Bra lyssning!

En man som heter Ove ljudbok

En man som heter Ove – ljudboken

En man som heter Ove är Hannes Holms roman om Ove, en till synes tjurig och bitter gubbe som ogillar allt och alla men som det visar sig har ett hjärta av guld. Den 25:e december 2015 filmatiserades romanen av regissören Hannes Holm och med Rolf Lassgård i huvudrollen. Filmen, precis som boken togs emot varmt av den svenska publiken och ljudboken, intalad av Torsten Wahlund är en ljudbok som inte får missas.

För dig som vill lyssna på En man som heter Ove på ljudbok kan du som ny kund göra det gratis i 30 dagar på Bookbeat med vår exklusiva rabattkod; Allaljudbocker.

Boken finns även på både Storytel och Nextory där du just nu har chansen att lyssna på boken gratis i 14 dagar som ny kund – ingen bonuskod behövs!

Här kan du lyssna på En man som heter Ove gratis i upp till 30 dagar

Bäst i test


 • 30 dagars rabattkod: "Allaljudbocker"
 • Bäst i test av alla ljudbokstjänster
  30 dagars fri lyssning med rabattkoden: "Allaljudbocker"
  Störst utbud av ljudböcker
  Ingen bindningstid
 • Från 149 kronor/mån


 • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
 • 30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
  Två olika abonnemang
  Abonnemang kan pausas
  Ingen bindningstid
 • Från 79 kronor/mån


 • 14 dagars fri lyssning
 • Brett utbud av ljud- och e-böcker
  Flera olika abonnemangsformer
  Ingen bindningstid
 • Från 139 kronor/mån

Om boken

En man som heter Ove ljudbok

Titel: En man som heter Ove

Utgivningsår (ljudbok): 2012-08-01

Författare: Fredrik Backman

Uppläsare: Torsten Wahlund

Speltid: 10h 1min

Språk: Svenska

Förlag: Bokförlaget forum

Tillgängliga format: Ljudbok och e-bok

Handling

Ett år efter att han förlorat sin fru Sonja i cancer bestämmer Ove att ta sitt liv – men mitt i akten avbryts han av störande grannar, och minnen av kvinnan som gjorde hans liv värt hinner tränga sig på.

Femtionioåriga Ove är den sortens envisa gamla gubbar som ogillar främlingar vid första anblick, slaviskt påtvingar invånarna i hans bostadsområde oviktiga regler och normer, och som sade upp vänskapen med sin enda vän för att han bytte bort sin Volvo för en BMW (Själv kör Ove enbart Saab och genom bokens gång får vi i hans tillbakablickar höra om de olika modeller han kört).

När vi först får träffa Ove, ett år efter Sonjas död, har Ove precis fått lämna sitt jobb vid tågstationen där han jobbat i 43 år. Hans avskedspresent är en spade, ”för trädgårdsarbete”, och han kunde lika väl blivit bedd att gräva sin egen grav. I stället för att njuta av sin pension tar Ove presenten som ett tecken att han borde hänga sig själv, övertygad att hans älskade Sonja väntar på honom i efterlivet. Men när repet som han ska hänga sig med går av (något som affären där han köpte det får en avhyvling för) börjar Ove misstänka att även om han är klar med livet, så är inte livet klart med honom.

När Ove senare åter kommer i kontakt med de tidigare nämnda, irriterande grannarna, och främst Parvaneh, mamman i familjen, påbörjas en relation som kan komma att bli Oves räddning. Kanske finns det ändå fortfarande något att leva för.

En man som heter Ove är en ljudbok som kommer få dig att både skratta och gråta, hata och älska, men framför allt le.

Vi gav ljudboken betyget 9/10, vad tycker du? Berätta gärna i kommentarsfältet nedan!


För dig som vill lyssna på En man som heter Ove på ljudbok gratis kan du göra det på Nextory, Storytel och Bookbeat.

Bookbeat
Bookbeat har det bredaste utbudet av ljudböcker och den mest användarvänliga appen på marknaden. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 30 dagar med rabattkoden Allaljudbocker!
149 kr/mån

Nextory
Nextory är en prisvärd och väldigt flexibel ljudbokstjänst. På Nextory hittar du tusentals titlar till en låg månadskostnad och appen fungerar suveränt. Nya användare har möjlighet att prova tjänsten gratis i 30 dagar utan bindningstid med vår exklusiva rabattkod Allaljud30
Från 139 kr/mån
Storytel
Storytel är en av Sveriges största ljudboksaktörer med ett brett utbud av ljudböcker. Storytels standardabonnemang inkluderar 1 konto som kan lyssna på hela utbudet och 1 barnkonto som kan lyssna på barnböcker. Tjänsten kostar 169 kronor i månaden men nya användare får 2 veckors fri användning.
169 kr/mån
9 Betyg
En fantastisk bok som utklassar filmen!

Det är mycket snack om hur bra filmatiseringen av En man som heter Ove är. Även om detta är sant så är boken ännu bättre, Fredrik Backman för sig skickligt i språket och träffar rätt gång efter gång och uppläsaren Torsten Wahlund gör boken levande med sin fantastiska röst.

Lägg till recension
Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker