För de yngre

Sune ljudbok

Berättelsen om tjejtjusaren Sune, som tillsammans med sin familj; mamma Karin, pappa Rudolf, storasyster Anna och lillebror Håkan “Bråkan” – bor i en tvåvåningsvilla. Böckerna är en modern klassiker som sålts i miljontals exemplar i över 15 länder och finns numera även som ljudbok. Första boken om Sune släpptes 2005, och idag finns alla berättelser om tjejtjusaren som ljudböcker. De mest kända exemplen är Sunes Jul och Sunes Sommar, som trots nästan 25 år på nacken fortfarande är aktuella och populära i hela landet och lyssnas på av vår befolkning dagligen.

Vill du lyssna på någon av Sunes ljudböcker kan du göra det gratis hos Bookbeat i 30 dagar med vår unika rabattkod: Allaljudbocker

Alla Sunes ljudböcker finns även tillgängliga hos Storytel och Nextory. Blir du ny medlem hos dessa tjänster kan du även lyssna på ljudböckerna om Sune gratis i 14 dagar – ingen bonuskod behövs

Här kan du lyssna på Sune ljudböckerna gratis i 30 dagar

Bäst i test


 • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
 • Bäst i test av alla ljudbokstjänster
  30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
  Två olika abonnemang
  Billigt basabonnemang
 • Från 79 kronor/mån


 • 14 dagars fri lyssning
 • Stort utbud av ljudböcker
  Bra e-boksläsare
  Ingen bindningstid
 • Från 99 kronor/mån


 • 30 dagars fri lyssning
  +
  1 gratis ljudbok
 • Stort utbud av engelska ljudböcker
  Stort utbud av podcasts
  Ljudböcker får behållas efter uppsägning
  1 gratis ljudbok varje månad
 • £7,99/mån

Om boken

Sune ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2005-03-01

Författare: Anders Jacobsson och Sören Olsson

Uppläst av: Anders Jacobsson

Språk: Svenska

Kategori: Barn

Förlag: Egmont Kärnan

Tillgängliga format: Ljudbok och e-bok

Handling

Sune går på Söderskolan i lågstadiet och är en riktig tjejtjusare. Sune har även en flickvän – barndomsvännen Sophie Blixt – men visar även intresse för andra tjejer så länge de är snälla. Sunes bästa killkompis heter Joakim Fröberg och tillsammans upplever de roliga saker som att åka på läger och ibland hitta på bus. På tal om bus passar det epitetet även utmärkt in på Sunes lillebror Håkan “Bråkan” som är en av de mer älskade karaktärerna i böckerna.

Övriga familjen består av föräldrarna Rudolf, Karin och storasyster Anna och i tredje boken föds lillasyster Isabelle. I till exempel Sunes Sommar får vi följa hela familjen Andersson när de är på campingsemester – en berättelse som för evigt är kultförklarad i den svenska historien.

Böckerna, filmerna och ljudböckerna om Sune har berört och kommer fortsätta beröra svenskarna en lång tid framöver. Anders Jacobsson har en förmåga att berätta från ett igenkännande perspektiv som gör att ljudböckerna är roliga och intressanta även för vuxna. Över 60 olika ljudböcker finns tillgängliga att lyssna på vilket ger många härliga timmar i Sunes underhållande universum.

Första boken, Sagan om Sune, släpptes år 1984 och med undantag för 1987 och 1988 har minst en bok släppts varje år sedan dess. Samtliga titlar finns som ljudböcker!

Vill du lyssna på någon ljudbok om Sune finns samtliga ljudböcker tillgängliga hos Bookbeat som ger dig 30 dagars fri lyssning med vår exklusiva rabattkod; Allaljudbocker.

Ljudböckerna finns även på Nextory och Storytel som just nu ger dig dina 14 första dagar gratis.

Här kan du läsa mer om ljudböcker för barn.

Bookbeat
Bookbeat har ett brett utbud av ljudböcker och en användarvänlig app. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 30 dagar med vår rabattkod!
Från 99 kr/mån

Nextory
Nextory erbjuder flera smarta abonnemangsformer och har ett bra utbud av ljudböcker. Som ny användare får du just nu prova Nextory gratis i 30 dagar.
Från 139 kr/mån
Storytel
Storytel är en av Sveriges största ljudboksaktörer med ett brett utbud av ljudböcker. Storytels standardabonnemang inkluderar 1 konto som kan lyssna på hela utbudet och 1 barnkonto som kan lyssna på barnböcker. Tjänsten kostar 169 kronor i månaden men nya användare får 2 veckors fri användning.
169 kr/mån

Om författarna Anders Jacobsson och Sören Olsson

Anders Jacobsson och Sören Olsson är kusinerna som av en slump hamnade på samma studieort år 1985 i Örebro. Sedan dess har de blivit ett av Sveriges mest framgångsrika författarpar i kategorin barnböcker. De kändaste och mest framgångsrika böckerna är de om Bert och Sune vars handlingar även blivit filmatiserade flera gånger.

Böckerna har blivit översatta på flertalet språk och har sålts i över 15 länder med bland annat USA, Tyskland, Ryssland, Österrike och Schweiz som de mest iögonfallande nationerna. Sedan 2008 tillhör man förlaget Egmont Kärnan, innan dess var det Rabén och Sjögren som gällde men kusinerna kände inte att förlaget satsade tillräckligt. Duon har också fått flertalet olika priser som bland annat Nerikes Allehandas kulturpris och Rosa Propellern.

9 Betyg
Sune har underhållit och kommer fortsätta underhålla generationer att komma!

Berättelserna om tjejtjusaren Sune är odödliga klassiker som har underhållit flera generationer. Ljudböckerna gör verkligen böckerna rättvisa och kommer garanterat uppskattas av barn såväl som vuxna.

Lägg till recension
Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo