För de yngre

Folk och rövare i Kamomilla stad – Ljudbok

Folk och rövare i Kamomilla stad ljudbok

Sagan om de tre vännerna och rövarna, Kasper, Jesper och Jonatan, som bor och rövar runt i Kamomilla stad. Klassikern från 1955 har lästs i flera generationer och 2015 släpptes äntligen den legendariska barnboken som ljudbok. Den perfekta ljudboken för dig och barnen, när ni har en dryg timme över. Hasse Alfredson är inläsare till Folk och rövare i Kamomilla stad, berättelsen om den fridfulla men distanserade fiktiva staden, där de enda som skapar oreda är de tre rövarna Kasper, Jesper och Jonatan.

Vill du lyssna på ljudboken Folk och rövare i Kamomilla stad finns möjligheten att göra det helt gratis hos Bookbeat i 30 dagar med den unika rabattkoden: Allaljudbocker

Ljudboken Folk och rövare i Kamomilla stad finns även tillgänglig hos Storytel och Nextory. När du skapat ett nytt konto hos dessa tjänster kan du lyssna på ljudboken gratis i 14 dagar – utan bonuskod.

Här kan du lyssna på Folk och rövare i Kamomilla stad som ljudbok gratis i upp till 30 dagar

Om boken

Folk och rövare i Kamomilla stad ljudbok

Utgiven (som ljudbok): 2015-10-09

Författare: Thorbjörn Egner

Uppläst av: Hasse Alfredson

Språk: Svenska

Kategori: Barn

Förlag: Warner Music Sweden AB

Tillgängliga format: Ljudbok

Folk och rövare i Kamomilla stads handling

Berättelsen om Folk och rövare i Kamomilla stad är en klassisk barnbok om de tre rövarna Kasper, Jesper och Jonatan. De bor i staden Kamomilla som alltid varit väldigt fridfull och långt bort från alla andra städer. Staden har inte någon som helst biltrafik, men däremot finns det en fin spårvagn som kör igenom hela staden på en minut. Spårvagnen verkar ha mer budget än SJ, alla passagerare bjuds på kakor under den fina färden.

De enda personerna som skapar trubbel är de tre rövarna, som dock inte är särskilt elaka. De bor utanför staden med sina tama lejon och snor grejer bara för att överleva. Men polischefen Bastian och hans fru vill få fatt på rövarna och lyckas med detta. I fängelset behandlar polisparet rövarna väldigt bra och det uppstår en situation som gör att rövarna kan få upprättelse för sina tidigare brott.

Den klassiska barnboken är alltför historiskt viktig för att inte föra vidare till de nya generationerna. Under en timme och 20 minuter har ni chansen att ta del av denna klassiker.


För dig som vill lyssna på Folk och rövare i Kamomilla stad kan du göra det gratis i 30 dagar med vår exklusiva rabattkod för BookbeatAllaljudbocker.

Ljudboken finns även tillgänglig hos Storytel och Nextory. När du skapat ett nytt konto hos dessa tjänster kan du provlyssna gratis på ljudboken i 14 dagar – utan bonuskod.

Tyvärr finns boken ännu inte som e-bok hos någon av ljudbokstjänsterna men förhoppningsvis kommer berättelsen att släppas även i det formatet.

Bookbeat

Bookbeat har det bredaste utbudet av ljudböcker och den mest användarvänliga appen på marknaden. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat det självklara valet på grund av dess fantastiska e-boksläsare. Nu får du dessutom prova på deras app gratis i 30 dagar med koden Allaljudbocker!

149 kr/mån


Nextory

Nextory är den mest prisvärda ljudbokstjänsten på marknaden. På Nextory hittar du tusentals titlar till en låg månadskostnad och appen fungerar suveränt. Nya användare har möjlighet att prova tjänsten gratis i 21 dagar utan bidningstid med vår exklusiva rabattkod: Allaljudbocker

139 kr/mån

Storytel

Storytel har ett brett utbud av ljudböcker och en väl fungerande app. För dig som vill lyssna på de senaste boksläppen till en låg månadskostnad är Storytel det näst bästa valet efter Bookbeat. Nu får du dessutom lyssna fritt i 14 dagar, ingen bonuskod behövs!

169 kr/mån

Om författaren Thorbjörn Egner

Den norske författaren Thorbjörn Egner föddes en mörk vinterdag i december 1912. Fram till hans död 1990 blev han en älskad barnboksförfattare vars verk kommer fortsätta att läsas och nu även lyssnas på av flera generationer. Förutom Folk och rövare i Kamomilla stad ligger Egner bakom Klas Klättermus och Karius & Baktus. Oslo-sonen bodde i staden i hela sitt liv och utbildade sig till illustratör på Konst och Hantverksskolan.

Förutom nöjesböcker till barn har även bidragit med läskunnigheten bland norska barn. Han släppte läsböcker för grundskolan i Norge i 16 olika delar. Thorbjörn Egner tog emot flera priset under sin livstid, bland annat Kultur och kyrkodepartementets priser tre gånger och Cappelenpriset 1979.

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Allaljudbocker.se - ljudböcker gratis