Femtio nyanser av mörker ljudbok

Femtio nyanser av mörker är den andra delen i den spännande erotiska trilogin Femtio nyanser. Den andra boken tar vidare där Femtio nyanser av honom slutade och precis som i första ljudboken får lyssnaren följa Anastasia Steele och Christian Greys minst sagt speciella relation. I den andra ljudboken har Anastasia lämnat Christian men när han tar kontakt igen kan hon inte längre förneka honom. När han dessutom äntligen öppnar upp sig om sitt mörka förflutna trillar polletten ner för Ana och hon måste fatta sitt livs viktigaste beslut.

E.L James erotiska trilogi gjorde enorm succé när den släpptes 2011-2012 och när ljudböckerna släpptes 2016 på svenska var det många som jublade. Precis som i den första boken är det Julia Dufvenius som är uppläsare och hennes röst är perfekt för denna erotiska berättelse.

Om du Vill lyssna på Femtio nyanser av mörker på ljudbok kan du göra det gratis hos Bookbeat i 45 dagar (reklamlänk).

Här kan du streama Femtio nyanser av honom på ljudbok gratis i upp till 45 dagar

 • LjudbokstjänstGratis provperiodInfoMånadskostnadApp
 • 1Bookbeat
  Vårt toppval

  45 dagars gratis användning
  • Stort utbud av ljudböcker och e-böcker
  • Väldigt bra app
  • Bra e-boksläsare
  • Ingen bindningstid
  Basic:
  99 kr/mån
  Premium:
  169 kr/mån
  Prova gratis i 45 dagarreklamlänk
 • 2Bokus Play

  30 dagars gratis användning
  • Inspirerande tips från våra bokspecialister varje vecka
  • Brett utbud av ljudböcker
  • Billigt basabonnemang
  Bas:
  79 kr/mån
  Premium:
  149 kr/mån
  Familj:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 30 dagarreklamlänk
 • 3Nextory

  35 dagars gratis användning
  • Brett utbud av både ljudböcker och e-böcker
  • Tydlig och bra design
  • Bokutmaningar för roligare användning
  • Flera olika abonnemangsformer
  Basic:
  139 kr/mån
  Unlimited:
  189 kr/mån
  Unlimited 2-4:
  229 kr/mån
  Prova gratis i 35 dagarreklamlänk
 • 4Audible logo

  30 dagars gratis användning
  • Stort utbud av engelska ljudböcker
  • Stort utbud av podcasts
  • Ljudböcker får behållas efter uppsägning
  £7,99/mån
  Prova gratis i 30 dagarreklamlänk

Om boken

Femtio nyanser av mörker ljudbok andra cover

Utgiven (som ljudbok): 2016-04-18

Författare: E.L. James

Uppläst av: Julia Dufvenius

Språk: Svenska

Kategori: Erotisk

Förlag: Norstedts

Tillgängliga format: Ljudbok och e-bok

Bokens handling

Anastasia har nu tagit examen från universitetet och tagit en praktikplats hos ett bokförlag i Seattle. Hon kan dock inte sluta tänka på Christian Grey som hon lämnat efter att blivit skrämd av alla mörka hemligheter som den karismatiska entreprenören bjöd på. När Christian tar upp kontakten och vill träffas igen kan inte Ana säga nej. Äntligen börjar Christian avslöja mer om hans mörka förflutna, vad som gjort honom till den kontrollerande och krävande personen han är idag. Komplikationerna är många och Anastasia har sitt livs viktigaste beslut att fatta.

Det märks på ett positivt sätt att författaren har blivit varm i kläderna då båda karaktärerna har utvecklats väldigt mycket sedan första ljudboken. Efter första berättelsen ville man verkligen veta vad som skulle hända och i andra boken ges många svar som alla lyssnare väntat på. Den andra delen av trilogin innehåller inte lika mycket erotik som den första, även om det såklart är en stor del av ljudboken, utan istället är det mer spänning.

Mer om författarinnan E.L James

E.L. James föddes den 7 november 1963 och kan idag se tillbaka på 125 miljoner sålda exemplar som översatts i över 52 länder. Succétrilogin Femtio nyanser gjorde författarinnan känd över hela världen och gav också henne åtråvärda priser på National Book Awards i Storbritannien där hon fick ta emot “Book of the Year” och “Popular Fiction Book of the Year”.

E.L. James började sin karriär med att skriva Fan Fiction, men 2009 påbörjades arbetet med Femtio nyanser-trilogin. Två år senare släpptes den första boken som direkt gjorde stort avtryck och än idag är den snabbast sålda pocketboken genom tiderna i Storbritannien. Även bok två och tre i serien har läst av miljontals läsare och E.L. James kan vara den första författaren som lyckats förmedla en erotisk berättelse till den verkligt breda massan.

Förutom de två priserna på National Book Award blev hon utsedd av tidningen Time som topp 100 på de mest inflytelserika personerna i världen och Publishers Weekly utsåg henne till årets publicist 2012

8.5 Betyg
Riktigt bra uppföljare till en fantastisk första bok

Femtio nyanser av mörker bygger skickligt vidare på berättelsen femtio nyanser av honom. Du kan förvänta dig mycket sex (men inte lika mycket som i första delen), lust, passion och drama i denna värdiga andra del.

Bli först att kommentera!

Lämna ett svar

Top
Ljudböcker
Logo