Mofibo

Om Mofibo

Mofibo grundades i Danmark 2013 och blev snabbt en väldigt populär streamingtjänst för ljudböcker. Företaget grundades av Morten Strunge som också startade det danska telekomföretaget Onfone. Mofibos vision var att göra böcker mer tillgängliga och deras tillvägagångssätt var att leverera dem direkt till din smartphone eller surfplatta. 2016 köptes Mofibo upp av Storytel och i november 2017 upphörde Mofibo helt i Sverige och integrerades med Storytel.

För att ta del av det utbud som erbjöds på Mofibo och ännu mer rekommenderar vi att du klickar dig vidare till Storytel och öppnar ett konto där.

Tidigare webbsida:  www.mofibo.se

Nuvarande webbsida: www.storytel.se

Informationen under gäller Storytels ljudbokstjänst.

Kompatibla operativsystem för mobil: Android, IOS, Windows Phone
Övriga plattformar: Windows 10, Webbläsare (Chrome, Firefox, Safari)
Stöd för offlinelyssning: Ja
Stöd för e-böcker: Ja
Gratis testperiod: 14 dagar (kontokort krävs)
Månadskostnad: 169 kr/månad

Mofibo är numera Storytel

Mofibo har stängt ner sin verksamhet i Sverige och i stället integrerat med Storytel. Båda ljudbokstjänsterna ägs av samma företag och det är därför det är just Storytel som Mofibo slås samman med. Till samma månadskostnad får du nu alltså ett större utbud och en bättre fungerande app. För att få en överblick över samtliga ljudboksappar rekommenderar vi att du klickar dig vidare till vår bäst i test lista.

Här kan du även läsa vår recension av Storytel.

Storytel

Storytel har det största utbudet av ljudböcker på marknaden och onekligen den bästa appen. För dig som vill lyssna på de senaste boksläppen till en låg månadskostnad är Storytel det självkara valet. Nu får du dessutom lyssna fritt i 14 dagar, ingen bonuskod behövs!

169:-

Mofibo eller storytel

Frågan om vilken app som var bäst mellan Mofibo och Storytel kommer ofta upp på grund av deras gemensamma ägare och enligt oss är svaret enkelt; Storytel. Med tanke på att de båda abonnemangen hade samma månadskostnad så baseras bedömningen helt enkelt på vilken app som hade störst utbud och bäst app. Storytel hade övertaget på Mofibo på båda dessa punkter vilket var en av anledningarna att den valdes att fortsätta erbjudas på den svenska marknaden.

Storytel har det bredaste utbudet av alla ljudboksappar på den svenska marknaden och appen är extremt bra med många användbara funktioner. I stället för att fokusera på det sociala som att kunna dela med sig och se vad dina vänner läser som Mofibo satsade på så har Storytel i stället fokuserat på användarupplevelsen. De har gjort det enkelt att hitta böcker, både att lyssna på och att läsa.

Säga upp Mofibo

För dig som vill säga upp ditt Mofiboabonnemang så är det enklaste sättet att logga in genom deras webbsida i fliken ”Självbetjäning” och logga in med uppgifterna du angav, antingen din e-mail eller din Facebookprofil. Väl inne kommer du direkt se abonnemangsfliken där du kan hantera ditt abonnemang och att säga upp det tar inte mer än en minut. Efter du sagt upp ditt abonnemang kommer inga pengar dras och du kan lyssna fram tills nästa betalning var schemalagd. Om du provar på Mofibos gratisperiod kan du säga upp abonnemanget när du vill utan att några pengar dras så länge du inte överstrider gratisperioden på två veckor.

6.5 Betyg
Underväldigande app sett till konkurrenters

Mofibos app håller inte riktigt måttet för att anses vara en bra app jämfört med konkurrenters. Utbudet är lågt jämfört med både Stoytel och Bookbeat och appens funktioner har fel fokus. I stället för att göra det enkelt att hitta böcker så fokuserar i stället Mofibo på att du ska kunna dela med dig vad du lyssnar på till dina vänner. Appen är inte heller lika användarvänlig eller prisvärd som Nextory.

6.5Vårat betyg
Utbud
7
Appkvalitet
7
Prisvärdhet
6
Användarvänlighet
7.5
5.2Läsares betyg
Utbud
6
Appkvalitet
5
Prisvärdhet
5
Användarvänlighet
5
Fördelar
 • Du kan se vad dina vänner lyssnat på
 • Ingen bindningstid
CONS
 • Dåligt utbud
 • Svårnavigerad app
 • Buggig app
Lägg till recension  |  Läs andra läsares recensioner och kommentarer
Mofibo

Mofibos ljudbokstjänst har upphört och i stället integrerats med Storytel. Klicka på knappen till höger för att komma till Storytel som blivit t

169:-

1 kommentar
 1. Svara
  Clara Andersson 2017-08-27 at 22:06
  2.6
  Utbud
  60
  Appkvalitet
  50
  Prisvärdhet
  50
  Användarvänlighet
  50

  Provade gratisperioden och måste säga att jag inte var särskilt nöjd.. Krånlig app som hela tiden öppnar böckerna när du försöker stanna scrollningen! Ska prova Storytel i stället 🙂

Lämna ett svar

Ditt betyg

Top