Storytel

Storytel är en av Sveriges mest populära och största ljudbokstjänster sett till antal användare.

Nedan kan du läsa vår recension av Storytel och lära dig mer om tjänsten i detalj, eller så kan du gå direkt till vår bäst i test lista för ljudbokstjänster för att få en snabb överblick av alla tjänster på marknaden.

Om Storytel

Storytel grundades 2005 under namnet Bokilur men bytte 2007 till Storytel. Sedan dess har de snabbt vuxit till att bli en av de större tjänsterna för ljudoksstreaming.

Storytel samarbetar med de flesta stora förlag och har därför ett stort utbud av ljudböcker. I många fall finns titlarna hos Storytel som både som ljud- och e-bok för att du ska kunna konsumera böcker på ditt sätt, oavsett var du befinner dig.

Webbsida: www.storytel.se
Kompatibla operativsystem för mobil: Android, IOS, Windows Phone
Övriga plattformar: Windows 10, Webbläsare (Chrome, Firefox, Safari)
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: 30 dagar
Månadskostnad: Unlimited 169 kr/månad | Family 209 kr/mån | Family Plus 259 kr/mån
Kontakt: support@storytel.se

Storytel kampanjkod & rabatt

Storytels rabattkod just nu är de 30 gratis dagarna de låter dig prova appen och lyssna på eller läsa alla deras böcker. Det råder ingen bindningstid om du skulle vilja prova på erbjudandet vilket betyder att du kan säga upp ditt abonnemang när som helst.

För dig som är ute efter en rabattkod som låter dig lyssna på ljudböcker gratis en längre tid kan vi rekommendera Bookbeat där du med vår exklusiva rabattkod får lyssna fritt i 30 dagar. Det enda du behöver göra är att klicka dig vidare till sajten på knappen nedan och skriva in rabattkoden för att aktivera din gratismånad. Du kan när som helst avbryta test-perioden utan att några pengar dras från ditt konto. Läs mer om Bookbeats rabattkod

Bookbeat
Bookbeat har ett brett utbud av ljudböcker och en användarvänlig app. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat också det självklara valet på grund av den fantastiska e-boksläsaren. Nu får du dessutom prova på deras tjänst gratis i 30 dagar med vår rabattkod!
Från 99 kr/mån

Storytels abonnemang

Storytel har tre olika abonnemangsformer som skiljer sig åt i pris och antal användare.

De tre olika abonnemangen är:

 • Unlimited – 169 kr/mån, 1 användare
 • Family – 209 kr/mån, 2 användare
 • Family plus – 259 kr/mån, 3 användare

Det abonnemang som går att prova fritt i 2 veckor är Unlimited. Om du vill prova Family eller Family plus måste du betala direkt. För att prova på Unlimitedabonnemanget behöver du ange dina kontokortsuppgifter men ingenting dras från det om du inte vill fortsätta med tjänsten efter den fria testperioden.

En viktig sak att komma ihåg är att du inte kan fortsätta lyssna efter att du avslutat ditt abonnemang under testperioden, så säg inte upp abonnemanget direkt utan vänta tills du testat tjänsten ordentligt.

Storytels app

Storytelappen är på många sätt bra, men även relativt buggig och långsam att ladda jämfört med konkurrenternas appar. Förutom detta så har appen de flesta funktioner som önskas.

När du söker efter böcker kan du enkelt provlyssna på böckerna för att avgöra om du vill höra eller läsa hela. För att lyssna på hela boken sparar du enkelt boken med ett knapptryck till din bokhylla där du hittar alla dina böcker.

Storytels apps gränssnitt

Storytels gränssnitt

För att inte behöva förbruka någon surf eller kunna lyssna trots att du saknar internettäckning kan du spara ner alla böcker och streama dem offline. Detta gäller för både ljudböcker och e-böcker. Bland dina kontoinställningar kan du sedan se vilka ljudböcker du har synkat offline och ta bort dem om du inte längre skulle vilja ha kvar dem. Du kan lagra så många böcker du vill i offlineläget så länge du har plats i din smartphone.

När du läser e-böcker i appen kan du anpassa texten och färgerna så som du vill ha dem. Det finns tre olika storlekar på texten, normal, stor och superstor. Det finns även tre olika bakgrundsfärger för böckerna, vit, sepia (beige), och natt. Den sistnämnda är till för dig som vill läsa i mörkret och dämpar även skärmens ljusstyra, samt lyser upp delar av texten när du klickar på den för att allt inte ska lysa samtidigt och vara ansträngande för ögonen. En annan funktion i appen som också är kopplad till sena nätter är sömn-timern. För dig som gillar att lyssna på ljudböcker innan du ska sova är detta en av de mest användbara funktionerna. Den låter dig enkelt bestämma hur länge du vill att boken ska spelas upp innan den stänger av sig själv så du inte behöver spola tillbaka hela boken eller tänka på att stänga av den.

För den som vill höra boken i ett snabbare tempo går det också att ordna, i Storytels app kan du välja om boken ska spelas upp i 0.75x, 1x, 1.25x, 1.5x, 1.75x eller 2x originalhastigheten.

Det går även recensera böckerna och läsa andras recensioner i recensionsfliken. Där kan du också ge boken ett betyg mellan 1-5 stjärnor.

Om du vet vad du är ute efter kan du enkelt begränsa vad du vill att Storytelappen ska visa dig i appinställningarna. Där kan du filtrera boklistorna för att bara visa ljudböcker, e-böcker, svenska titlar eller till exempel ljudböcker på engelska.

Populära ljudböcker som finns i Storytels utbud

Kategorier & navigation

Storytel har delat in samtliga ljudböcker i kategorier för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig som kund att hitta det du söker. De kategorier som finns hos Storytel är:

 • Barn
 • Biografier
 • Deckare
 • Dox – reportage
 • Ekonomi & Business
 • Erotiskt
 • Fakta
 • Fantasy & SciFi
 • Harlequin
 • Historia
 • Klassiker
 • Lyrik
 • Noveller
 • Personlig utveckling
 • Romaner
 • Språk
 • Spänningsromaner
 • Tonår & Nästan vuxen

När du väl är inne på en kategori visas de olika topplistorna, engelska böckerna och de nya titlarna. Klickar du dig vidare till alla titlar kan du därifrån enkelt filtrera efter format (ljudböcker eller e-böcker) och språk (Svenska eller engelska titlar), precis som i appinställningarna men temporärt. Om du inte riktigt vet vad du är ute efter kan du även sortera boklistan efter:

 • Mest lästa senaste veckan
 • Mest lästa någonsin
 • Titel A-Ö
 • Författare A-Ö
 • Högst betyg överst
 • Senast släppta överst

Storytel presentkort

Att ge bort ett Storytel presentkort är den perfekta presenten till dina bokmalsvänner. Presentkorten köper du enklast på Storytels hemsida och det finns fyra olika varianter:

1 månad – 169 kronor

3 månader – 507 kronor

6 månader – 1014 kronor

12 månader – 2028 kronor

Du kan antingen betala med kort eller med SAS Eurobonuspoäng. Det går även bra att köpa Storytel presentkort till den som redan har ett konto. När mottagaren matar in koden (som också görs direkt på Storytels hemsida) förlängs helt enkelt perioden baserat på presentkortets tidsperiod och pengar dras inte från kortet fören presentkortsperioden löpt ut. Ett konto som skapats genom presentkort har precis samma funktioner och utbud som ett konto som skapats genom vanlig registrering och du behöver inte heller avsluta något när perioden löper ut om du inte vill fortsätta. Ett presentkort är giltigt i 12 månader från inköpsdatum.

Säga upp Storytel

Om du vill säga upp ditt Storytel abonnemang behöver du inte vara orolig för några långa, jobbiga processer. Du går helt enkelt in på ”Mina sidor” i webläsaren (det går inte avsluta i appen), klickar dig vidare till ”Mitt konto” och avslutar det därifrån. När ditt abonnemang sagts upp får du även ett bekräftelsemail som verifierar att ditt abonnemang hos Storytel har avslutats.

Betalningsalternativ

Det finns två betalningslösningar för ett Storytel abonnemang. Den första är kortbetalning, antingen VISA eller Mastercard, det enda du behöver tänka på är att du möjliggjort internetbetalningar. Den andra är SAS Eurobonus poäng som du samlar på dig om du reser mycket med SAS. Dessa kan du använda för att köpa ett presentkort som du kan lösa in till dig själv (eller någon annan).

Vanliga frågor och svar om Storytel

Storytel eller Bookbeat?

Vi får ofta frågan av våra läsare vilken tjänst vi rekommenderar; Storytel eller Bookbeat. De två tjänsterna är väldigt lika varandra, både sett till design och utbud, men i vår jämförelse av de två tjänsterna utsågs Bookbeat till den bästa ljudboksappen och det är den vi rekommenderar till våra läsare som väljer mellan de två tjänsterna.

Kan jag använda Storytel utomlands?

Ja, det går bra att använda Storytel utomlands så länge du har en internetuppkoppling. Det är rekommenderat att du synkar böckerna till offlineläge då roamingavgifterna är dyrare utomlands och att streama boken kan då bli väldigt dyrt.

Vad är Storytels pris?

Storytel har tre olika abonnemangsformer som skiljer sig till pris och antalet användare som tillåts:

 • Unlimited – 169 kr/mån – 1 användare
 • Family – 199 kr/mån – 2 användare
 • Family Plus – 259 kr/mån – 3 användare

Den enda abonnemangsform som går att prova gratis i 2 veckor är Unlimited. Family och Family Plus måste du betala direkt för att få börja använda.

7 Betyg
Bra utbud men hög månadskostnad och buggig app

Storytel har ett brett utbud av ljudböcker men är inte lika användarvänlig som övriga ljudbokstjänster. Allt eftersom Storytel fortsätter utveckla sin app kommer tjänsten säkerligen bli en av de bästa på svenska marknaden.

Utbud
8
Appkvalitet
7.5
Prisvärdhet
6
Användarvänlighet
7
Fördelar
 • Stort utbud av ljud- och e-böcker
 • Ingen bindningstid
Nackdelar
 • Hög månadskostnad
 • Buggig app
Lägg till recension  |  Läs recensioner och kommentarer
8 Kommentarer
Visa alla Mest hjälpsamma Högst betyg Lägst betyg Lägg till recension
 1. Svara
  Eva Bengtsson 2019-08-07 kl 20:32
  1.6
  Utbud
  20
  Appkvalitet
  40
  Prisvärdhet
  30
  Användarvänlighet
  40

  Haft storytel länge men nu får det vara nog! Saknar det flesta stora nyheterna som Nesbö, Roslund och Jungstedt som alla konkurrenter har. Appen är skräp och buggar otroligt mycket. Känns som de borde kunna bygga en bättre app år 2019. Tog provperiod på Bookbeat som har alla böcker jag ville lyssna på och hittills har appen funkar perfekt. Kommer därför byta när jag nu börjar betala när Bookbeat både är billigare och bättre!

  Storytel måste skärpa sig innan de tappar alla trogna kunder!!

  + PROS: - Har funnits länge
  - CONS: - Dåligt utbud - Buggig app - Högt pris
  Hjälpsam(1) Ohjälpsam(1)You have already voted this
 2. Svara
  Jeanette nilsson 2019-08-02 kl 13:27
  5
  Utbud
  100
  Appkvalitet
  100
  Prisvärdhet
  100
  Användarvänlighet
  100

  Storytel mycket bra! Älskar denna tjänst. Har haft bookbeat men dom är inte lika bra! Lite synda att man har tagit bort att man kunnat läsa om en specefik bok i form av vad andra lyssnare tycker.kan. varmt rekommenderas. Ett plus för att det finns famijeabonnemang med egen bokhylla!

  + PROS: Lättanvänd!!👍🏻👍🏻👍🏻
  - CONS: Finns inga!
  Hjälpsam(2) Ohjälpsam(3)You have already voted this
 3. Svara
  Peter Höglund 2018-11-14 kl 19:11

  Tar bort titlar ur sortimentet utan förvarning.

 4. Svara
  Linnea Kvist 2017-12-15 kl 19:29
  4
  Utbud
  80
  Appkvalitet
  80
  Prisvärdhet
  70
  Användarvänlighet
  90

  Gick precis över från Bookbeat till Storytel och tycker den är bättre faktiskt 🙂

  Tack för tipset!

  + PROS: Enkel att använda!
  Hjälpsam(2) Ohjälpsam(0)You have already voted this
 5. Svara
  Carolina Andersson 2017-12-03 kl 14:53
  3.75
  Utbud
  80
  Appkvalitet
  70
  Prisvärdhet
  80
  Användarvänlighet
  70

  Jättebra tjänst! De har allting känns det som 😀 Rekommenderar verkligen!

  Hjälpsam(0) Ohjälpsam(0)You have already voted this
 6. 4
  Utbud
  80
  Appkvalitet
  80
  Prisvärdhet
  70
  Användarvänlighet
  90

  Har använt mig av Storytel i 4 månader nu och tycker det är så himla bra! Väldigt lätt att använda och jag hittar nästan alla böcker jag vill lyssna på 🙂

  + PROS: Väldigt bra utbud Enkel app
  Hjälpsam(0) Ohjälpsam(0)You have already voted this
  • Svara
   Allaljudbocker redaktion 2018-05-11 kl 11:41

   Hej Johanna,

   Kul att du gillar tjänsten! Vi tycker också den är väldigt bra 🙂

   Mvh,
   Sara

Lämna ett svar

Ditt betyg

Top
Ljudböcker
Logo