För de yngre

Alfons Åberg ljudbok

Böckerna om Alfons Åberg tillhör de mest älskade böckerna för barn i Sveriges historia. Den tidigaste boken publicerades första gången 1972. Berättelserna om Alfons har en särskild plats i alla barns hjärta, och nu finns de äntligen som ljudböcker!

Böckerna handlar om Alfons Åberg och hans pappa Bertil, och vi får följa med genom Alfons uppväxt. Själv är Alfons en rätt normal kille som bor i ett höghus med sin pappa och sin katt Pussel. Böckerna skildrar mestadels vardagshändelser och är därför otroligt lärorika för barn. Barnen lär sig att känna igen vanliga händelser vilket gör att de inte känner sig ensamma om att uppleva vanliga känslor.

Böckerna om Alfons Åberg har betytt mycket för många och Alfons kommer alltid att vara en central gestalt för svenska barn!

Vill du lyssna på ljudböckerna om Alfons Åberg kan du göra det gratis hos Bookbeat i 30 dagar med vår unika rabattkod: Allaljudbocker

Ljudböckerna om Alfons Åberg finns även tillgänglig hos Storytel och Nextory. Som ny medlem hos dessa tjänster kan du lyssna på ljudböckerna gratis i 14 dagar – helt utan rabattkod

Här kan du lyssna på ljudböckerna om Alfons Åberg gratis i upp till 30 dagar

Om bokserien

Alfons åberg ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2015-05-07

Författare: Gunilla Bergström

Uppläst av: Jonas Karlsson

Språk: Svenska

Kategori: Barn

Förlag: Bok-Makaren

Tillgängliga format: Ljudbok och e-bok

Alfons Åberg böckernas handling

Det finns ingen lite kille som har gjort lika stort intryck på det svenska folket som Alfons Åberg, det är nu en glad överraskning att böckerna om honom äntligen finns som ljudböcker.

Alfons Åberg bor med sin pappa och sin katt och lever ett helt vanligt liv där det händer högst vanliga saker. Men vanligt behöver i detta fall inte betyda tråkigt.
Första gången vi får möta honom är när han är fem år gammal. Ljudboken ”God natt, Alfons Åberg” publicerades första gången 1972 och fick genast ett stort och varmt mottagande. I boken får vi inte bara möta de som bor med Alfons utan också hans låtsaskompis, Mållgan.

När Alfons senare blir äldre byter han ut sin låtsasvän mot de riktiga vännerna Milla och Viktor!

Böckerna speglar vardagliga händelser, ofta tävlar Alfons och hans pappa om vilka som klarar av dem bäst. Det är ofta roligt och spännande, men på ett perfekt lagom vis. Vilket gör att man kan läsa och lyssna på böckerna flera gånger om, och dessutom flera i rad.

Böckerna om Alfons Åberg har rönt stor framgång och författaren Gunilla Bergström har fått motta ett flertal priser. Böckerna är översatta till 29 olika språk och överallt i världen är Alfons och hans pappa älskade förebilder!


Om du vill du lyssna på någon av ljudböckerna om Alfons Åberg finns alla ljudböckerna tillgängliga hos Bookbeat (30 dagars fri lyssning med rabattkoden: Allaljudbocker), Nextory och Storytel.

Om du inte är säker vilken av tjänsterna du kan välja kan du alltid jämföra de olika ljudbokstjänsterna i vår bäst i test lista för ljudbokstjänster.

Bookbeat
Bookbeat har ett brett utbud av ljudböcker och en användarvänlig app. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 30 dagar med vår rabattkod!
Från 99 kr/mån

Nextory
Nextory erbjuder flera smarta abonnemangsformer och har ett bra utbud av ljudböcker. Som ny användare får du just nu prova Nextory gratis i 30 dagar.
Från 139 kr/mån
Storytel
Storytel är en av Sveriges största ljudboksaktörer med ett brett utbud av ljudböcker. Storytels standardabonnemang inkluderar 1 konto som kan lyssna på hela utbudet och 1 barnkonto som kan lyssna på barnböcker. Tjänsten kostar 169 kronor i månaden men nya användare får 2 veckors fri användning.
169 kr/mån

Om författaren Gunilla Bergström

Gunilla Bergström, född 1942, är en av Sveriges genom tiderna mest älskade barnboksförfattare. Hon är utöver författare även illustratör.

Gunilla utbildade sig till journalist och har jobbat på både Dagen Nyheter och Aftonbladet. Hon debuterade år 1971 med boken ”Mias pappa flyttar”, men sitt stora genombrott fick hon med ”God natt, Alfons Åberg” som utkom året därpå. Bara några år efteråt kunde hon börja arbeta på heltid som författare.

Det som gör Gunilla Bergströms författarskap unikt är det att hon tidigt berörde ämnen som var något tabubelagda för barn. Såsom skilsmässor och funktionsvariation.
Om Alfons Åberg finns för närvarande 36 ljudböcker man kan lyssna på. Böckerna är inlästa av antingen författaren själv eller av Jonas Karlsson.
Böckerna har även gjorts till tecknade TV-serier som även de är mycket populära!

Gunilla Bergström har skrivit och illustrerat andra böcker än de om Alfons också. Exempelvis böckerna om Bill och Bolla som är inspirerade av hennes egen dotter, som har autism.
Böckerna om Alfons kommer alltid att vara relevanta och läsas av framtidens barn!

9 Betyg
Vi ska bara... lyssna lite till

Alfons Åberg, pojken som ska bara... är lika underhållande som vi kommer ihåg honom på ljudbok som han var när vi läste böckerna som små.

Lägg till recension
Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo