Bra lyssning!

En man som heter Ove ljudbok

En man som heter Ove – ljudboken

En man som heter Ove är Hannes Holms roman om Ove, en till synes tjurig och bitter gubbe som ogillar allt och alla men som det visar sig har ett hjärta av guld. Den 25:e december 2015 filmatiserades romanen av regissören Hannes Holm och med Rolf Lassgård i huvudrollen. Filmen, precis som boken togs emot varmt av den svenska publiken och ljudboken, intalad av Torsten Wahlund är en ljudbok som inte får missas.

För dig som vill lyssna på En man som heter Ove på ljudbok kan du som ny kund göra det gratis i 30 dagar på Bokus Play med vår exklusiva rabattkod Alltomljud30.

Ljudboken finns också hos Bookbeat där du kan lyssna på boken gratis i 14 dagar utan någon rabattkod.

Här kan du lyssna på En man som heter Ove gratis i upp till 30 dagar

Vårt toppval


  • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
  • Vårt toppval av alla ljudbokstjänster
    30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
    Tre olika abonnemang
    Billigt basabonnemang
  • Från 79 kronor/mån

Om boken

En man som heter Ove ljudbok

Titel: En man som heter Ove

Utgivningsår (ljudbok): 2012-08-01

Författare: Fredrik Backman

Uppläsare: Torsten Wahlund

Speltid: 10h 1min

Språk: Svenska

Förlag: Bokförlaget forum

Tillgängliga format: Ljudbok och e-bok

Handling

Ett år efter att han förlorat sin fru Sonja i cancer bestämmer Ove att ta sitt liv – men mitt i akten avbryts han av störande grannar, och minnen av kvinnan som gjorde hans liv värt hinner tränga sig på.

Femtionioåriga Ove är den sortens envisa gamla gubbar som ogillar främlingar vid första anblick, slaviskt påtvingar invånarna i hans bostadsområde oviktiga regler och normer, och som sade upp vänskapen med sin enda vän för att han bytte bort sin Volvo för en BMW (Själv kör Ove enbart Saab och genom bokens gång får vi i hans tillbakablickar höra om de olika modeller han kört).

När vi först får träffa Ove, ett år efter Sonjas död, har Ove precis fått lämna sitt jobb vid tågstationen där han jobbat i 43 år. Hans avskedspresent är en spade, ”för trädgårdsarbete”, och han kunde lika väl blivit bedd att gräva sin egen grav. I stället för att njuta av sin pension tar Ove presenten som ett tecken att han borde hänga sig själv, övertygad att hans älskade Sonja väntar på honom i efterlivet. Men när repet som han ska hänga sig med går av (något som affären där han köpte det får en avhyvling för) börjar Ove misstänka att även om han är klar med livet, så är inte livet klart med honom.

När Ove senare åter kommer i kontakt med de tidigare nämnda, irriterande grannarna, och främst Parvaneh, mamman i familjen, påbörjas en relation som kan komma att bli Oves räddning. Kanske finns det ändå fortfarande något att leva för.

En man som heter Ove är en ljudbok som kommer få dig att både skratta och gråta, hata och älska, men framför allt le.

Vi gav ljudboken betyget 9/10, vad tycker du? Berätta gärna i kommentarsfältet nedan!


För dig som vill lyssna på En man som heter Ove på ljudbok gratis kan du göra det på Nextory, Bokus Play och Bookbeat.

Bookbeat
Bookbeat har ett brett utbud av ljudböcker och en användarvänlig app. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 45 dagar med vår rabattkod!
Från 99 kr/mån
9 Betyg
En fantastisk bok som utklassar filmen!

Det är mycket snack om hur bra filmatiseringen av En man som heter Ove är. Även om detta är sant så är boken ännu bättre, Fredrik Backman för sig skickligt i språket och träffar rätt gång efter gång och uppläsaren Torsten Wahlund gör boken levande med sin fantastiska röst.

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo