Bokus Play

 Prova Bokus Play gratis i 30 dagar!

Bokus Play är det etablerade företaget Bokus streamingtjänst för ljudböcker

Just nu kan nya användare prova tjänsten gratis i 30 dagar!

Ingen rabattkod behövs för att ta del av erbjudandet!

 

Om Bokus Play

Bokus Play är företaget Bokus streamingtjänst för ljudböcker. Från början var Bokus enbart en nätbokhandel men tack vare att efterfrågan på ljudböcker och e-böcker ökat avsevärt de senaste åren samtidigt som ljudbokstjänster blivit mer och mer populärt har Bokus gett sig in in marknaden. Resultatet kom i mars 2018, det var nämligen då Bokus Play lanserades – en app med enbart ljudböcker.

Förväntningarna var stora med tanke på erfarenheten och storleken som Bokus sitter på, och visst finns det en del glädjeämnen i appen och tjänsten. Men med tanke på förväntningarna många hade, och med tanke på vilket enormt företag som står bakom lanseringen, finns det en del att önska av tjänsten.

Framförallt saknas det en gemensam plattform för ljud- och e-böcker. För 169 kronor i månaden får du visserligen obegränsat med ljudböcker, men vill du även ha boken som e-bok måste det köpas separat.

Bokus Play

Webbadress: www.bokus.com/play
Kompatibla operativsystem för mobil: Android, IOS
Övriga plattformar: Nej
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Nej
Gratis testperiod: 30 dagar
Månadskostnad: Bas – 89 kr/mån | Premium- 169 kr/mån

Kontakt: mail: kundservice@bokus.com | tel: 010-741 98 00

Bokus olika abonnemang

Bokus Play har två olika abonnemang som skiljer sig ganska stort åt. Abonnemangen har två olika prisnivåer och det går att växla fritt mellan de olika abonnemangen. Har du lust att pausa ditt abonnemang får du upp till en månads fri paus där den sparade tiden ligger till godo. Gemensamt för båda tjänsterna är att du också får boktips varje vecka med nyheter. En uppskattad funktion för den med brist på inspiration.

Bokus Play Bas - 89 kr/mån

Det billigaste av de två abonnemangen är Bokus Play Bas som kostar 89 kronor i månaden. I basabonnemanget kan du ladda hem en ny bok varje månad av det stora utbudet av ljudböcker som finns tillgängligt. Om du har svårt att bestämma dig vilken bok du ska välja, finns möjligheten att provlyssna i en halvtimme innan du fattar beslut. När du tecknar abonnemanget för första gången får du dessutom tre valfria ljudböcker. Detta abonnemang är bra för dig som inte lyssnar så mycket eftersom olyssnade ljudböcker sparas till nästa månad.

Bokus Play Premium - 169 kr/mån

För 169 kronor i månaden får du obegränsad lyssning. Även om det nästan är dubbelt så dyrt som bas finns det helt klart ett värde att välja premium-abonnemanget, jämfört med bas. Visst kan bas vara en idé för dig som lyssnar väldigt sällan men vid tecknande av Bokus Play Premium får du betydligt mer för pengarna då du har obegränsad nedladdning och lyssning av Bokus ljudböcker.

Om du vill prova Bokus Play Premium eller Bas kan du göra det kostnadsfritt i 30 dagar genom länken nedan.

Bokus plays app

Bokus Plays app finns att ladda hem hos Appstore, Google Play Store och andra ställen där appar finns. Det finns både mycket positivt, men också en hel del negativt med appen.

Appen är relativt lättnavigerad och enkel att förstå. Det finns fyra flikar ‘Utforska’, ‘Sök’, ‘Bokhylla’ och ‘Profil’. Sökfunktionen är bra då den är uppdelad i olika kategorier vilket gör det lätt att få inspiration. Det går naturligtvis även ypperligt att söka direkt på en titel eller en författare. Det som saknas är att kunna söka på teman. Visst ligger kategorier under själva sökfliken, men det hade varit bra att till exempel kunna söka på feel good, spänning, snyftare etc för att få upp förslag på ämnet. Nu är man låst till Bokus kategorier istället.

Något som också saknas är att kunna sortera efter uppläsare. Alla som någon gång varit i kontakt med ljudböcker vet hur viktig uppläsaren är, och precis som man har sina favoriter bland författare gäller samma för uppläsare. Det går inte att söka på uppläsare även om det går att få fram vilken uppläsare det är när man klickar på respektive ljudbok.

Funktionen “Bokhylla” uppskattas mycket. Där samlas alla nedladdade ljudböcker under samma tak och påminner mycket om till exempel Storytels utformning. Framförallt att en färdiglyssnad bok hamnar på sin egen hylla är en smart funktion fler borde ta efter. Dock saknas det en viss logik i listan. Den verkar leva sitt egna lilla liv för det är varken i bokstavsordning, författarordning eller senast tillagda som sorteringen sker efter.

Appen har också kraschat ett antal gånger vid användning. Men det är inte det som är det största irritationsmomentet. Istället är det att appen pausas varje gång en notifikation eller något annat i mobilen dyker upp. Då måste man trycka på play igen och det kanske inte är det lättaste om man till exempel befinner sig på cykeln, kör bil eller bara inte kan ta upp sin mobil.

Bokus play gränssnitt

Utbudet hos Bokus Play

Då bokus är en enorm bokhandel fanns förhoppningar att ljudboksutbudet skulle vara ett av marknadens bästa men så är tyvärr inte fallet. Till exempel saknas ljudböckerna om Harry Potter, något många är oerhört besvikna över. Inte heller finns Sagan om Ringen-serien i utbudet. Dessa klassiker förväntas man som kund få tillgång till när man betalar 169 kronor i månaden. Det ska dock tilläggas att det finns väldigt många bra titlar och härliga ljudböcker hos Bokus Play och utbudet kommer säkerligen bara bli bättre och bättre men i dagsläget är utbudet betydligt sämre än hos till exempel Bookbeat.

Kategorier & underkategorier

 • Deckare
 • Romaner
 • Barn & unga vuxna
 • Biografier
 • Personlig utveckling
 • Familj & Hälsa
 • Skönlitteratur
 • Livsåskådning
 • Romantik
 • Samhälle & politik
 • Historia
 • Ekonomi & ledarskap
 • Sport, fritid & hobby
 • Hem & trädgård
 • Sci-fi & fantasy
 • Klassiker
 • Språk

Ett litet minus med kategorierna är att de inte är särskilt effektivt uppdelade i underkategorier. Till exempel under kategorin ‘språk’ ligger alla titlar huller om buller utan bokstavsordning eller någon annan logisk sortering. Därför går det hitta en arabisk språkbok under en japansk. Bokstavsordning, utgivare eller något annat hade varit att föredra.

Bokus Play presentkort

Presentkortsbetalning är inte tillgängligt för Bokus Play. Däremot finns det presentkort att använda för de fysiska böckerna hos Bokus men alltså inte för ljudbokstjänsten. Förhoppningsvis dyker det upp i framtiden men det finns såklart inga garantier.

Avsluta Bokus Play

Vill du avsluta ditt abonnemang hos Bokus Play klickar du in på ‘Mina Sidor’ följt av ‘Avsluta abonnemang’. Det går även bra att kontakta deras kundservice på 010-7419800 eller genom mail på kundservice@bokus.com. Tänk på att om du avslutar abonnemanget innan din gratismånad gått ut kan du inte längre lyssna på ljudböcker i tjänsten. Därför är det bra att vänta tills sista dagen på din gratisperiod och säga upp avtalet om du inte vill fortsätta vara medlem hos Bokus Play.

Bokus Play

Bokus Play är Bokus egna ljudbokstjänst som tyvärr lämnar mycket att önska. Utbudet är lågt jämfört med andra ljudboksappar och appen håller inte samma kvalité.

169 kr/mån

5.5 Betyg
En besvikelse från en av de största bokshopparna

Bokus Play lever inte upp till sin potential. Tjänsten har det snålaste utbudet och en app som ofta buggar och den ligger långt efter de ledande ljudboksapparna.

Utbud
5.5
Appkvalitet
4.5
Prisvärdhet
5.5
Användarvänlighet
5.5
Fördelar
 • Två olika abonnemang
 • Abonnemang kan pausas
CONS
 • Ingen eboksläsare
 • Dåligt utbud
 • Buggig app
Lägg till recension
Bli först att kommentera!

   Lämna ett svar

   Ditt betyg

   Top
   Ljudböcker