För de yngre

Pettson och Findus Ljudbok

Ingen gubbe har blivit så högt älskad som gubben Pettson som bor med katten Findus. Böckerna som är skrivna av Sven Nordqvist och fortfarande omåttligt populära och finns nu även som ljudböcker!

Vem har inte blivit helt förtrollad av den påhittiga gubben Pettson och den busiga katten Findus? Ett riktigt omaka par som är två så udda figurer att de känns naturliga tillsammans! Findus är inte bara en trött katt som kurrar och går på fyra ben, nej Findus är det kaxiga busfröet som kan prata som en människa och är så lustigt söt så att man smälter.

Sven Nordqvist inledde denna omtyckta serie redan 1984 och den har snabbt letat sig upp till en av de mest uppskattade bland barn, den har både blivit filmatiserad och spelad på mängder av scener runt om i landet och att nu kunna lyssna som ljudbok är ett riktigt plus i kanten!

Vill du lyssna på ljudböckerna om Pettson och Findus kan du göra det gratis hos Bookbeat i 30 dagar med vår unika rabattkod: Allaljudbocker

Ljudböckerna om Pettson och Findus finns även tillgängliga hos Storytel och Nextory. Blir du ny medlem hos dessa tjänster kan du lyssna på ljudböckerna gratis i 14 dagar – helt utan bonuskod

Här kan du lyssna på Pettson och Findus ljudböckerna gratis i upp till 30 dagar

Bäst i test


 • 30 dagars rabattkod: "Allaljudbocker"
 • Bäst i test av alla ljudbokstjänster
  30 dagars fri lyssning med rabattkoden: "Allaljudbocker"
  Störst utbud av ljudböcker
  Ingen bindningstid
 • Från 149 kronor/mån


 • 30 dagars rabattkod: "Alltomljud30"
 • 30 dagars testperiod med rabattkoden "Alltomljud30"
  Två olika abonnemang
  Abonnemang kan pausas
  Ingen bindningstid
 • Från 79 kronor/mån


 • 14 dagars fri lyssning
 • Brett utbud av ljud- och e-böcker
  Flera olika abonnemangsformer
  Ingen bindningstid
 • Från 139 kronor/mån

Om böckerna

Pettson och Findus ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2014-08-05

Författare: Sven Nordqvist

Uppläst av: Helge Skoog och Johan Ulveson

Språk: Svenska

Kategori: Barn

Förlag: Rabén & Sjögren

Tillgängliga format: Ljudbok

Pettson och Findus handling

Böckerna om Pettson och Findus av Sven Nordqvist är böcker som verkligen etsat sig in i alla barns hjärtan, och att de finns som ljudböcker är underbart, eftersom att de är perfekta godnattsagor.
För tillfället erbjuds det 13 ljudböcker om Pettson och Findus upplästa av härliga Helge Skoog och Johan Ulveson.

Böckerna har varit populära sedan 1984 när de utgavs för första gången. Så folkkära och omtyckta att det till och med har blivit julkalender av dem. 1993 gjorde Sveriges Television tillsammans med Sven Nordqvist en julkalender baserat på karaktärerna under namnet ”Tomtemaskinen”. Även denna blev en succé!

Pettson och Findus bor i ett hus på landet, i huset bor det även någonting som bara Findus kan se, nämligen Mucklor. Detta är mycket påhittiga djur som ibland kan sno en strumpa eller hitta på något annat bus. Mucklorna och Findus ger upphov till mycket skratt.

Sven Nordqvist har helt enkelt skrivit böcker som är svåra att inte älska. Böcker som har gett mängder av barn i Sverige ett gott skratt. Pettsons och Findus relation är en kärleksfull och udda relation som visar att vem som helst, hur olika man än är, kan tycka om varandra.


Samtliga ljudböcker om Pettson och Findus finns tillgängliga hos Bookbeat, Nextory och Storytel.

Genom att klicka på länkarna kan du läsa våra recensioner om de olika tjänsterna, vill du se deras betyg jämte varandra kan du klicka dig vidare till vår bäst i test lista för ljudböcker.

Bookbeat
Bookbeat har det bredaste utbudet av ljudböcker och den mest användarvänliga appen på marknaden. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 30 dagar med rabattkoden Allaljudbocker!
149 kr/mån

Nextory
Nextory är en prisvärd och väldigt flexibel ljudbokstjänst. På Nextory hittar du tusentals titlar till en låg månadskostnad och appen fungerar suveränt. Nya användare har möjlighet att prova tjänsten gratis i 30 dagar utan bindningstid med vår exklusiva rabattkod Allaljud30
Från 139 kr/mån
Storytel
Storytel är en av Sveriges största ljudboksaktörer med ett brett utbud av ljudböcker. Storytels standardabonnemang inkluderar 1 konto som kan lyssna på hela utbudet och 1 barnkonto som kan lyssna på barnböcker. Tjänsten kostar 169 kronor i månaden men nya användare får 2 veckors fri användning.
169 kr/mån

Om författaren Sven Nordqvist

Sven Nordqvist, född 1946, är folkkär svensk barnboksförfattare och illustratör. Främst känd för böckerna om Pettson och Findus. Men också för sina illustrationer i böckerna om Mamma Mu och Kråkan.

Som barn var han tidigt intresserad av illustrationer vilket senare ledde honom till arkitektstudier vid Lunds tekniska högskola. Därefter gick han återigen tillbaka till sitt barndomsintresse som var illustration och började teckna på en reklambyrå, illustrera läroböcker, affischer, julkort, barnböcker och romaner.

Att Sven Nordqvist blev författare var en lycklig slump, då han vann en bilderbokstävling som bokförlaget Opal anordnat. Det ledde till hans debut ”Agaton Öman och alfabetet” som kom ut 1982. Men riktigt känd blev han först med boken ”Pannkakstårtan” från 1984 (som för övrigt är en bok av George Orwell (1984). Där vi som läsare för första gången får träffa Pettson och Findus.

Efter det följer mängder av priser, däribland det fina Augustpriset men framförallt folkets pris som är att hans böcker fortfarande läses, lyssnas på och älskas!

8.5 Betyg
Pettson och Findus underhåller i vanlig ordning!

Böckerna om Pettson och Findus har underhållit de yngre i flera decennier och fortsätter att göra det även i ljudboksformat.

Lägg till recension
Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker