För de yngre

Pettson och Findus Ljudbok

Ingen gubbe har blivit så högt älskad som gubben Pettson som bor med katten Findus. Böckerna som är skrivna av Sven Nordqvist och fortfarande omåttligt populära och finns nu även som ljudböcker!

Vem har inte blivit helt förtrollad av den påhittiga gubben Pettson och den busiga katten Findus? Ett riktigt omaka par som är två så udda figurer att de känns naturliga tillsammans! Findus är inte bara en trött katt som kurrar och går på fyra ben, nej Findus är det kaxiga busfröet som kan prata som en människa och är så lustigt söt så att man smälter.

Sven Nordqvist inledde denna omtyckta serie redan 1984 och den har snabbt letat sig upp till en av de mest uppskattade bland barn, den har både blivit filmatiserad och spelad på mängder av scener runt om i landet och att nu kunna lyssna som ljudbok är ett riktigt plus i kanten!

Vill du lyssna på ljudböckerna om Pettson och Findus kan du göra det gratis hos Bookbeat i 45 dagar med vår unika rabattkod: Allaljudbocker (reklamlänk).

Här kan du lyssna på Pettson och Findus ljudböckerna gratis i upp till 45 dagar

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Bookbeat
  Vårt toppval

  45 dagars gratis användning
  • Stort utbud av ljudböcker och e-böcker
  • Väldigt bra app
  • Bra e-boksläsare
  • Ingen bindningstid
  Basic:
  99 kr/mån
  Premium:
  169 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 2Bokus Play

  30 dagars gratis användning
  • Inspirerande tips från våra bokspecialister varje vecka
  • Brett utbud av ljudböcker
  • Billigt basabonnemang
  Bas:
  79 kr/mån
  Premium:
  149 kr/mån
  Familj:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 30 dagarreklamlänk
 • 3Nextory

  35 dagars gratis användning
  • Brett utbud av både ljudböcker och e-böcker
  • Tydlig och bra design
  • Bokutmaningar för roligare användning
  • Flera olika abonnemangsformer
  Basic:
  139 kr/mån
  Unlimited:
  189 kr/mån
  Unlimited 2-4:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 35 dagarreklamlänk
 • 4Audible logo

  30 dagars gratis användning
  • Stort utbud av engelska ljudböcker
  • Stort utbud av podcasts
  • Ljudböcker får behållas efter uppsägning
  £7,99/mån
  Prova gratis i 30 dagarreklamlänk

Om böckerna

Pettson och Findus ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2014-08-05

Författare: Sven Nordqvist

Uppläst av: Helge Skoog och Johan Ulveson

Språk: Svenska

Kategori: Barn

Förlag: Rabén & Sjögren

Tillgängliga format: Ljudbok

Pettson och Findus handling

Böckerna om Pettson och Findus av Sven Nordqvist är böcker som verkligen etsat sig in i alla barns hjärtan, och att de finns som ljudböcker är underbart, eftersom att de är perfekta godnattsagor.
För tillfället erbjuds det 13 ljudböcker om Pettson och Findus upplästa av härliga Helge Skoog och Johan Ulveson.

Böckerna har varit populära sedan 1984 när de utgavs för första gången. Så folkkära och omtyckta att det till och med har blivit julkalender av dem. 1993 gjorde Sveriges Television tillsammans med Sven Nordqvist en julkalender baserat på karaktärerna under namnet ”Tomtemaskinen”. Även denna blev en succé!

Pettson och Findus bor i ett hus på landet, i huset bor det även någonting som bara Findus kan se, nämligen Mucklor. Detta är mycket påhittiga djur som ibland kan sno en strumpa eller hitta på något annat bus. Mucklorna och Findus ger upphov till mycket skratt.

Sven Nordqvist har helt enkelt skrivit böcker som är svåra att inte älska. Böcker som har gett mängder av barn i Sverige ett gott skratt. Pettsons och Findus relation är en kärleksfull och udda relation som visar att vem som helst, hur olika man än är, kan tycka om varandra.

Om författaren Sven Nordqvist

Sven Nordqvist, född 1946, är folkkär svensk barnboksförfattare och illustratör. Främst känd för böckerna om Pettson och Findus. Men också för sina illustrationer i böckerna om Mamma Mu och Kråkan.

Som barn var han tidigt intresserad av illustrationer vilket senare ledde honom till arkitektstudier vid Lunds tekniska högskola. Därefter gick han återigen tillbaka till sitt barndomsintresse som var illustration och började teckna på en reklambyrå, illustrera läroböcker, affischer, julkort, barnböcker och romaner.

Att Sven Nordqvist blev författare var en lycklig slump, då han vann en bilderbokstävling som bokförlaget Opal anordnat. Det ledde till hans debut ”Agaton Öman och alfabetet” som kom ut 1982. Men riktigt känd blev han först med boken ”Pannkakstårtan” från 1984 (som för övrigt är en bok av George Orwell (1984). Där vi som läsare för första gången får träffa Pettson och Findus.

Efter det följer mängder av priser, däribland det fina Augustpriset men framförallt folkets pris som är att hans böcker fortfarande läses, lyssnas på och älskas!

8.5 Betyg
Pettson och Findus underhåller i vanlig ordning!

Böckerna om Pettson och Findus har underhållit de yngre i flera decennier och fortsätter att göra det även i ljudboksformat.

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo