Bokus Play

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Bokus Play

  30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
  • Brett utbud av ljudböcker
  • Billigt basabonnemang
  • 30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
  Från 79 kronor/mån
  Prova gratis i 30 dagar

Prova Bokus Play gratis i 30 dagar med exklusiv rabattkod!

Bokus Play är det etablerade företaget Bokus streamingtjänst för ljudböcker. Tjänsten har på grund av sitt stora utbud och kontinuerliga förbättringar av appen snabbt blivit en av de bästa ljudbokstjänsterna på marknaden.

Just nu kan nya användare prova tjänsten gratis i 30 dagar utan bindningstid med vår exklusiva rabattkod: alltomljud30

Snabblänkar

Vad vill du veta om Bokus Play?

Om Bokus Play

Bokus Play är nätbokhandlaren Bokus streamingtjänst för ljudböcker. Historiskt har Bokus enbart sålt böcker och ljudböcker, men till följd av att efterfrågan om ljudböcker och e-böcker ökat avsevärt de senaste åren samtidigt som ljudbokstjänster blivit mer och mer populära så inträdde Bokus till slut också i streamingmarknaden. Resultatet kom i mars 2018 då Bokus Play lanserades – en tjänst som initialt enbart erbjöd ljudböcker men som kommit att vidareutvecklas till att även inkludera e-böcker.

När tjänsten först lanserades fanns flera brister som vi på Allaljudbocker var snabba att peka ut. Men allt eftersom att Bokus fått mer tid att utveckla tjänsten så har den förbättrats till den graden att den numera klassas som en av de bästa på marknaden. En av de mest nämnvärda förbättringarna, utöver introduktionen av e-böcker, är deras utbud som vuxit från att vara väldigt begränsat till att inkludera i stort sett alla stora titlar som lyssnare kan tänkas vilja ha. Bokus Play har numera ljudböcker från nästan samtliga svenska förlag, däribland både Nordstedts och Bonnier.

Förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln som Bokus Play abonnent
 • Alltid 5% rabatt på Bokus
 • Alltid 10% rabatt hos Akademibokhandeln
 • Alltid 30% rabatt på presentpapper och snören hos Akademibokhandeln
 • Alltid fri frakt online hos Bokus och Akademibokhandeln

Bokus Play

Webbadress: www.bokus.com/play
Kompatibla operativsystem för mobil: Android, IOS
Övriga plattformar: Nej
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: Standard, 14 dagar. 30 dagar genom Allaljudbocker.se
Månadskostnad: Bas – 79 kr/mån | Premium- 139 kr/mån

Kontakt: mail: kundservice@bokus.com | tel: 010-741 98 00

Bokus Play rabattkod

Genom Allaljudbocker.ses exklusiva rabattkod; alltomljud30 kan nya användare förlänga sin fria testperiod av Bokus Play från 14 till 30 dagar fortfarande utan bindningstid. Rabattkoden kommer inte med några andra krav och anges enkelt i det sista steget av processen när du skapar ett konto. På bilderna nedan visas var rabattkoden fylls i och hur det ser ut när den är korrekt ifylld:

Bokus Play rabattkod steg 1

I detta steget anges rabattkoden alltomljud30

Bokus Play rabattkod steg 2

Så här ska erbjudandet se ut efter att rabattkoden angivits på ett korrekt sätt.

Bokus Play
Bokus Play är nätbokhandeln Bokus egna ljudbokstjänst som erbjuder ett enormt utbud av ljudböcker till det billigaste priset av samtliga ljudbokstjänster. Tjänsten har utöver sitt stora utbud, flera smarta funktioner och en smidig och användarvänlig app. Som ny användare får du prova på Bokus Play gratis i 30 dagar utan bindningstid med vår exklusiva rabattkod alltomljud30!!
79 kr/mån

Bokus Plays olika abonnemang

Bokus Play har två olika abonnemang som skiljer sig åt i pris och hur mycket streaming som ingår i priset. Det går att växla fritt mellan de olika abonnemangen. Gemensamt för båda tjänsterna är att du också får boktips varje vecka med nyheter – en uppskattad funktion när inspirationen tryter.

Rabattkoden alltomljud30 fungerar för båda abonnemangen.

Bokus Play Bas – 79 kr/mån

Det billigaste av de två abonnemangen är Bokus Play Bas som kostar 79 kronor i månaden. I basabonnemanget kan du ladda hem en ny bok varje månad (men inte mer) av det stora utbudet av ljudböcker som finns tillgängligt. Om du har svårt att bestämma vilken bok du ska välja finns möjligheten att provlyssna i en halvtimme innan du fattar beslut. När du börjar använda tjänsten första gången får du dessutom två valfria ljudböcker.

Detta abonnemang är bra för dig som inte lyssnar så mycket eftersom olyssnade ljudböcker sparas till nästa månad. Det kan närmast jämföras med Nextorys silverabonnemang med skillnaden att du är även har tillgång till nya boksläpp och att det är en betydligt lägre månadskostnad. Bokus Play bas kostar som nämnet 79 kr/mån och Nextorys silverabonnemang kostar 139 kr/mån.

Bokus Play Premium – 139 kr/mån

Bokus Play Premium kostar 139 kronor i månaden och erbjuder obegränsad streaming av ljudböcker. Även om det nästan är dubbelt så dyrt som bas finns det helt klart ett värde att välja premium-abonnemanget. Visst kan bas vara en idé för dig som lyssnar väldigt sällan men vid tecknande av Bokus Play Premium får du betydligt mer för pengarna då du har obegränsad nedladdning och lyssning av Bokus ljudböcker.

Om du vill prova Bokus Play Premium kan du göra det kostnadsfritt i 30 dagar genom länken nedan.

Bokus plays app

Bokus Plays app finns att ladda hem hos Appstore, Google Play Store och andra ställen där appar finns.

Appen är relativt lättnavigerad och enkel att förstå. Det finns fem flikar ”Utforska”, ”Ämnen”, ”Sök”, ”Bokhylla” och ”Profil”. Sökfunktionen är bra då den är uppdelad i olika kategorier vilket gör det lätt att få inspiration. Det går naturligtvis även ypperligt att söka direkt på en titel eller en författare. Det som saknas är att kunna söka på teman. Visst ligger kategorier under själva sökfliken, men det hade varit bra att till exempel kunna söka på feel good, spänning, snyftare etc för att få upp förslag på ämnet. Nu är man låst till Bokus kategorier istället.

Alla som lyssnat på ljudböcker vet hur viktig uppläsaren är, och precis som man har sina favoriter bland författare gäller samma för uppläsare. Därför är det ett stort plus att det även går att söka efter uppläsare i Bokus Plays sökfunktion för att enkelt se vad de talat in för böcker.

Funktionen “Bokhylla” uppskattas mycket. Där samlas alla nedladdade ljudböcker under samma tak och påminner mycket om till exempel Storytels utformning. Framförallt att en färdiglyssnad bok hamnar på sin egen hylla är en smart funktion fler borde ta efter. Dock saknas det en viss logik i listan. Den verkar leva sitt egna lilla liv för det är varken i bokstavsordning, författarordning eller senast tillagda som sorteringen sker efter.

Bokus play gränssnitt

Utbudet hos Bokus Play

Som tidigare nämnt samarbetar Bokus Play med näst intill samtliga förlag som ger ut ljudböcker i Sverige vilket innebär att de har ett brett utbud av ljudböcker. En väldigt positiv aspekt med Bokus Play är att Bas och Premium har samma utbud, till skillnad från exempelvis Nextory som begränsar utbudet i sitt silverabonnemang.

Att Bokus Play samarbetar med så många förlag innebär att de kommer kunna erbjuda de flesta nya boksläppen. Det som saknas däremot är en del äldre titlar som fortfarande lyssnas på av många, däribland Harry Potter ljudböckerna och även Sagan om ringen berättelserna.

Kategorier & underkategorier

 • Deckare
 • Romaner
 • Barn & unga vuxna
 • Biografier
 • Personlig utveckling
 • Familj & Hälsa
 • Skönlitteratur
 • Livsåskådning
 • Romantik
 • Samhälle & politik
 • Historia
 • Ekonomi & ledarskap
 • Sport, fritid & hobby
 • Hem & trädgård
 • Sci-fi & fantasy
 • Klassiker
 • Språk

Bokus Play presentkort

Presentkortsbetalning är inte tillgängligt för Bokus Play. Däremot finns det presentkort att använda för de fysiska böckerna hos Bokus men alltså inte för ljudbokstjänsten. Förhoppningsvis dyker det upp i framtiden men det finns såklart inga garantier.

Att avsluta Bokus Play

Vill du avsluta ditt abonnemang hos Bokus Play klickar du in på ‘Mina Sidor’ följt av ‘Avsluta abonnemang’. Det går även bra att kontakta deras kundservice på 010-7419800 eller genom mail på kundservice@bokus.com. Tänk på att om du avslutar abonnemanget innan din gratismånad gått ut kan du inte längre lyssna på ljudböcker i tjänsten. Därför är det bra att vänta tills sista dagen på din gratisperiod och säga upp avtalet om du inte vill fortsätta vara medlem hos Bokus Play.

Bokus Play
Bokus Play är nätbokhandeln Bokus egna ljudbokstjänst som erbjuder ett enormt utbud av ljudböcker till det billigaste priset av samtliga ljudbokstjänster. Tjänsten har utöver sitt stora utbud, flera smarta funktioner och en smidig och användarvänlig app. Som ny användare får du prova på Bokus Play gratis i 30 dagar utan bindningstid med vår exklusiva rabattkod alltomljud30!!
79 kr/mån
9 Betyg
En fantastisk ljudbokstjänst med flexibla abonnemang

Bokus Play har snabbt blivit en av de bäst ljudboksapparna på marknaden och har ett bra utbud med en smidig och välfungerande app.

Utbud
9
Appkvalitet
9
Prisvärdhet
9
Användarvänlighet
9
Fördelar
 • Två olika abonnemang
 • Låg månadskostnad
Lägg till recension  |  Läs recensioner och kommentarer
Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Ditt betyg

Top
Ljudböcker