vara orolig att inte ha tillgång till vissa böcker om du inte har till exempel deras premiumabonnemang.

Att Bokus Play samarbetar med så många förlag innebär att de kommer kunna erbjuda de flesta nya boksläppen. Det som saknas däremot är en del äldre titlar som fortfarande lyssnas på av många, däribland Harry Potter ljudböckerna och även Sagan om ringen berättelserna.

Kategorier & underkategorier

 • Deckare
 • Romaner
 • Barn & unga vuxna
 • Biografier
 • Personlig utveckling
 • Familj & Hälsa
 • Skönlitteratur
 • Livsåskådning
 • Romantik
 • Samhälle & politik
 • Historia
 • Ekonomi & ledarskap
 • Sport, fritid & hobby
 • Hem & trädgård
 • Sci-fi & fantasy
 • Klassiker
 • Språk

Bokus Play presentkort

Presentkortsbetalning är inte tillgängligt för Bokus Play. Däremot finns det presentkort att använda för de fysiska böckerna hos Bokus men alltså inte för ljudbokstjänsten. Förhoppningsvis dyker det upp i framtiden men det finns såklart inga garantier.

Att avsluta Bokus Play

Vill du avsluta ditt abonnemang hos Bokus Play klickar du in på ‘Mina Sidor’ följt av ‘Avsluta abonnemang’. Det går även bra att kontakta deras kundservice på 010-7419800 eller genom mail på kundservice@bokus.com. Tänk på att om du avslutar abonnemanget innan dina fria 30 dagar gått ut kan du inte längre lyssna på ljudböcker i tjänsten. Därför är det bra att vänta tills sista dagen på din gratisperiod och säga upp avtalet om du inte vill fortsätta vara medlem hos Bokus Play.

Helhetsintryck

Bokus Play ger ett komplett helhetsintryck som ljudbokstjänst. Även om utbudet är lägre än vad det är hos några av konkurrenterna så finns i princip all stora titlar du kan tänka dig och nya titlar som kommer ut finns ofta snabbt att lyssna på i appen. Att ha möjligheten att lyssna för så billigt som 79 kr i månaden är ett stort plus enligt oss, framför allt med tanke på att du enkelt kan skifta mellan abonnemangsformerna. En annan unik funktion med Bokus Play är att du kan lyssna på böcker i upp till 30 minuter med ett demokonto för att prova på tjänsten utan att ens aktivera din fria testperiod. Detta tycker vi är en riktigt bra funktion som låter nya användare prova på tjänsten utan att ens behöva registrera sina kontokortsuppgifter.

Bokus Play är ett av våra toppval, framför allt på grund av prisvärdheten, men också på grund av dess pålitlighet samt Bokus förmåga att konstant förbättra tjänsten.

OmrådeVårt omdöme
Prisvärdhet
Appkvalitet
Användarvänlighet
Utbud
Helhetsintryck

Slutgiltigt omdöme

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo