Bra lyssning!

Pojken som kallades det – Ljudbok

Pojken som kallades det är Dave Pelzers hyllade, men hemska självbiografi om sin uppväxt i ett hem präglat av barnmisshandel, psykisk sjukdom och bestraffning. Nu finns även boken att streama som ljudbok och även om det är en tung bok att lyssna på rekommenderar vi den för de som är ute efter en stark berättelse som berör.

Pojken som kallades det finns att lyssna på som ljudbok hos Bookbeat. Som ny användare får du 30 dagars fri lyssning med vår exklusiva rabattkod Allaljudbocker

Boken finns även att streama hos Bokus Play där du får förlängd fri testperiod från 14 till 30 dagar med vår exklusiva rabattkod Alltomljud30

Den finns även hos Nextory där nya användare for 14 dagars fri användning, ingen rabattkod behövs!

Här kan du streama Pojken som kallades det av Dave Pelzer som ljudbok gratis i upp till 30 dagar

Bäst i test


 • 30 dagars rabattkod: "Allaljudbocker"
 • Bäst i test av alla ljudbokstjänster
  30 dagars fri lyssning med rabattkoden: "Allaljudbocker"
  Störst utbud av ljudböcker
  Ingen bindningstid
 • Från 149 kronor/mån


 • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
 • 30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
  Två olika abonnemang
  Abonnemang kan pausas
  Ingen bindningstid
 • Från 79 kronor/mån


 • 14 dagars fri lyssning
 • Brett utbud av ljud- och e-böcker
  Flera olika abonnemangsformer
  Ingen bindningstid
 • Från 139 kronor/mån

Om boken

Pojken som kallades det – Ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2019-07-03

Författare: Dave Pelzer

Uppläst av: Hannes Meidal

Översatt av: Ulf Gyllenhak

Längd: 3 h 59 min

Språk: Svenska

Kategori: Självbiografi

Förlag: Bonnier Audio

Tillgängliga format: Ljudbok

Pojken som kallades dets handling

Det centrala ordet för att beskriva Pojken som kallades det är överlevnad. I varje dag av Dave Pelzers liv i ung ålder handlar inte livet om att träffa vänner, lära sig nya saker i skolan eller att spela fotboll. För honom finns det bara en sak som har betydelse, att hålla sig vid liv, oavsett vad.

I början av boken berättar Pelzer om hur livet var innan allt började. Hur hans mor tog hand om och älskade både honom och hans två bröder, hur hon kunde sitta och berätta sagor för dem och hjälpa dem pyssla. Sedan vände det hela utan förvarning. Som väldigt ung börjar Pelzers mor att bestraffa honom utan anledning. I början var det ”bara” slag men allt eftersom att tiden gick eskalerade bestraffningsmetoderna och den unga Pelzer blev ofta utsatt för olika experiment som modern kom på för att plåga honom.

Under bokens 4 timmar får vi lyssna på en nästan oavbruten misshandel och inhumana livsförhållanden. Men det är mer än så, det är en berättelse om en ung pojke som vägrar brytas ner och som vägrar ge upp.

Pojken som kallades det är en viktig bok som uppmärksammar ett ämne som, även om det inte är ett lika stort problem nu som det var när boken utspelar sig fortfarande sker i stor utsträckning i det tysta – barnmisshandel.

Idag är Dave Pelzer en populär föreläsare om barnmisshandel och har slätt två uppföljare till Pojken som kallades det; Pojken som inte fanns och Pojken som överlevde.


För dig som vill lyssna på Pojken som kallades det kan du göra det gratis i upp till 30 dagar hos Bookbeat med den exklusiva rabattkoden Allaljudbocker.

Bookbeat
Bookbeat har det bredaste utbudet av ljudböcker och den mest användarvänliga appen på marknaden. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 30 dagar med rabattkoden Allaljudbocker!
149 kr/mån
9 Betyg
En biografi som verkligen berör

Pojken som kallades det är en ljudbok som är extremt svår att ta sig igenom på grund av dess mörka handling. Men det är samtidigt väldigt inspirerande att lyssna på Dave Pelzers skilding av sin tuffa barndom och hur han tog sig ur den. Det här är en ljudbok för den magstarka lyssnaren!

Lägg till recension
Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker