Storytel

Prova Storytel gratis i 14 dagar!

Storytel är en av Sveriges mest populära ljudbokstjänster och har utsetts till en av de bästa av oss på Allaljudbocker.

Tjänsten har ett brett utbud av ljudböcker samt en snabb och smidig app.

Just nu har du chansen att prova Storytel gratis i 14 dagar, ingen rabattkodkod behövs!

Om Storytel

Storytel grundades 2005 under namnet Bokilus men bytte 2007 till Storytel. Sedan dess har de snabbt vuxit till att bli en av de ledande tjänsterna för ljudböcker.

Storytel har ett enormt utbud av ljudböcker och en användarvänlig app. I många fall finns titlarna hos Storytel som både som ljud- och e-bok för att du ska kunna konsumera böcker på ditt sätt, oavsett var du befinner dig. Nu har du dessutom chansen att prova på tjänsten gratis i 14 dagar utan någon bindningstid!

För att enkelt kunna ta reda på det du vill veta om Storytel kan du klicka på länkarna till vänster för att komma till den önskade delen av vår recension.

Webbsida: www.storytel.se
Kompatibla operativsystem för mobil: Android, IOS, Windows Phone
Övriga plattformar: Windows 10, Webbläsare (Chrome, Firefox, Safari)
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: 14 dagar
Månadskostnad: 169 kr/månad

Kontakt: support@storytel.se

Storytel kampanjkod & rabatt

Storytels rabattkod just nu är de 14 gratis dagarna de låter dig prova appen och lyssna på eller läsa alla deras böcker. Det råder ingen bindningstid om du skulle vilja prova på erbjudandet vilket betyder att du kan säga upp ditt abonnemang när som helst.

Har du provat på tjänsten tidigare och därmed har ett befintligt konto så ger Storytel dig möjlighet att återuppta tjänsten för bara 9 kronor den första månaden, därefter kostar det återigen 169 kronor att abonnera på tjänsten. Om du vill ta del av denna rabatten behöver du bara gå in på deras hemsida så kommer erbjudandet att visas på din skärm utan att du behöver göra något.

För dig som är ute efter en rabattkod som låter dig lyssna på ljudböcker gratis en längre tid kan vi rekommendera Bookbeat där du med vår exklusiva rabattkod; Allaljudbocker får lyssna fritt i 30 dagar. Det enda du behöver göra är att klicka dig vidare till sajten på knappen nedan och skriva in rabattkoden för att aktivera din gratismånad. Du kan när som helst avbryta test-perioden utan att några pengar dras från ditt konto. Läs mer om Bookbeats rabattkod

Bookbeat

Bookbeat har det bredaste utbudet av ljudböcker och den mest användarvänliga appen på marknaden. För dig som gillar att läsa e-böcker är Bookbeat det självklara valet på grund av dess fantastiska e-boksläsare. Nu får du dessutom prova på deras app gratis i 30 dagar med koden Allaljudbocker!

149 kr/mån

Storytel

Storytel har ett brett utbud av ljudböcker och en väl fungerande app. För dig som vill lyssna på de senaste boksläppen till en låg månadskostnad är Storytel det näst bästa valet efter Bookbeat. Nu får du dessutom lyssna fritt i 14 dagar, ingen bonuskod behövs!

169 kr/mån

Storytel på flera enheter

En vanlig fråga om Storytels tjänst är om man kan dela den, det vill säga att använda samma Storytelabonnemang på flera enheter, och svaret är ja. Huruvida detta är en bugg eller inte återstår dock att se då Storytel själva skrivit på sin hemsida att bara en användare kan lyssna åt gången. De har därför inte heller skrivit ut antalet användare ett Storytelabonnemang kan ha men vi på Allaljudbocker.se har varit två personer på samma abonnemang utanatt stöta på några problem.

För att dela på ett Storytel-konto behöver ni bara ladda ner Storytels app på era smarttelefoner och logga in med samma uppgifter. Ni kommer då kunna lyssna på ljudböcker samtidigt utan att uppspelningen avbryts för någon. När en bok lyssnats på av någon annan än dig själv kommer ett popup meddelande dyka upp vid inloggning med förfrågan om du vill spara bokmärket från den andres session. Om du inte vill återuppta boken där den du delar kontot med lämnade så är det bara att klicka nej så kommer du behålla dina egna bokmärken.

Vill du vara på den säkra sidan att kunna dela på en ljudbokstjänst i längden rekommenderar vi Nextorys familjeabonnemang eller Bookbeats familjekonto som flera användare kan dela på.

Storytel

Storytel har ett brett utbud av ljudböcker och en väl fungerande app. För dig som vill lyssna på de senaste boksläppen till en låg månadskostnad är Storytel det näst bästa valet efter Bookbeat. Nu får du dessutom lyssna fritt i 14 dagar, ingen bonuskod behövs!

169 kr/mån

Storytel abonnemang

Storytels abonnemang har ingen bindningstid och du får även prova tjänsten helt gratis i 14 dagar för att bestämma dig om du vill fortsätta använda tjänsten. Du kan alltså registrera dig och prova tjänsten i 14 dagar och sedan enkelt avsluta ditt abonnemang utan att betala en enda krona. För att prova på tjänsten behöver du ange dina kontokortsuppgifter men ingenting dras från det om du inte vill fortsätta med tjänsten efter den fria testperioden. En viktig sak att komma ihåg är att du inte kan fortsätta lyssna efter att du avslutat ditt abonnemang så säg inte upp abonnemanget direkt utan vänta tills du testat tjänsten ordentligt. Tidigare fanns det olika typer av Storytel-abonnemang, ett med begränsad lyssning och ett med obegränsat. Numera finns bara abonnemanget med obegränsad lyssning kvar och det kostar 169 kronor/månad.

Storytel app

Storytel appen är väldigt användarvänlig och lättnavigerad. Den gör det enkelt att börja lyssna på böcker och senare fortsätta där du slutade. När du söker efter böcker kan du enkelt provlyssna på böckerna för att avgöra om du vill höra eller läsa hela. För att lyssna på hela boken sparar du enkelt boken med ett knapptryck till din bokhylla där du hittar alla dina böcker.

Storytels apps gränssnitt

Storytels gränssnitt

För att inte behöva förbruka någon surf eller kunna lyssna trots att du saknar internettäckning kan du enkelt spara ner alla ljudböcker på Storytel offline. Så när du är uppkopplad på ett wi-fi kan du alltså ladda ner böcker direkt från appen och på så sätt ha dem lagrade där så länge du vill och även ta bort dem när du lyssnat färdigt på dem. Detta gäller för både ljudböcker och e-böcker. Bland dina kontoinställningar kan du sedan se vilka ljudböcker du har synkat offline och enkelt ta bort dem om du inte längre skulle vilja ha kvar dem. Du kan lagra så många böcker du vill i offlineläget så länge du har plats i din smartphone.

När du läser e-böcker i appen kan du enkelt och smidigt skräddarsy texten och färgerna så som du vill ha dem. Det finns tre olika storlekar på texten, normal, stor och superstor. Det finns även tre olika bakgrundsfärger för böckerna, vit, sepia (beige), och natt. Den sistnämnda är till för dig som vill läsa i mörkret och dämpar även skärmens ljusstyra samt lyser upp delar av texten när du klickar på den för att all inte ska lysa samtidigt och vara ansträngade för ögonen. En annan smart funktion i appen som också är kopplad till sena nätter är sömn-timern. För dig som gillar att lyssna på ljudböcker innan du ska sova är detta en av de mest användbara funktionerna. Den låter dig enkelt bestämma hur länge du vill att boken ska spelas upp innan den stänger av sig själv så du inte behöver spola tillbaka hela boken eller tänka på att stänga av den.

För den som vill höra boken i ett snabbare tempo går det också att ordna, i Storytels app kan du välja om boken ska spelas upp i 0.75x, 1x, 1.25x, 1.5x, 1.75x eller 2x originalhastigheten.

Det går även recensera böckerna och läsa andras recensioner i recensionsfliken. Där kan du också ge boken ett betyg mellan 1-5 stjärnor.

Om du vet vad du är ute efter kan du enkelt begränsa vad du vill att Storytelappen ska visa dig i appinställningarna. Där kan du filtrera boklistorna för att bara visa ljudböcker, e-böcker, svenska titlar eller engelska titlar.

En väldigt smart funktion i appen är att om du börjar lyssna på en bok så kan du när du vill byta till att läsa den från samma ställe som du slutade lyssna. Funktionen fungerar likadant om du börjar läsa en bok, då kan du när du vill i stället börja lyssna på den.

Storytel

Storytel har ett brett utbud av ljudböcker och en väl fungerande app. För dig som vill lyssna på de senaste boksläppen till en låg månadskostnad är Storytel det näst bästa valet efter Bookbeat. Nu får du dessutom lyssna fritt i 14 dagar, ingen bonuskod behövs!

169 kr/mån

Kategorier & navigation

Storytel har delat in samtliga ljudböcker i kategorier för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig som kund att hitta det du söker. De kategorier samt antal ljudböcker (senast uppdaterat november 2018) som finns i varje är:

 • Barn (7102)
 • Biografier (8153)
 • Deckare (10428)
 • Dox – reportage (328)
 • Ekonomi & Business (4109)
 • Erotiskt (4061)
 • Fakta (9960)
 • Fantasy & SciFi (7229)
 • Harlequin (1882)
 • Historia (3181)
 • Klassiker (4531)
 • Lyrik (2124)
 • Noveller (2109)
 • Personlig utveckling (11774)
 • Romaner (22235)
 • Språk (314)
 • Spänningsromaner (5670)
 • Tonår & Nästan vuxen (10263)

När du väl är inne på en kategori visas de olika topplistorna, engelska böckerna och de nya titlarna. Klickar du dig vidare till alla titlar kan du därifrån enkelt filtrera efter format (ljudböcker eller e-böcker) och språk (Svenska eller engelska titlar), precis som i appinställningarna men temporärt. Om du inte riktigt vet vad du är ute efter kan du även sortera boklistan efter:

 • Mest lästa senaste veckan
 • Mest lästa någonsin
 • Titel A-Ö
 • Författare A-Ö
 • Högst betyg överst
 • Senast släppta överst

Storytel presentkort

Att ge bort ett Storytel presentkort är den perfekta presenten till dina bokmalsvänner. Presentkorten köper du enklast på Storytels hemsida och det finns fyra olika varianter:

1 månad – 169 kronor

3 månader – 507 kronor

6 månader – 1014 kronor

12 månader – 2028 kronor

Du kan antingen betala med kort eller med SAS Eurobonuspoäng. Det går även bra att köpa Storytel presentkort till den som redan har ett konto. När mottagaren matar in koden (som också görs direkt på Storytels hemsida) förlängs helt enkelt perioden baserat på presentkortets tidsperiod och pengar dras inte från kortet fören presentkortsperioden löpt ut. Ett konto som skapats genom presentkort har precis samma funktioner och utbud som ett konto som skapats genom vanlig registrering och du behöver inte heller avsluta något när perioden löper ut om du inte vill fortsätta. Ett presentkort är giltigt i 12 månader från inköpsdatum.

Säga upp Storytel

Om du vill säga upp ditt Storytel abonnemang behöver du inte vara orolig för några långa, jobbiga processer. Du går helt enkelt in på ”Mina sidor” i webläsaren (det går inte avsluta i appen), klickar dig vidare till ”Mitt konto” och avslutar det därifrån. När ditt abonnemang sagts upp får du även ett bekräftelsemail som verifierar att ditt abonnemang hos Storytel har avslutats.

Betalningsalternativ

Det finns två betalningslösningar för ett Storytel abonnemang. Den första är kortbetalning, antingen VISA eller Mastercard, det enda du behöver tänka på är att du möjliggjort internetbetalningar. Den andra är SAS Eurobonus poäng som du samlar på dig om du reser mycket med SAS. Dessa kan du använda för att köpa ett presentkort som du kan lösa in till dig själv (eller någon annan).

Vanliga frågor och svar om Storytel

Storytel eller Bookbeat?

Vi får ofta frågan av våra läsare vilken app vi rekommenderar; Storytel eller Bookbeat. De två apparna är väldigt lika varandra, både sett till design och utbud men i våra tester utsågs Bookbeat till den bästa ljudboksappen och det är den vi rekommenderar till våra läsare som väljer mellan de två tjänsterna. Med vår exklusiva bonuskod: Allaljudbocker får de dessutom prova på Bookbeat gratis i 30 dagar.

Kan jag använda Storytel utomlands?

Ja, det går bra att använda Storytel utomlands så länge du har en internetuppkoppling. Det är rekommenderat att du synkar böckerna till offlineläge då roamingavgifterna är dyrare utomlands och att streama boken kan då bli väldigt dyrt.

Vad är Storytels pris?

Storytel kostar 169 kronor i månaden. Tjänsten har bara en abonnemangsform och för månadskostnaden på 169 kronor får du obegränsad lyssning. De första 14 dagarna får nya användare gratis och de kan säga upp tjänsten när de vill utan att pengar dras från deras konto. De som tidigare använt Storytel får återaktivera tjänsten för 9 kr den första månaden.

Storytel

Storytel har ett brett utbud av ljudböcker och en väl fungerande app. För dig som vill lyssna på de senaste boksläppen till en låg månadskostnad är Storytel det näst bästa valet efter Bookbeat. Nu får du dessutom lyssna fritt i 14 dagar, ingen bonuskod behövs!

169 kr/mån

8 Betyg
Enkel app med stort utbud

Storytel har ett brett utbud av ljudböcker men är inte lika användarvänlig som övriga ljudbokstjänster. Allt eftersom Storytel fortsätter utveckla sin app kommer tjänsten säkerligen bli en av de bästa på svenska marknaden.

8Vårat betyg
Utbud
9
Appkvalitet
8
Prisvärdhet
8.5
Användarvänlighet
7.5
9.8Läsares betyg
Utbud
10
Appkvalitet
9.5
Prisvärdhet
9.8
Användarvänlighet
9.7
Fördelar
 • Stort utbud av ljud- och e-böcker
 • Obegränsad offlinesynkning
 • Ingen bindningstid
Lägg till recension  |  Läs andra läsares recensioner och kommentarer
7 Kommentarer
Visa alla Högst betyg Lägst betyg Lägg till recension
 1. Svara
  Peter Höglund 2018-11-14 at 19:11

  Tar bort titlar ur sortimentet utan förvarning.

 2. Svara
  Mikael Larsson 2018-11-01 at 17:45
  5
  Utbud
  100
  Appkvalitet
  100
  Prisvärdhet
  100
  Användarvänlighet
  100

  Har provat alla ljudboksappar, men denna är ju överlägset bäst. Förstår inte hur ni kan rekommendera någon annan…

  + Fördelar: Utbudet är löjligt mycket bättre än andra tjänster
  - CONS: Inga direkta!
 3. Svara
  Linnea Kvist 2017-12-15 at 19:29
  4.75
  Utbud
  100
  Appkvalitet
  90
  Prisvärdhet
  90
  Användarvänlighet
  100

  Gick precis över från Bookbeat till Storytel och tycker den är bättre faktiskt 🙂

  Tack för tipset!

  + Fördelar: Enkel att använda!
 4. Svara
  Carolina Andersson 2017-12-03 at 14:53
  5
  Utbud
  100
  Appkvalitet
  100
  Prisvärdhet
  100
  Användarvänlighet
  100

  Jättebra tjänst! De har allting känns det som 😀 Rekommenderar verkligen!

 5. 4.75
  Utbud
  100
  Appkvalitet
  90
  Prisvärdhet
  100
  Användarvänlighet
  90

  Har använt mig av Storytel i 4 månader nu och tycker det är så himla bra! Väldigt lätt att använda och jag hittar nästan alla böcker jag vill lyssna på 🙂

  + Fördelar: Väldigt bra utbud Enkel app
  • Svara
   Allaljudbocker redaktion 2018-05-11 at 11:41

   Hej Johanna,

   Kul att du gillar tjänsten! Vi tycker också den är väldigt bra 🙂

   Mvh,
   Sara

Lämna ett svar

Ditt betyg

Top
Allaljudbocker.se - ljudböcker gratis