För de yngre

Tintin – Ljudbok

Den tecknade karaktären Tintin vet nog de flesta vem det är. Författaren Hergé är en av de få som lyckades skapa en tidlös serie som riktar sig till de flesta åldrar. Det sägs att serien i första hand är för yngre personer men alla som ger den en chans inser snabbt att det är en fantastisk typ av berättelse. Serien publicerades för första gången redan 1929 i Le XXème Siècles barnbilaga, vilket är en belgisk tidning. Tintin kom till Sverige på 1940-talet för första gången och tog alla med storm.

Det finns över 20 delar i Tintins äventyr, varje del handlar om olika äventyr och situationer som Tintin och Milou lyckas hamna i. Sedan 2015 finns de flesta delar dessutom som ljudbok där varje bok är mellan 40 minuter till lite över en timme lång. Tintin finns att köpa/lyssna på hos ett flertal prenumerationstjänster samt flera nätbokhandlare. Uppläsaren kan variera lite mellan de olika delarna, men alla är duktiga på att ge Tintin den äventyrskänslan den förtjänar. Vill du veta mer berättar vi om Tintin och författaren bakom figuren här nedan.

Vill du streama Tintin som ljudbok? På BookBeat kan du lyssna på ljudboken gratis i 45 dagar – med vår exklusiva rabattkod ’allaljudbocker’.

Här kan du streama Tintin ljudböckerna gratis i upp till 45 dagar

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Bookbeat
  Vårt toppval

  45 dagars gratis användning
  • Stort utbud av ljudböcker och e-böcker
  • Väldigt bra app
  • Bra e-boksläsare
  • Ingen bindningstid
  Basic:
  99 kr/mån
  Premium:
  169 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 2Bokus Play

  45 dagars gratis användning
  • Inspirerande tips från våra bokspecialister varje vecka
  • Brett utbud av ljudböcker
  • Billigt basabonnemang
  • 45 dagars fri provperiod med vår rabattkod allaljudbocker_45
  Bas:
  79 kr/mån
  Premium:
  149 kr/mån
  Familj:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 3Nextory

  45 dagars gratis användning
  • Brett utbud av både ljudböcker och e-böcker
  • Tydlig och bra design
  • Bokutmaningar för roligare användning
  • Flera olika abonnemangsformer
  Basic:
  139 kr/mån
  Unlimited:
  189 kr/mån
  Unlimited 2-4:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 4Audible logo

  30 dagars gratis användning
  • Stort utbud av engelska ljudböcker
  • Stort utbud av podcasts
  • Ljudböcker får behållas efter uppsägning
  £7,99/mån
  Prova gratis i 30 dagarreklamlänk

Om böckerna

tintin ljudbok

Utgiven (ljudbok): 2015-12-02
Författare: Hergé
Uppläst av: Flera uppläsare
Längd: 40min – cirka 1h 10 min
Språk: Svenska
Kategori: Spänning & Äventyr, Barn, Sagor
Förlag: Sony Music
Tillgängliga format: Ljudbok

Vad Tintin handlar om

Tintin är en ung man som alltid klarar sig ur de farliga äventyren han på något sätt lyckas hamna i. Han jobbar som journalist vilket inte nämns ofta i seriens gång, vad som däremot sker är att han åker ut på uppdrag och en av de få gångerna det nämns att han skriver en artikel är i Tintin i Sovjet. Tintin åker dessutom inte själv, han har alltid med sig sin lilla vita hund Milou. Milou hjälper ofta till med att rädda Tintin när han hamnar i knipa.

I början av serien är Tintin en relativt rebellisk man men under senare böcker förändras han och blir mer passiv. Istället för att hamna i knepiga situationer väntar han på att äventyren ska komma till honom. Under serien får vi också se alla kunskaper han har, till exempel kan han hantera flera vapen, flyga flygplan och helikopter, tala flera språk bland mycket annat. Det är en fantastisk serie som du, om du inte redan läst/lyssnat på, bör ge den en chans. Med ljudböckerna kan du verkligen leva dig in i berättelsen.

Om Hergé

Skaparen bakom Tintin, Hergé. eller Georges Prosper Remi som han egentligen heter, var en belgisk serieskapare född 1907. Han blev placerad i ett religiöst läroverk efter påtryckningar av Hergés faders arbetsgivare. Som elev var han mycket duktig, bäst i de flesta klasser, förutom teckning. Men det stoppade honom inte, han lyckades få sina första bildberättelser publicerade under tonåren. Den bildberättelsen handlade om en belgisk scout, Totor, och hans äventyr. Han fortsatte sin serie om Totor efter sin examen samtidigt som han blev anställd hos en dagstidning.

Efter drygt ett år ryckte han in i militären där han jobbade sig upp till löjtnant. Efter tjänstgöringen återvände han till dagstidningen, men nu som fotograflärling. Han lärde sig en hel del och när ägaren av tidningen ville starta en barnbilaga utsågs Hergé som redaktör. Han publicerade en ny serie som endast gick i tre månader. Hergé bestämde sig då för att ta upp idén om Totor, men ändrade några detaljer samt namnet, och så var Tintin född. Det var den 10 januari 1929 som Tintin i Sovjet publicerades första gången.

9.5 Betyg
Tidlös och spännande serie

Serien om Tintin och hand lilla hund Milou är en klassiker som de flesta känner till. Tintins äventyr-serie har över 20 delar och varje del är inte allt för lång vilket gör att när du lyssnar på ljudböckerna behöver du inte ta en paus. Äventyren som Tintin åker på är roliga och spännande, det gör att du vill fortsätta lyssna på mer så fort du är klar med en del. Uppläsare av ljudböckerna varierar vilket är helt okej, men det hade varit bättre med samma uppläsare hela tiden.

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo