För de yngre

Bamse ljudbok

Bamse ljudbok
Samtliga ljudböcker finns hos Bokus Play

Bamse är berättelsen om världens starkaste björn som startade som en serie, blev film och numera även finns som ljudbok. Serien har blivit hyllad för att på ett underhållande sätt ta upp viktiga frågor som mobbning, rasism och jämställdhet i samhället. Bamses ljudböcker finns i många olika titlar och idag har i princip varenda serietidning blivit ljudbok. Världens starkaste björn har blivit översatt på 10 olika språk, samtliga i Europa och fortsätter att beröra trots mer än 40 år sedan debuten. Bamse, Skalman, Lille Skutt och Farmors dunderhonung är utmärkt underhållning för hela familjen och berättelsen gör sig formidabel som ljudbok.

Bamses ljudböcker finns hos Bokus Play och Nextory. När du skapar ett konto hos någon av de två tjänsterna kan du lyssna på ljudböckerna om Bamse helt gratis i upp till 45 dagar.

Här kan du lyssna på Bamse som ljudbok gratis i 45 dagar

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Bokus Play

  45 dagars rabattkod
  • 30 dagars testperiod med vår rabattkod
  • Brett utbud av ljudböcker
  • Billigt basabonnemang
  Från 79 kronor/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 2Bookbeat
  Vårt toppval

  45 dagars gratis användning
  • Stort utbud av ljudböcker och e-böcker
  • Väldigt bra app
  • Bra e-boksläsare
  • Ingen bindningstid
  Från 99 kronor/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 3Nextory

  30 dagars gratis användning
  • Brett utbud av både ljudböcker och e-böcker
  • Tydlig och bra design
  • Bokutmaningar för roligare användning
  • Flera olika abonnemangsformer
  Från 139 kronor/mån
  Prova gratis i 30 dagarreklamlänk

Om boken

Bamse ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2017-02-24

Författare: Rune Andréasson

Uppläst av: Olof Thunberg

Språk: Svenska

Kategori: Barn

Förlag: Egmont Publishing AB

Tillgängliga format: Ljudbok och e-bok

Bamse ljudböckernas handling

Bamse är en liten brunbjörn som blir världens starkaste björn när han äter farmors dunderhonung. Tillsammans med hans bästa vänner Lille Skutt och Skalman bekämpar de häxor, går på skatt-jakter och löser problem ihop. Skalman är den vise sköldpaddan och uppfinnaren som inte tycker om att stressa. Av alla hans uppfinningar är favoriten mat- och sovklockan som berättar när han ska äta och sova. Lille Skutt däremot är världens modigaste rädda kanin. På förhand är han rädd inför äventyren men han finns alltid där när det verkligen behövs, trots att han egentligen är för rädd!

De tre vännerna bor på tre kullar jämte varandra varav Bamse bor hos sin farmor på den högsta av kullarna. Just farmor har en viktig roll i serien eftersom det är hon som tillverkar den magiska dunderhonungen som gör Bamse till den starkaste björnen i världen. Den klassiska serietidningen fungerar utmärkt som ljudbok och de spännande historierna fortsätter att förbrylla långt efter Rune Andréasson bortgång.

En av våra favoriter är Bamse i Trollskogen som handlar om att Bamse, Skalman och Lille Skutt går till trollskogen för att stoppa häxan Hia-Hia vars hemska skratt innehåller magiska krafter. Lille Skutt har fått uppleva detta på värsta sätt när hans öron förvandlats till morötter. Kan de tre vännerna stoppa Hia-Hia och hennes förtrollande skratt och få tillbaka Lille Skutts öron till naturlig form?

Nextory
Nextory erbjuder flera smarta abonnemangsformer och har ett bra utbud av ljudböcker. Som ny användare får du just nu prova Nextory gratis i 30 dagar.
Från 139 kr/mån

Om författaren Rune Andréasson

Rune Andréasson är mest känd för att vara hjärnan bakom Bamse – världens starkaste björn. Född i skånska Viken i Höganäs Kommun satt han och skapade serier som animatör. Innan Bamse lanserades släppte Rune serierna Lille Rikard och hans katt samt Pellefant. Men det var 1966 som karriären skulle ta fart tack vare lanseringen av Bamse. Sju år senare blev Bamse film och den folkkäre björnen brukar beskrivas som Sveriges mest framgångsrika barnserie i historien.

Rune Andréasson hann dessutom med en karriär som skådespelare och medverkade i tre Ingmar Bergman-filmer. Den numera döde författaren fick motta flera tunga utmärkelser som bland annat Stora Journalistprisets hedersdiplom, årets företagare i Höganäs Kommun samt Miljöpartiets freds- och miljöpris.

9.5 Betyg

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo