Allaljudböcker stipendiet

Allaljudböcker stipendiet för främjning av ljudböcker och e-böcker i studier

Få 10 000 kronor till dina studier genom att inspirera och driva förändring

Gäller läsåret 2019.

Allaljudbocker.se jobbar aktivt för att främja användandet av ljudböcker och e-böcker i studier genom att inspiriera och informera studenter runtom i landet om.

Nu vill vi ha din hjälp. Vi vill veta hur ljudböcker och e-böcker ­­­­­kan bli en ännu större del av studenters kurslitteratur.

10 000 kronor kommer betalas ut till den student som bidrar med de bästa insiktierna och argumentationerna i sin uppsats.

För att kunna söka stipendiet behöver du skriva en uppsats på minst 1 500 ord där du ska svara på följande fråga:

Hur kan universitet gå ifrån att rekommendera och låna ut tryckt litteratur till studenter och i stället främja användandet av ljudböcker och e-böcker i studier?

Var ligger problemet att väldigt lite digital litteratur konsumeras? Är det hos biblioteken, föreläsarna, eller kanske leverantörerna? Men ännu viktigare, hur kan beteendet förändras?

Vinnaren av stipendiet kommer vara den som bidrar med de bästa insikterna och argumentationerna men även den som kan ge konkreta rekommendationer som sedan kan förmedlas vidare till universiteten.

Stipendiets vinnare kommer bestämmas av en intern jury bestämd av Allaljudbocker.se. Vinnaren kommer vara den student som visar mest nytänk, kommer på de bästa idéerna, samt argumenterar för sina slutsatser på ett genomtänkt sätt. 

Texten kommer även att publiceras på Allaljudbocker.se och ha chansen att bli läst av flera tusen litteraturintresserade personer varje månad!

Vem kan söka stipendiet?

För att kunna söka stipendiet behöver följade uppfyllas:

1. Du ska vara aktivt studerande

2. Studierna ska vara på heltid

3. Du ska vara folkbokförd i Sverige

Så här ansöker du

Steg 1

Steg 1 – Svara på frågeställningen i din uppsats

Tänk igenom ämnet ordentligt och skriv en uppsats på minst 1 500 ord.

Hur kan universitet skifta från att rekommendera och låna ut tryckt litteratur till studenter och i stället främja användandet av ljudböcker och e-böcker? Var ligger problemet att väldigt lite digital litteratur konsumeras? Hos biblioteken, föreläsarna, leverantörerna? Men ännu viktigare, hur kan beteendet förändras?

Det finns inga krav på att metodiken så du har helt fria händer att använda kvalitativ eller kvantitativ insamling av det empiriska materialet. Även rent teoretiska uppsatser går bra.

Det finns inte heller några krav på att du ska gå en specifik utbildning då frågeställningen berör all kurslitteratur i alla utbildningar. Stipendiet är öppet för alla studenter som är registrerade vid ett svenskt universitet eller högskola och som har ett brinnadne intresse för både litteratur och digitalisering. Oavsett vad du studerar välkomnar vi dina mest kreativa och innovativa idéer.

Steg 2

Steg 2 – Skicka in din uppsats

När din uppsats är klar skickar du in den till info@traffic-dog.com. Det är viktigt att du inkluderar en kopia i PDF-format av din universitets- eller högskoleregistrering för vårterminen eller höstterminen 2019 när du skickar in ditt bidrag.

Din uppsats ska skickas in senast 31:a augusti 2019. Vinnaren av stipendiet tillkännages 30:e september.

Kom ihåg att följande kriterier måste vara uppfyllda för att du ska kunna söka stipendiet:

  • Du ska vara aktivt studernade
  • Studierna ska vara på heltid
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige

3 anledningar att söka stipendiet

Chans att vinna 10 000 kr 

Bra insikter ska belönas och som vinnare av stipendiet kommer du få 10 000 kr att disponera fritt som ett stöd i dina studier

Var med och förändra

Genom din uppsats har du en chans att vara med och påverka hur litteratur kommer konsumeras på universitet i hela Sverige.

Få din uppsats publicerad

Vinnaren av stipendiet kommer inte bara få pengar. Dennes uppsats kommer dessutom att publiceras på Allaljudbocker.se.

Top
Ljudböcker
Logo