Bra lyssning!

Omgiven av psykopater – ljudbok

Omgiven av psykopater – en ögonöppnande ljudbok

Omgiven av psykopater – så undviker du att bli utnyttjad av andra  är Thomas Eriksons uppföljare till den omåttligt populära Omgiven av idioter från 2016. I den första boken förklarar Thomas Erikson med vetenskaplig grund om hur du ska tolka människor omkring dig och hur du kan hjälpa dem att förstå dig bättre. Uppföljaren, Omgiven av psykopater, som nu finns som ljudbok, handlar om hur du kan urskilja psykopater i din omgivning och stå emot manipulation från dessa.

Enligt Thomas Erikson själv skrev han boken på grund av att människor – främst psykopater – började tillämpa teknikerna ifrån Omgiven av idioter för att manipulera andra för sin egen vinning och Omgiven av psykopater ska alltså vara en guidebok i hur du står emot manipulation.

Omgiven av psykopater finns numera även som ljudbok för dig att lyssna på och du finner den på alla de stora svenska ljudbokstjänsterna.

Som ny användare av Bokus Play får du med vår exklusiva rabattkod ”Alltomljud30″ prova tjänsten gratis i 30 dagar vilket är mer än nog för att lyssna på den 8 timmar och 39 minuter långa ljudboken!

Ljudboken finns även tillgänglig hos Bookbeat som ger nya användare 14 dagars gratis användning utan rabattkod.

Här kan du lyssna på Omgiven av psykopater gratis i upp till 30 dagar!

Bäst i test


 • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
 • Bäst i test av alla ljudbokstjänster
  30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
  Två olika abonnemang
  Billigt basabonnemang
 • Från 79 kronor/mån


 • 14 dagars fri lyssning
 • Stort utbud av ljudböcker
  Bra e-boksläsare
  Ingen bindningstid
 • Från 99 kronor/mån

Om boken

Omgiven av psykopater ljudboksomslag

Titel: Omgiven av psykopater – Så undviker du att bli utnyttjad av andra

Utgiven (ljudbok): 2017-05-17

Författare: Thomas Erikson

Inläsare: Mattias Linderoth

Längd: 8h 39min

Språk: Svenska

Förlag: Bonnier Audio

Tillgängliga format: Ljudbok och e-bok

Omgiven av psykopaters handling

Omgiven av psykopater är en guidebok om hur du kan undvika att bli manipulerad. Även om titeln indikerar att det bara är emot psykopater så förbereder boken dig mot manipulation av alla slag, även om det främst är psykopater som sysslar med detta.

Du har säkert träffat på den där spännande typen; en hjälpsam, trevlig och karismatisk person som alltid säger rätt sak i rätt tillfälle och som konstant har en komplimang på lager. Hen får dig att må bra och vinner sakta men säkert över ditt förtroende, medan du är ovetande om att samma förtroende sedan kommer användas för psykopatens egen agenda.

I omgiven av psykopater ljudboken får du höra om flera olika sätt en psykopat kan tänkas utnyttja dig för sin egen vinning och du får även råd om hur du kan försvara dig mot dessa angrepp. För att göra det enklare att försvara sig för läsaren använder författaren Thomas Erikson DISA-modellen som tilldelar dig som läsare en färg baserat på din personlighet. D står för dominans, I för inspiration, S för stabilitet och A för analys. Din personlighet baseras alltså på dessa mätenheter och genom att känna till dina karaktärsdrag och hur du reagerar i vissa situationer kan du lära dig hur du ska försvara dig mot manipulering.

Att vissa människor är mer manipulativa än andra råder det ingen förvirring om, men det betyder inte att alla som manipulerar eller har psykopatiska drag är psykopater. Du har säkert redan stött på flera psykopater utan att tänka på det och blivit manipulerad mer än du tror. Men genom att lyssna på ljudböcker som Omgiven av psykopater kan du få stopp på det, en gång för alla.

Om författaren Thomas Erikson

Thomas Erikson är både föreläsare och författare med flera titlar under sitt bälte. I sitt arbetsliv jobbar Thomas med att utveckla företag och organisationer utifrån ett ledarperspektiv. Han har föreläst för flera stora företag som t.ex. TV4, Coca cola, Volvo och IKEA och de senaste 18 åren har Thomas tränat cirka 4000 chefer och ledare och lett dem på rätt väg för att bli både bättre och effektivare.

Vi tycker att boken förtjänar 9/10, håller du med? Berätta gärna i kommentarsfältet nedan!


För dig som vill lyssna på Omgiven av psykopater på ljudbok gratis kan du göra det på Nextory, Storytel, Bokus Play och Bookbeat.

Bookbeat
Bookbeat har ett brett utbud av ljudböcker och en användarvänlig app. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 14 dagar utan rabattkod!
Från 99 kr/mån

Hör vad Thomas Erikson själv säger om ljudboken

Andra gillade också

Bra lyssning! Kaninjägaren ljudbok

Kaninjägaren ljudbok

Kriminalkommisare Joona Linna är tillbaka! Kaninjägaren tar vid där ...
9 Betyg
Fängslande lyssning som får en att tänka till!

Omgiven av Psykopater är en riktigt ögonöppnare som är svår att sluta lyssna på när man väl börjat. Det är inte svårt att förstå varför boken blivit en snackis i hela Sverige!

Lägg till recension  |  Läs recensioner och kommentarer
2 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lägg till recension
 1. Svara
  Andreas Fransson 2018-02-22 kl 10:29

  Riktigt intressant bok! Lite skrämmande men väldigt bra!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker