Storytel

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Storyel

  14 dagars gratis användning
  • Stort utbud av ljudböcker
  • Ingen bindningstid
  • Storytel reader kan köpas till
  Från 179 kronor/mån
  Prova gratis i 14 dagar

Storytel är en av Sveriges mest populära och största ljudbokstjänster sett till antal användare.

Nedan kan du läsa vår recension av Storytel för att lära dig mer om tjänsten i detalj.

Om Storytel

Storytel grundades 2005 under namnet Bokilur men bytte 2007 till Storytel. Sedan dess har de snabbt vuxit till att bli en av de större tjänsterna för ljudoksstreaming.

Storytel samarbetar med de flesta stora förlag och har därför ett stort utbud av ljudböcker. I många fall finns titlarna hos Storytel som både som ljud- och e-bok för att du ska kunna konsumera böcker på ditt sätt, oavsett var du befinner dig.

För att göra det enklare att prova på tjänsten erbjuder Storytel alla nya användare 14 dagars gratis användning utan bindningstid. Under denna provperiod kan du lyssna hur mycket du vill och därefter välja om du vill behålla abonnemanget eller inte.

Webbsida: ww.storytel.com/se/sv/
Kompatibla operativsystem för mobil: Android, IOS, Windows Phone
Övriga plattformar: Windows 10, Webbläsare (Chrome, Firefox, Safari)
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: 14 dagar
Månadskostnad: Unlimited 179 kr/månad | Family 228 kr/mån | Family Plus 287 kr/mån
Kontakt: support@storytel.se

Storytel rabattkod 2021

Istället för att behöva använda en rabattkod för att prova Storytel gratis så får nya användare som tidigare nämnt prova tjänsten helt gratis i två veckor. Det råder ingen bindningstid om du skulle vilja prova på erbjudandet vilket betyder att du kan säga upp ditt abonnemang när som helst.

Storytels abonnemang

Storytel har tre olika abonnemangsformer som skiljer sig åt i pris och antal användare.

De tre olika abonnemangen är:

 • Unlimited – 179 kr/mån, Vuxen 1 + Barn 1
 • Family – 228 kr/mån, Vuxen 2 + Barn 2
 • Family plus – 287 kr/mån, Vuxen 3 + Barn 3

Samtliga abonnemang går att prova gratis i 14 dagar. För att aktivera testperioden behöver du ange dina kontokortsuppgifter men ingenting dras från det om du väljer att säga upp abonnemanget innan de fria dagarna är över.

En viktig sak att komma ihåg är att du inte kan fortsätta lyssna efter att du avslutat ditt abonnemang under testperioden, så säg inte upp abonnemanget direkt utan vänta tills du testat tjänsten ordentligt.

Jämfört med andra ljudbokstjänster kan det konstateras att månadskostnaderna för Storytels abonnemang är höga, men de ger även mycket valuta för pengarna. Samtliga abonnemang innefattar obegränsad streaming vilket hör till ovanligheterna då alla de större konkurrenterna erbjuder billigare basabonnemang med begränsad streaming istället. Sammanfattningsvis anser vi att Storytels abonnemang passar den som inte bryr sig så mycket om kostnaden, eller för familjer där även barnen vill lyssna eftersom samtliga abonnemang har användare för både vuxna och barn (barn får lyssna i funktionen Kids mode där bara barnböcker visas).

Storytels app

Storytels app är på många sätt väldigt bra och har de flesta funktionerna som önskas.

När du söker efter böcker kan du enkelt provlyssna på böckerna för att avgöra om du vill höra eller läsa hela. För att lyssna på hela boken sparar du enkelt boken med ett knapptryck till din bokhylla där du hittar alla dina böcker.

För att inte behöva förbruka någon surf eller kunna lyssna trots att du saknar internettäckning kan du spara ner alla böcker och streama dem offline. Detta gäller för både ljudböcker och e-böcker. Bland dina kontoinställningar kan du sedan se vilka ljudböcker du har synkat offline och ta bort dem om du inte längre skulle vilja ha kvar dem. Du kan lagra så många böcker du vill i offlineläget så länge du har plats i din smartphone.

När du läser e-böcker i appen kan du anpassa texten och färgerna så som du vill ha dem. Det finns tre olika storlekar på texten, normal, stor och superstor. Det finns även tre olika bakgrundsfärger för böckerna, vit, sepia (beige), och natt. Den sistnämnda är till för dig som vill läsa i mörkret och dämpar även skärmens ljusstyra, samt lyser upp delar av texten när du klickar på den för att allt inte ska lysa samtidigt och vara ansträngande för ögonen. En annan funktion i appen som också är kopplad till sena nätter är sömn-timern. För dig som gillar att lyssna på ljudböcker innan du ska sova är detta en av de mest användbara funktionerna. Den låter dig enkelt bestämma hur länge du vill att boken ska spelas upp innan den stänger av sig själv så du inte behöver spola tillbaka hela boken eller tänka på att stänga av den.

För den som vill höra boken i ett snabbare tempo går det också att ordna, i Storytels app kan du välja om boken ska spelas upp i 0.75x, 1x, 1.25x, 1.5x, 1.75x eller 2x originalhastigheten.

Det går även recensera böckerna och läsa andras recensioner i recensionsfliken. Där kan du också ge boken ett betyg mellan 1-5 stjärnor.

Om du vet vad du är ute efter kan du enkelt begränsa vad du vill att Storytelappen ska visa dig i appinställningarna. Där kan du filtrera boklistorna för att bara visa ljudböcker, e-böcker, svenska titlar eller till exempel ljudböcker på engelska.

Populära ljudböcker som finns i Storytels utbud

Kategorier & navigation

Storytel har delat in samtliga ljudböcker i kategorier för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig som kund att hitta det du söker. De kategorier som finns hos Storytel är:

 • Bra att börja med!
 • Vad känner du för?
 • Deckare
 • Biografier
 • Romaner
 • Språk
 • Serier
 • Barn
 • Spänningsroman
 • Historia
 • Romance
 • Fantasy & Sci fi
 • E-böcker
 • Att se fram emot
 • Fakta
 • True Crime
 • Släktsagor
 • Religion & spiritualitet
 • Ekonomi & Business
 • English
 • Storytel Original
 • Hälsa & sömn
 • Personlig utveckling
 • Unga vuxna
 • Klassiker
 • Podcasts & snabblyssnat
 • Lyrik & dramatik
 • Vinnare Storytel Awards 2021

När du väl är inne på en kategori visas de olika topplistorna, engelska böckerna och de nya titlarna. Klickar du dig vidare till alla titlar kan du därifrån enkelt filtrera efter format (ljudböcker eller e-böcker) och språk (Svenska eller engelska titlar), precis som i appinställningarna men temporärt.

Storytel presentkort

Att ge bort ett Storytel presentkort är den perfekta presenten till dina bokmalsvänner. Presentkorten köper du enklast på Storytels hemsida och det finns fyra olika varianter:

1 månad – 169 kronor

3 månader – 507 kronor

6 månader – 1014 kronor

12 månader – 2028 kronor

Du kan antingen betala med kort eller med SAS Eurobonuspoäng. Det går även bra att köpa Storytel presentkort till den som redan har ett konto. När mottagaren matar in koden (som också görs direkt på Storytels hemsida) förlängs helt enkelt perioden baserat på presentkortets tidsperiod och pengar dras inte från kortet fören presentkortsperioden löpt ut. Ett konto som skapats genom presentkort har precis samma funktioner och utbud som ett konto som skapats genom vanlig registrering och du behöver inte heller avsluta något när perioden löper ut om du inte vill fortsätta. Ett presentkort är giltigt i 12 månader från inköpsdatum.

Säga upp Storytel

Om du vill säga upp ditt Storytel abonnemang behöver du inte vara orolig för några långa, jobbiga processer. Du går helt enkelt in på ”Mina sidor” i webbläsaren (det går inte avsluta i appen), klickar dig vidare till ”Mitt konto” och avslutar det därifrån. När ditt abonnemang sagts upp får du även ett bekräftelsemail som verifierar att ditt abonnemang hos Storytel har avslutats.

Betalningsalternativ

Du kan betala för Storytel med antingen VISA eller Mastercard, det enda du behöver tänka på är att du möjliggjort internetbetalningar. Tyvärr går det inte att aktivera abonnemanget inne i appen utan det måste göras på hemsidan vilket kan vara lite krångligt för de som börjar med att ladda ned appen.

Helhetsintryck

Storytel är en väldigt bra ljudbokstjänst med ett riktigt bra utbud och en stilren app. Helhetsintrycket vi får av Storytel är proffsigt rakt igenom, men med tanke på den starka positionen företaget har och att de så länge varit så stora så saknas det där lilla extra som vi kan förvänta oss av en så stor tjänst.

Vi anser att priset för Storytel är för högt med tanke på hur mycket man får för pengarna hos de närmaste konkurrenterna. Det finns inget abonnemang som är utformat för den som inte lyssnar så mycket varje månad utan istället så kostar det billigaste abonnemanget (Unlimited) 179 kr/mån vilket kan jämföras med till exempel BookBeats Basic-abonnemang som kostar 99 kr/mån och ger 20 timmars streaming vilket räcker till cirka 2 böcker, ibland lite mer. Även Bokus Play erbjuder ett basabonnemang för 79 kr/mån (1 bok/mån) och ett premium-abonnemang för 139 kr/mån (obegränsad streaming). Det ska tilläggas att Storytels utbud är större än Bokus Plays men enligt oss meriterar inte det en så pass stor prisskillnad.

OmrådeVårt omdöme
Prisvärdhet
Appkvalitet
Användarvänlighet
Utbud
Helhetsintryck

Slutgiltigt omdöme

8 Kommentarer
 1. Svara
  Eva Bengtsson 2019-08-07 kl 20:32

  Haft storytel länge men nu får det vara nog! Saknar det flesta stora nyheterna som Nesbö, Roslund och Jungstedt som alla konkurrenter har. Appen är skräp och buggar otroligt mycket. Känns som de borde kunna bygga en bättre app år 2019. Tog provperiod på Bookbeat som har alla böcker jag ville lyssna på och hittills har appen funkar perfekt. Kommer därför byta när jag nu börjar betala när Bookbeat både är billigare och bättre!

  Storytel måste skärpa sig innan de tappar alla trogna kunder!!

 2. Svara
  Jeanette nilsson 2019-08-02 kl 13:27

  Storytel mycket bra! Älskar denna tjänst. Har haft bookbeat men dom är inte lika bra! Lite synda att man har tagit bort att man kunnat läsa om en specefik bok i form av vad andra lyssnare tycker.kan. varmt rekommenderas. Ett plus för att det finns famijeabonnemang med egen bokhylla!

 3. Svara
  Peter Höglund 2018-11-14 kl 19:11

  Tar bort titlar ur sortimentet utan förvarning.

 4. Svara
  Linnea Kvist 2017-12-15 kl 19:29

  Gick precis över från Bookbeat till Storytel och tycker den är bättre faktiskt 🙂

  Tack för tipset!

 5. Svara
  Carolina Andersson 2017-12-03 kl 14:53

  Jättebra tjänst! De har allting känns det som 😀 Rekommenderar verkligen!

 6. Har använt mig av Storytel i 4 månader nu och tycker det är så himla bra! Väldigt lätt att använda och jag hittar nästan alla böcker jag vill lyssna på 🙂

  • Svara
   Allaljudbocker redaktion 2018-05-11 kl 11:41

   Hej Johanna,

   Kul att du gillar tjänsten! Vi tycker också den är väldigt bra 🙂

   Mvh,
   Sara

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo