Nextory eller Storytel – vilken ljudbokstjänst är bäst?

Nextory vs Storytel

Att välja en ljudbokstjänst är svårare än det låter, inte minst eftersom de alla har så pass lika erbjudanden och inte skiljer sig nämnvärt från varandra vid först ögonkastet. Detta gäller inte minst för de två ljudbokstjänsterna som jämförs nedan, Nextory och Storytel. För att göra det enklare för dig att välja rätt har vi ingående jämfört de båda och korat en vinnare.

De kriterier som använts för att utse en vinnare var bland annat; utbud, pris och abonnemang samt användarvänlighet.

I tabellen nedan kan du klicka på den delen av jämförelsen du är mest intresserad av för att snabbt föras dit.

Sammanfattning – Vinnaren mellan Bookbeat och Storytel • 14 dagars fri lyssning
 • Prisvärd tjänst
  Brett utbud av ljud- och e-böcker
  Flera olika abonnemangsformer
  Ingen bindningstid
 • Från 139 kronor/mån

Med sin billiga månadskostnad och fantastiska användarvänlighet utsågs Nextory till vinnaren i vår jämförelse.

Som ny kund hos Nextory får du prova tjänsten helt gratis i 14 dagar utan bindningstid, ingen rabattkod behövs.

På de punkter som tjänsterna jämfördes blev resultatet följande:

 • Utbud – Oavgjort
 • Pris och abonnemangsform – Nextory
 • Fri testperiod – Nextory
 • Användarvänlighet – Nextory

Nedan kan du i detalj jämföra de två tjänsternas styrkor och svagheter

Hur skiljer sig utbuden?

Storytels utbud

Storytel har ett bra och relativt brett utbud av både ljudböcker och e-böcker som du kan läsa online.

Skaparna bakom ljudbokstjänsten menar att de har starka och bra samarbeten med majoriteten av alla förlag som finns i Sverige och det är alltså detta som ligger till grund för deras matiga utbud.

Överlag så är tjänsten relativt snabb på att uppdatera och göra nya titlar tillgängliga för sina användare.

Nextorys utbud

Precis som hos Storytel kommer Nextory att kunna erbjuda ett riktigt bra utbud ljudböcker så väl som e-böcker. Som kund hos Nextory har du möjlighet att välja mellan hela 15 olika typer av kategorier där du bland annat hittar fakta, romantik, business, barnböcker, deckare och mycket mer. Under dina första 14 dagar som gratiskund har du möjlighet att lyssna runt på alla kategorier och därefter kan du själv välja om du vill avsluta tjänsten eller välja något av de olika abonnemangen.

Det abonnemang som påverkar vilket utbud du kommer ha hos Nextory är silverabonnemanget. I detta billigare abonnemang tar det upp till 6 månader för nya böcker att släppas men du har fortfarande obegränsad streaming och alla andra önskvärda funktioner.

Vinnaren i jämförelse av utbud mellan Nextory och Storytel – Oavgjort

Pris och abonnemang

Storytel pris och abonnemang

Storytel erbjuder tre typer av abonnemang som kunderna kan använda sig av:

 • Unlimited – 169 kr/mån, 1 användare
 • Family – 209 kr/mån, 2 användare
 • Family plus – 259 kr/mån, 3 användare

Abonnemangen har utöver olika pris och antal användare samma funktioner. Samtliga av Storytels familjeabonnemang är mellan 10-20 kr/mån dyrare än Nextorys, vilket ger Nextory en stor fördel sett till prisvärdhet. För den som ska använda ljudbokstjänsten enbart till sig själv är Unlimited för endast 169 kronor i månaden ett bättre alternativ då det har samma månadskostnad som Nextorys guldabonnemang.

Nextory pris och abonnemang

Nextory vill att kunden ska ha så många möjligheter, till så billigt pris som möjligt och erbjuder därför tre olika typer av abonnemang till låga månadskostnader. Du kan välja mellan silver, guld och familj. Vill du att flera personer ska kunna använda sig av Nextory så är det familjeabonnemanget som du ska teckna. Detta kostar 199-274 kronor i månaden och accepterar att 2-4 personer streamar samtidigt. Guld- och silverabonnemangen ger endast en lyssnare möjlighet att ta del av böckerna, men kostar å andra sidan bara 139-169 kronor i månaden.

Skillnaden mellan Guld- och Silverabonnemanget är att Guld ger användare tillgång till de senaste boksläppen direkt, medan Silveranvändare får vänta i upp till 6 månader.

Vinnare i jämförelsen av pris och abonnemang – Nextory

Sammanfattningsvis kan det sägas att Nextory har billigare abonnemang än Storytel och erbjuder väldigt liknande funktioner.

Fria testperioder

Nextory – 14 dagar

Storytel – 14 dagar

Det som skiljer Nextorys och Storytels fria testperioder åt är vilka abonnemang du kan testa gratis.

Nextory ger nya användare, precis som Bookbeat, tillgång till sina familjeabonnemang under den fria testperioden vilket Storytel inte gör.

Därför anser vi att Nextorys fria testperiod är den bättre av de två.

Vinnare av fri testperiod – Nextory

Nextory vs Storytel - Användarvänlighet

När man använder sig av en ljudbokstjänst så vill man naturligtvis att det ska flyta på så bra som möjligt. Både Nextory och Storytel är kompatibla med enheter som Android och iOS, vilket gör att de fungerar utmärkt på majoriteten av alla smartphones och surfplattor, Storytel är till och med tillgänglig på windows phone.

I denna del av jämförelsen så ligger faktiskt Storytel och Nextory väldigt lika till. Båda apparna är mycket enkla att ladda ner och det finns tydliga instruktioner som visar hur man går tillväga för att bli kund. Uppladdningstiderna för ljudböckerna är dessutom mycket snabba, så man behöver inte vänta länge på att få komma igång.

Det som gör att Nextory vinner denna delen av jämförelsen är att appen helt enkelt flyter på bättre än Storytels. Storytels app uppdateras väldigt ofta vilket inte sällan resulterar i irriterande buggar som tar ett par dagar för dem att åtgärda. Detta fenomen skrivs ofta om i Facebookgrupper och andra forum och är något vi på Allaljudbocker.se också lagt märkte till när vi testat appen.

Bästa användarvänlighet – Nextory

Slutsats

I jämförelsen av Nextory och Storytel krönas Nextory till den bästa tjänsten av de två. De kriterier vi tittat på och vinnaren i varje såg ut som följande:

 • Utbud – Oavgjort
 • Pris och abonnemangsform – Nextory
 • Fri testperiod – Nextory
 • Användarvänlighet – Nextory
Testvinnare


 • 14 dagars gratis lyssning
 • Brett utbud av ljud- och e-böcker
  Flera olika abonnemangsformer
  Ingen bindningstid
 • Från 139 kronor/mån
Storytel


 • 14 dagars fri lyssning
 • Stort utbud av ljudböcker
  Utmärkt e-boksläsare
  Enkel app
  Ingen bindningstid
 • Från 169 kronor/mån
Top
Ljudböcker